https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Real Madrid Slovenija: Trčili v klubsko legendo Butraguena in proslavljali zmago z razvpito Ultras Sur

10.5.2012  

Na Pomurec.com nadaljujemo s predstavitvijo slovenskih navijaških klubov, tokrat je na vrsti Real Madrid Slovenija. Njihovi člani so se neuradno družili preko spletnega foruma že osem let, v register društev pa so bili uradno vpisani komaj februarja letos. Kljub svoji mladosti pa štejejo že 150 članov.


Druženje ljubiteljev kraljevega kluba se je na različnih spletnih forumih začelo pred kakšnimi osmimi leti. Pred približno štirimi leti se je skupnost preselila na spletno stran http://www.realmadrid.si, kjer se nahajajo še danes. "Ker smo v vsem tem času delovali nekako neuradno, smo vse skupaj v ljubezni do Real Madrida želeli prenesti še na višjo raven in tako smo 21. februarja letos, ko smo bili vpisani v register društev, uradno ustanovili Klub navijačev Real Madrid Slovenija, kar pomeni, da uradno obstajamo šele slabe 3 mesece," so nam pojasnili iz fan kluba. Na ustanovitvenem zboru se je zbralo 15 ljudi, prvi predsednik društva pa je postal Marko Sotošek.

Klub deluje v dobro navijačev belega baleta v Sloveniji in zato jim pri tem želijo ponuditi čim več ugodnosti ter storitev, katere lahko koristijo. Sama organizacija kluba poteka nemoteno vsak dan v tednu in so za svoje člane ter njihova vprašanja vedno na voljo. Pri tem vsi delajo prostovoljno v prijateljskem vzdušju, saj jih veže ljubezen do Real Madrida.

Realov navijaški klub do danes šteje 150 članov, vendar pa se število članov vseskozi povečuje, tako da upajo, da bodo že kaj kmalu lahko pozdravili med njimi dvestotega člana. Starostno razdobje članov je od 15 let do 56 let, medtem ko je povprečna starost članov 26 let, člani pa prihajajo iz celotne Slovenije. Vseeno pa je največ pristašev iz Štajerske.

Vsem njim bije srce za kraljevo bele

Pa morajo novinci storiti opraviti kakšen test ali pokazati znanje o klubu in njegovi zgodovini, da postanejo člani društva? "Vsak navijač, kateri pozna vrednote Madridisma, je vedno dobrodošel med nami. Starostna meja, kateri navijač lahko postane naš član je 15 let. Član društva pa lahko postaneš s podpisom pristopne izjave, na kateri so njegovi osebni podatki, pri tem pa morajo plačati letno članarino. Tisti, ki se včlanijo v naše Klub navijačev Real Madrid Slovenija poznajo zgodovino kluba, kot tudi igralce, zaradi tega ni potrebno nikomur opraviti nobenega dodatnega testa, saj vsem nam bije srce za kraljevo bele," pojasnjujejo iz kluba.

Številne ugodnosti za člane kluba

Člani v zameno za članarino dobijo ugodnosti v obliki raznih popustov in druženjih. Ob tem dobijo tudi paket dobrodošlice, ki vsebuje majico z logotipom društva, člansko kartico in brezplačno udeležbo na srečanju/pikniku. Pri tem niso pozabili tudi na navijaške drese, ki jih lahko člani kupijo po znižani ceni. Organizirajo tudi skupne prevoze in oglede tekem. Za vroče dni pa imajo člani popust pri nakupu vstopnice za bazen. Člani sodelujejo v nagradnih igrah, kjer tako med drugim dvakrat na leto podeljujemo tudi navijaški dres.

Dejavnosti kluba temeljijo na druženju 

Kako pa je z druženjem članov, imajo morda kakšna srečanja? "Naše dejavnosti Kluba temeljijo predvsem na druženju. Organiziramo piknike, se udejstvujemo nogometnih turnirjev, kjer smo 2-krat že postali prvaki navijaških klubov, obiskujemo tekme v živo in si ogledamo večino tekem v družbi z našimi člani preko TV zaslonov," poudarjajo vodilni kluba.

15 članov gre na zadnjo tekmo proti Mallorci ta vikend

Kako pogosto pa obiskujejo tekme svojega kluba v živo? "Zaradi oddaljenosti smo navijači Real Madrida nekoliko omejeni glede obiskovanja in ogleda tekme nam ljubega kluba v živo. Naši člani se kljub temu večkrat letno udeležujejo tekem Reala, predvsem na stadionu Santiago Bernabeu. Tako nas gre kar 15 članov ta teden v Madrid na zadnjo tekmo španske La Lige proti Mallorci, na kateri bodo nogometaši Real Madrida prejeli prav tako tudi pokal za nedavno osvojen naslov La Lige," ponosno povejo iz kluba.  Ko si tekme ne ogledajo v živo, se člani zberejo v raznih barih, njihova osrednja točka pa je v Šentvidu pri Ljubljani, kjer imajo svoj prostor za ogled tekme preko TV zaslonov.

Sicer so člani kluba gostovali med drugim že v Münchnu, Dortmundu, Torinu, Milanu, Londonu in še kje. Na večino tekem v Španiji potujejo z letalom, na ostale bližje tekme pa potujejo za avtobusi.

Čakajo, da postanejo uradni navijaški klub oziroma Peña

Vstopnice za tekme kupujejo predvsem preko spletnih strani. Poznanstev imajo bolj malo, vendar pa imajo nekateri člani uradno kartico »Madridista«, s katero lažje dostopajo do kart za ogled tekme na Santiago Bernabeu, saj so imetnikom te kartice karte za tekmo že na voljo pred prodajo širši javnosti. Sodelovanje z Madridom je za zdaj še bolj skopo, vendar bi se naj spremenilo, ko bodo v kratkem uradno priznani s strani Real Madrid CF in tako postali uradni navijaški klub, tako imenovana Peña. Zaradi tega upajo, da se bo vez med njimi in Real Madridom še utrdila.

Anekdot je veliko, tako da jim ni nikoli dolgčas

Zagotovo se je nabralo precej zgodb in anekdot iz potovanj na tekme ... "Med zadnjim skupnim spremljanjem El clasica je eden izmed članov našega kluba postal tako živčen, da tekme ni več mogel spremljati skupaj z nami. Odšel je na svež zrak in ko je slišal, da je Real ponovno povedel, je od veselja stekel po bližnjem travniku. Na žalost ni vedel, da je na travniku globok jarek in tako se je njegovo proslavljanje zmage nad Barcelono končalo na šivanju v kliničnem centru.

Naši člani so bili letos tudi na tekmi med Real Madridom in Atletico Madridom na t.i. El derbi Madrileno. Tako so v času pred tekmo k njim pristopili trije gospodje, ki so sprva želeli da jim naj naši člani izročijo svoje jakne in fotoaparate. Ker so sprva mislili, da so omenjeni trije gospodje nekakšni prevaranti ali tatovi, jim seveda niso želeli izročiti svojih stvari, vendar pa, ko so se gospodje le predstavili in povedali, da slikajo za uradno spletno stran kraljevega kluba (realmadrid.com), so se naši člani seveda takoj slikali in že drugi dan po zmagi Real Madrida je bil na uradni spletni strani Reala objavljen članek z njihovim komentarji pred tekmo in sliko, tako da se je začetna "slaba" izkušnja v bistvu prelevila v prepoznavno novico.

Poleg tega pa obstaja še veliko anekdot, ki smo jih doživeli člani našega Kluba navijačev. Tako so nas v Madridu napadli navijači Raya Vallecana, naši člani so v Milanu "trčili" v legendo Reala - Emilia Butraguena, proslavljali so zmage z najbolj razvpito Realovo navijaško skupino - Ultras Sur itd. Tako da, nikoli nam ni dolgčas."

Kaj želite sporočiti vsem pristašem vašega najljubšega kluba, ki še niso člani fan cluba?

"V našem Klubu navijačev Real Madrid Slovenija se zavedamo, da je najpomembnejše druženje in medsebojno spoznavanje članov kluba. Ponosni smo, da nismo več le uporabniki na forumu in člani kluba, temveč tudi prijatelji v zasebnem življenju. Si želiš izkusiti pristno navijaško izkušnjo, biti na tekmah obkrožen z enako mislečimi? Potem ne oklevaj, obišči našo spletno strani http://www.realmadrid.si in se nam pridruži."

Oglejte si tudi predstavitev ostalih navijaških klubov:

Juventus Slovenija: Pripetljaji s kombiji in posebna vez z Milošem Krasićem

Manchester United Slovenija: V Manchestru videli nagca, z jugo pesmimi priklicali Vidića

Navijaški klub FC Barcelona Slovenija: Ko zaradi stavke ostaneš v Milanu in gledaš tekmo skupaj z Milanisti


Navijaški klub FC Bayern Slovenija: Varovali so jih policisti, da jih Zvezdini navijači ne bi »ubili«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2012 ob 22:22 rossoneri gost

      prosin ka predstavite od milana fan klub ka bi se rad včlano če obstaja kakši v sloveniji

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.