https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Pri Rakičanu jo je med prevračanjem vrglo iz vozila

03.05.2012 ob 7:42  

Za drugi dan praznika dela, statistika na področju varnostnih dogodkov za našo pokrajino ni obsežna, vendar smo žal obravnavali prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Obravnavali smo še dve prometni nesreči z gmotno škodo, tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru in pet primerov povoženja divjadi.

Prometna nesreča s hudo telesno poškodbo se zgodila nekaj pred 11. uro izven naselja Rakičan. Voznik osebnega avtomobila je v ostrem levem ovinku zaradi neprimerne hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na desno bankino in na to čez vozišče v levi obcestni jarek. Zaradi hitrosti se je vozilo ob trčenju v nabrežino jarka večkrat obrnilo ter obstalo na njivi, obrnjeno na strehi. Voznik in sopotnik na prednjem sedežu sta ostala v vozilu. Utrpela sta lahki telesni poškodbi. Sopotnico, ki je sedela zadaj je med prevračanjem vrglo iz vozila. Le-ta je utrpela hudo telesno poškodbo. Vsi trije so bili odpeljani v bolnišnico. 

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom in poškodovanje tuje stvari. Tekom noči je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Veliki Polani. Iz blagajne lokala je ukradel denar. Na bencinskem servisu v Pincah je tujka poskušala unovčiti ponarejen bankovec. Bankovec je bil zasežen, zoper tujko bo podana kazenska ovadba. Policisti PP Murska Sobota so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila.

Javni red in mir je bil kršen dva krat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili. 

Zaradi povzročitve prometne nesreče z gmotno škodo in vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali voznika osebnega avtomobila.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti skoz dan opravljali na območju PP Gornji Petrovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.