https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z dobrodelnim koncertom zbrali 22.000 evrov

Murska Sobota, 07.05.2012 ob 7:10  

14. aprila je v športni dvorani Ekonomske šole Murska Sobota je potekal dobrodelni koncert Vrtec včeraj, danes, jutri. Organizatorji so skupno zbrali več kot 22.000 evrov, ki jih bodo namenili za obnovo in ureditev zunanjih igrišč vrtca.


Na koncertu so se predstavili številni priznani glasbeni izvajalci in umetniki: D’Kwashen Retashy, Prekmurska godba Bakovci, Andi Sobočan, Plesna šola ZEKO, Katja Klemenc, Dismissed, Peter Januš, Nija in Tine Lukač.

Ravnateljica Vrtca Murska Sobota, Bernardka Marič, je povedala, da se je ideja o organiziranju dobrodelnega koncerta, s katerim bi zbrali sredstva za zagotavljanje nadstandarda v vrtcu, porodila na prvem sestanku sveta staršev lansko jesen. "Brez požrtvovalnosti peščice zanesenjakov nam vse skupaj ne bi uspelo," je še dodala Maričeva.

Obiskovalce prireditve je nagovoril tudi župan Mestne občine Murska Sobota, Anton Štihec, ki je pojasnil, da je v Murski Soboti v predšolske programe trenutno vpisanih okrog 800 otrok. Po njegovih besedah mestna občina vsako leto za potrebe predšolskih programov nameni okrog 20 odstotkov občinskega proračuna oziroma okrog 3,5 milijona evrov: "V prihodnjem letu bomo prenovili enoto Gozdiček in tudi sicer se trudim malčkom omogočati kvaliteten predšolski program, čeprav današnji časi naložbam niso naklonjeni."

Na dobre tri ure trajajoči prireditvi so nastopajoči poskrbeli, da so se obiskovalci nasmejali in razgibali. Kot je pojasnil predsednik Sveta staršev, Zoran Kos, pa so z vsoto zbranih sredstev več kot zadovoljni: "Vsega skupaj smo s pomočjo predstavnikov sveta staršev zbrali nekaj več kot 22.000,00 evrov donatorskih sredstev. Znesek zbranih sredstev je presegel naša pričakovanja."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.