https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V Ljubljani 1. dnevi medicinskih sester in babic Slovenije

Ljubljana, 08.05.2012 ob 7:06  

V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo 9. in 10. maja 2012 potekali 1. dnevi medicinskih sester in babic, ki jih organizirata Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije ter Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije. Medicinske sestre, zdravstveni tehniki in babice se bodo tako prvič predstavili splošni in strokovni javnosti.

 

Obiskovalci se bodo lahko udeležiti brezplačnih svetovanj, pregledov in testiranj, saj bodo razstavljavci oba dneva opravljali meritve kazalnikov zdravja in bolezni (krvni sladkor, krvni tlak, holesterol….), izvajali meritve in testiranja ( timpanometrija, spirometrija, skrining test glavkoma, odkrivanje degeneracije rumene pege….) in posredovali zdravstveno vzgojne napotke in nasvete ter svetovali o zdravem življenjskem slogu.

Delavnice, strokovno svetovanje in krvodajalska akcija

Sočasno s tem bo potekalo strokovno svetovanje o konkretnih negovalnih problemih (uporaba pripomočkov za zdravstveno nego na domu, lajšanje težav pri otrocih ob respiratornih obolenjih…..), izvajale se bodo delavnice temeljnih postopkov oživljanja (uporaba defibrilatorja, delavnice namenjene šolarjem), obiskovalci pa bodo imeli tudi možnost se pogovarjati z babico za nosečnice ter se informirati o dostopnosti do pomoči v psihiatriji.

Prav tako bo oba dneva potekala krvodajalska akcija, obiskovalci bodo imeli možnost si ogledati reševalna vozila (tudi vojaško saniteto in drugo) ter kupiti pripomočke in druga sredstva za nego in oskrbo zdravih in bolnih.

Vstop je prost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.