https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

SGP Pomgrad v Kopru odprl 20 milijonov evrov vredno naselje

16.05.2012 ob 10:42  

Prekmurska družba SGP Pomgrad je v Kopru svojemu namenu predala luksuzno Naselje 15. maj, ki se razprostira na več kot 15.000 kvadratnih metrih.

 

Naložba je bila vredna okrog 20 milijonov evrov, Naselje 15. maj pa sestavljajo tri stanovanjske in ena poslovna stavba, ki uporabljajo ekološki način ogrevanja.

Skupno naselje obsega 15.600 kvadratnih metrov površin, na katerih je 67 stanovanj ter okrog 3.000 kvadratnih metrov pisarniških in trgovskih prostorov. Doslej so prodali okrog 30 odstotkov stanovanj, za ceno kvadratnega metra pa je potrebno odšteti med 2.300 in 2.500 evri, je za Murski val dejal predsednik uprave SGP Pomgrad Tadej Ružič. Kupci so doslej sicer večinoma Primorci.

Kot je na otvoritvi dejal Kristian Ravnič, vodja investicije Naselje 15. maj, so z zasnovo Naselja 15. maj na podlagi lastnih izkušenj in vzgledov iz tujine želeli v Kopru narediti drugačno, v prostor dobro vklopljeno, moderno vendar za življenje prijetno naselje. "Pozitivni odziv domačinov in dobro povpraševanje kupcev nas utrjuje v prepričanju, da smo z uporabo inovativnih ekološki tehnologij za ogrevanje in hlajenje, s pozitivno južno orientiranostjo naselja, z arhitekturno in urbanistično zasnovo, ki je spoštljiva in prilagojena okolju ter s kvalitetno izvedbo in materiali uspeli narediti dobro sodobno naselje."

Hkrati je v v prtličju poslovne stavbe na 650 kvadratnih metrih svoja vrata odprl še Mesni center AVE. 

Foto: Studio Kalamar

Več fotografij Naselja 15. maj v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2012 ob 13:18 Jaz gost

      Fajn zgleda tudi v živo, pa še stanovanja so za obalo kar poceni :).

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2013 ob 11:43 realist gost

      Vse lepo pocukrano, kot pri vseh tovrstnih promocijah. Preživite samo en dan v enem od stanovan in minilo in znašli se boste v realnem svetu. Naj omenim samo nekaj ... hrup, število uporabnikov na eno dvigalo... cena upravljalca na mesec... katastrofa!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.