https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Na Lampiončkih se je ponovno zbralo nekaj tisoč študentov

Maribor, 16.05.2012 ob 13:18  

Včeraj se je v Mariboru odvijala že 32. tradicionalna študentska zabava Lampiončki. Kot vsako leto se je tudi letos zbralo zelo veliko študentov, k čemur je pripomoglo tudi lepo sončno vreme. 

Študentje so v popoldanskih urah začeli druženje ob žarih na zelenici v okolici študentskih domov na Gosposvetski, zvečer pa se je zabava preselila na Mariborski otok, kjer so dogajanje popestrili Zmelkoowi, Kingstoni, Tabuji ...

Lampijončki, ki so postali že pravi študentski praznik, tudi letos sovpadajo z Dnevom študentov Univerze v Mariboru. Na ta dan ni predavanj za študentje, tako da študentje že tradicionalni zasedejo zelenice v okolici študentskih domov in priredijo piknike ter se družijo ob dobri kaplici. Nekateri se na ta dogodek resnično dobro priravijo in si druženje zelo popestrijo.

Eni imajo celo svoje DJ-e, spet drugi imajo harmonikaše, tretji pa poslušajo glasbo kar iz avta. Tudi za hlajenje pijače poskrbijo. Poleg hladilnikov, so si tisti bolj izvirni prinesli bazene, kjer so si hladili pijačo. Kljub toplemu dnevu in pripekajočemu soncu, študentje s tem niso imeli težav, saj so si prinesli senčnike, si s foljo naredili senco ali pa so si postavili kar šotore. Za hrano pa si ponavadi skupine izberejo kar jedi iz žara, nekateri si za jed skuhajo bograč, našli pa so se tudi eni, ki so v posebno pripravljeni pečici, spekli kar dva odojka.

Vzporedno z zabavo na zelenici so potekale tudi tradicionalne Lampijončkove igre, kjer so se študentske skupine pomerile v vlečenju vrvi, jahanju bika, udarjanju s kladivom, metu na koš, ipd. Igre so pričeli ob 13.00 uri in so potekale vse do večera.

Kljub odlični zabavi študentov pa so jo najslabše odnesli delavci iz mariborskega komunalnega podjetja Snaga, ki so morali naslednji dan počistiti za onesneževalnimi študenti. Poleg pobeljene zelenice od kozarcev in krožnikov so se našli tudi vozički iz trgovin, razni telefoni, oblačila, denar, itd.

Foto: Matej Trstenjak

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2012 ob 20:03 glumac gost

      haha ov pa z obračalnikon

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.