https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PROFIL

Denis Maček - prekmurski vizažist, ki je vedno v družbi lepih deklet

16.5.2012  

Vedno nasmejan, urejen in zgovoren Denis Maček iz Murske Sobote je vizažist, ki je sodeloval že z mnogimi slovenskimi obrazi, želi pa si sodelovanja tudi z uspešno pevko Beyonce.  

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Petindvajsetletni Denis Maček je svojo pot v svetu mode, frizerstva, ličenja začel že zelo zgodaj. Po zaključeni osnovni šoli se je vpisal na privatno frizersko srednjo šolo in po uspešnem zaključku le-te potoval po tujini in se podal še v svet ličenja ter se udeleževal raznih tečajev, kjer je črpal znanje ter spoznaval nove tehnike in trike ličenja.

Po znanje odhaja v tujino, kjer so v svetu mode korak naprej

"Tečajev ličenja sem se udeležil povsod v tujini, kod sem hodil. Šel sem na primer v Milano, Barcelono, Pariz, pa tudi London sem obiskal. Povsod sem raziskoval mesto, spoznaval ljudi in njihove navade ter kulturo, izbrskal razne tečaje ličenja, se jih tudi udeležil, nazaj domov pa odnesel ogromno novega znanja," pravi Denis in dodaja, da je največ znanja pridobil v Italiji, saj so tam v svetu mode korak naprej pred ostalimi državami.

Staromodno Prekmurje se izboljšuje in skuša slediti modnim trendom

"Če že omenjam Italijo, naj omenim tudi London, kjer sem spoznal veliko zanimivih in dobrih ljudi, ki so v koraku s časom in vedno z novimi trendi," pojasni Denis, ki včasih primerja modo v Sloveniji z drugimi državami. "Razlika je očitna. Lahko povemo, da smo v Sloveniji, sploh pa v Prekmurju, še nekoliko staromodni, ampak se s časom tudi to izboljšuje in skušamo slediti modnim trendom. Zase lahko rečem, da nimam nekega specifičnega stila oblačenja, se pa trudim in sledim modnim trendom."

Vizažist, ki je kot otrok želel postati policist

Denis se je, še preden je začel z delom vizažista, nekaj časa ukvarjal le s frizerstvom, čeprav si je vedno želel nekaj več, nekaj novega s še več izziva. In tako ga je medse sprejela agencija, kjer je delal kot model "živa lutka". "Čez nekaj časa pa me je agencija povabila na počitnice skupaj z njimi, kjer sem preizkusil tudi svoje tehnike ličenja. In vse od takrat sem delo frizerja združil z ličenjem," se spominja Denis, ki zagotovo ni eden redkih, ki je kot otrok imel željo postati policist.

"Moji začetki so bili zelo zanimivi, sploh zato, ker v začetku nisem poznal trikov ličenja in tudi materiali so mi bili v začetku še neznanka, ampak sem se s prakso hitro naučil. Sicer pa se frizerji in vizažisti učimo cel čas, saj se trendi spreminjajo," pravi Denis, kateremu so v začetku najprej zaupali editorial za FHM.

Čeprav je vedno v družbi lepih deklet, se med svojim delom še ni zaljubil

"Za vizažista so zelo pomembne mirne roke, kreativnost in veselje. Pri svojem delu pa potrebujem še razne čopiče, pudre, senčke, rdečila, šminke in podobno," pojasni mlad vizažist, ki je sodeloval že z April, Alyo, Sandro Adam (miss Slovenije), Marinko Sevšek (miss Universe), mlado prekmursko pevko Niko Zorjan, Tadejo Ternar, Tino Gaber, Katjo Matko, Ulo Furlan, dobro vilo Majo, s skupino Tangels, prav tako pa sodeluje tudi z revijami (Bella Donna) ter z različnimi fotografi in snemalci, med drugim tudi s pomursko fotografinjo Tanjo Zrinski.

Glede na to, da je Denis vedno v družbi lepih deklet, mu še vedno uspeva postaviti mejo med privatnim življenjem in delom. "Res je, da so okrog mene vedno lepotice, ampak se zavedam, da je to delo in ga vsekakor ločim od privatnega življenja. Tako, da se mi ne more zgoditi, da bi se med delom zaljubil," pravi Denis.

Sanja o Barceloni, Parizu ali New Yorku

Čeprav je poklic vizažista, maskerja pa tudi frizerja v Sloveniji cenjeno in se ga pogosto potrebuje, si Denis trenutno upa želeti, da bo za kruhom odšel v tujino. "Točno kam, se še nisem odločil, imam pa izbranih že nekaj destinacij, kot so Barcelona, Pariz ali New York," nam zaupa še Denis, ki, če le ima prost dan, zelo rad dolgo spi, lenari in nakupuje.

Denisovih TOP 5:

Svetovni voditelj: /

Glasbena pevka: Beyonce

Knjiga: The secret

Kraj v Pomurju: Murska Sobota

Želja v življenju: Čim bolj uspeti v svojem poklicu.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2012 ob 19:28 Simona gost

      Super napisano,ampak me pa moti da reces da smo staromodni mogoče se dost mores narest da prides nekam.Samo eni ti povem,ne dobi hinavec.ne ponizuj nobenega dobo to kaj si pa in bos prisel do svojih ciljev

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2012 ob 19:30 black gringos gost

      Ej zdenko vejpa tij si zmenov odo v sql:D me veseli :)

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2012 ob 8:45 komentator gost

      zakoj je menjo indetiteto - če mene pijtate mislen ka se vidi ka je rom (po slikaj sodeč domenvan), pa je pomoje zatau spremeno identiteto, moje mišlenje. pa prave ka se še nej zaljubo čeprav so samo lepa dekleta okrog njega :) mislen ka bi mogle okoli njega hoditi lepi moški ka bi se zaljubo!

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2012 ob 10:11 rado gost

      gost - denis macek malo te slovnica jebe gele zdenko,nika nej glavno ka je čopič v rokaj....želim ti ka si dale uspešen....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2012 ob 10:18 sosed gost

      Se vijde ka pijsejo cigane iz PUŠČE haha.Se vijde ka ste navošćejne njeme, ka vij nikole nete tan ge je on biu tak ka vijden ka ste navošćejne haha.Denis tij tou nika gor ne gejmle tij njin dokaži dale kak do zdaj,oni se pa naj trgajo-Tij si bar negi,ge so pa oni doma sedijo pa samo do MS idejo dale nikan nej:)

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.05.2012 ob 22:24 11-11 gost

      gost - komentator TIJ NEBOS NIGDAR KAK ON USPESEN SE VIJDI KA TI JE PROUTI NEGA BOUKSOGA OD NJEGA

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.05.2012 ob 0:21 babi gost

      Pa ka ste njemi navoščeni? Čestitan.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.11.2012 ob 19:03 hasmrokar gost

      Dragi slovenci! @komentator Nej vam je prav ce sto od nas uspe, nej van je prav ce ne uspe, nej van je prav ce se pise o nam. Sama navoscenost od tistih keri ne uspejo v zivljenju in vidijo, ka tudi rom lahko uspe potem pa ste navosceni, ka so boksi od vas. Nika van je nej prav.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.01.2013 ob 23:15 Peter Hailović gost

      Kolko sam ja čuo posle 22.30 dolaze kod njega muškarci ! Lp

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.02.2013 ob 11:41 Huligan gost

      A Posle 22 .50 dolazi Tvoja majka Da mi pusi Karac

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.