https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

To soboto premierna uprizoritev Lepo je biti Beno... pa take pa to

Črenšovci, 08.05.2012 ob 16:18  

V kulturni dvorani v Črenšovcih bo to soboto premierno uprizoritev doživela monokomedija Lepo je biti Beno… pa take pa to.


Kot so danes predstavili organizatorji gledališke predstave Društvo ETNO in Zavod Komikus ter odrski akter Gorazd Žilavec, ki upodablja naslovni lik, je monokomedija odrska upodobitev lika Bena iz priljubljene TV serije Lepo je biti sosed.

Predstava Lepo je biti Beno… pa take pa to prikazuje plat življenja Bena, ki v seriji ni izpostavljena. Beno je namreč strastni lovec, ki s ponosom razkazuje svoje lovske trofeje. "Beno je lovec po srcu in duši, čeprav je v življenju več živali povozil kot ustrelil. Ustrelil ni pravzaprav še nobene," je igrani lik predstavil Gorazd Žilavec. Gledališka uprizoritev prikazuje čas, ko se lovec Beno odloči kandidirati za lovskega starešino. Pripravlja nagovor, s katerim bo svojo kandidaturo predstavil pred občnim zborom, čigar vlogo igra občinstvo. Lovec Beno bo v predstavi skušal vzpostaviti dialog s publiko in na tak način zabrisati mejo med odrom in občinstvom. Z improvizacijo in interaktivnostjo bo vsaka predstava dobila svojo edinstvenost.

Avtor teksta in režije je Aleš Nadai, ustvarjalec serije Lepo je biti sosed, ki je z Žilavcem sodeloval tudi pri njegovih prejšnjih gledaliških predstavah.

Premierna predstava bo v soboto, 12. maja ob 20.00 uri v Kulturni dvorani  v Črenšovcih. Kart v predprodaji ni mogoče kupiti, so pa možne rezervacije na e-naslovu: zavod.komikus@gmail.com. Ob predhodni rezervaciji je cena vstopnice 5 evrov, na dan predstave pa 7 evrov. Obljubljajo pa že ponovitve predstave po Prekmurju, nato pa tudi širše po Sloveniji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2012 ob 17:24 Karci gost

      Upam, da se ne bo toliko pačil, kot se je v Lepo je biti sosed!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2012 ob 7:22 tir gost

      dober je beno. pa ne pači se seljaki eni

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.