https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Chelsea Slovenija: Pozornost pritegnejo z vzkliki kot je »malo vas je, malo vas je, …«

17.5.2012  

Na Pomurec.com nadaljujemo s predstavitvijo slovenskih navijaških klubov, tokrat je na vrsti Chelsea Slovenija. Ideja o ustanovitvi fan kluba se je porajala že leta 2007, do realizacije pa je prišlo tri leta pozneje. Za zdaj so edini uradni Chelseov navijaški klub na področju Balkana.


Poletje 2010 je bilo prelomno za ljubitelje Chelsea, saj so takrat najbolj goreči pristaši v Sloveniji zaprosili klub za pridobitev uradnega certifikata, ki podeljuje status supporters kluba. Tako so bili v avgustu tudi uradno registriran klub v Londonu pod imenom official Chelsea Slovenija supporters club in čeprav je takšnih uradnih supporters klubov po svetu več kot sto, je njihov prvi uradni na področju Balkana. "Za zaprositev uradnega certifikata smo se zbrali v ljubljanskem lokalu Lepa Žoga na pobudo zdajšnjega častnega člana Damirja Battistija. Pri tem je sodelovalo več ljudi, med drugim tudi zdajšnji predsednik kluba Uroš Lajovic," pojasni ustanovitev Matjaž Homar, ki je prevzel vlogo zastopništva društva v Sloveniji.

Zaradi administracije in poslovanja kluba v Sloveniji, so v juliju 2011 ustanovili društvo tudi v Sloveniji pod imenom Navijaški klub Chelsea Slovenija s sedežem na Prevojah, v občini Lukovica. Poleg dobro organiziranega vodstva kluba so tu še sekretar Luka Gašperič, tajnica Nastja Kavčič, blagajnik Žiga Slapnik, informatik Staš Voler in še ostale, ki skrbijo za objavo člankov na njihovi strani ter administracijo foruma in Facebooka ter Twitterja. Imajo pa tudi veselega člana Gregorja Horvatiča - »Boya«, ki neprestano skrbi za odlično vzdušje v društvu!

V letu 2011, ko so imeli na voljo le slabe pol leta za včlanitev, se je včlanilo 37 navijačev. V letu 2012 pa trenutno še zbirajo nove člane, čuti se velik porast navijačev, saj jih skoraj na vsak dogodek, ki ga naredijo, pride krepko čez 30. Do konca leta pričakujejo preko 50 članov, morda pa se jih bo nabralo še veliko več. Starostno imajo člane, ki še niso polnoletni in tudi tiste, ki se nagibajo k štiridesetim in več let, tako da je glavnina članov stara od 22 do 27 let. Njihovi člani prihajajo iz celotne Slovenije, od primorske do Prekmurja, od Gorenjske do Dolenjske, načeloma pa glavnina prihaja iz osrednje Slovenije.

Testa za včlanitev zaenkrat še ni, morda bi treba dati »starešinam« kluba za kakšno pijačo

Pa morajo novinci storiti opraviti kakšen test ali pokazati znanje o klubu in njegovi zgodovini, da postanejo člani društva? "Novinci zaenkrat (še) nimajo kakšnih hudih preizkusov. Mogoče je treba dati »starešinam« kluba za kakšno pijačo. Član kluba lahko postane vsak, ki ga veseli nogomet in Chelsea FC. Na naši spletni strani www.chelseafc.si mora izpolniti pristopno izjavo, jo poslati naši tajnici in poravnati članarino," pojasni predsednik Uroš Lajovic.

Za članarino, ki znaša 10 oz. 15 evrov, ima vsak nov član pravico do letnega odhoda navijačev na tekmo na Stamford Bridge, dobi e-mail z domeno kluba, lahko sodeluje na turnirjih, piknikih, pri organizaciji projektov, glasuje na sestankih, opravi cenejši nakup uradnih artiklov Chelsea FC preko kluba itd.  Letos pa so na voljo tudi majice navijaškega kluba.

Na pikniku letos tudi madžarski in poljski kolegi

Kako pa je z druženjem članov, imajo morda kakšna srečanja? "Dejavnosti je veliko. Poleg obiskovanj tekem v okviru kluba ali pa individualno, organiziramo še piknik za vse člane, oglede tekem na naši lokaciji na Viru pri Domžalah, igramo redni tedenski nogomet na asfaltnem igrišču itd. Organiziramo pa tudi nogometni turnir, kjer v goste povabimo uradne navijaške klube v Sloveniji: Juventus, Arsenal, Real, Barcelono, Manchester United itd. Tu se še posebej izkažejo naše organizacija kluba, saj pripravimo odlično ozračje. Pečemo mesne dobrote, poskrbimo za napovedovalca in se zabavamo v zdravem duhu s svojimi kolegi iz drugih navijaških klubov," pove Homar in doda, da se njim bodo na junijskem pikniku pridružili tudi madžarski in poljski kolegi, katerim bodo razkazali tudi lepote Slovenije.

Modri bodo imeli podporo iz Slovenije tudi  v soboto v Münchnu

Kako pogosto pa obiskujejo tekme svojega kluba v živo? "Kot organizirani navijači se (zaenkrat) odpravimo vsako leto na naš letni »trip« v London. Tako nas je letos šlo kar 21 spodbujati »modre« proti ekipi Stoke Citya. Drugače pa lahko vsak član, ki je individualno včlanjen v Chelsea FC (t.i. True blue member), hodi na tekme v London in gostovanja po želji. Ravno pred kratkim je bil naš član na finalu FA pokalne tekme na Wembleyu med Chelseajem in Liverpoolom, še prej na tekmi Chelsea vs. Barcelona itd. Žal so stroški takšnega ogleda tekme kar visoki in si jih vsak ne more privoščiti ravno večkrat na leto," pove Lajovic.

Na tekme, ki so v Londonu, hodijo z letalom. Na gostovanja pa je vse odvisno, kje je tekma. Trenutno se odpravljajo v München na finale Lige prvakov, za kar so najeli avtobus, ki bo popeljal 50 navijačev na spodbujanje »modrih«, da končno osvojijo zasluženo lovoriko tudi v tej ligi. Najbolj oddaljeno gostovanje za člana kluba je bila tekma Manchester Utd vs. Chelsea v letu 2007. Ker pa so še razmeroma mlad klub, bodo obiske domačih in gostujočih tekem temu primerno z leti seveda povečali, pravi Homar. 

True blue memberji imajo precej več možnosti za nakup vstopnic

Ko si tekem ne ogledajo v živo, se Večinoma dobivajo v lokalu Finale bar na Viru pri Domžalah, kjer so si nekako ustvarili svoje prostore. Drugače pa so se za tekme lige prvakov dobivali tudi v ljubljanski Lepi Žogi in England pubu.

Kako pa kupujejo vstopnici, ali imajo kakšna poznanstva? "Kot uraden navijaški klub lahko dobimo karte za eno tekmo na leto. Če pa si t.i. True blue member (včlaniš se individualno v Chelsea FC), pa imaš možnost nakupa karte za skoraj katerokoli tekmo. Derbiji so načeloma težko dostopni, saj imajo prednost za karte tisti, ki pogosto hodijo na tekme in kupujejo artikle preko uradne trgovine," pojasni predsednik Lajovic, ki tudi skrbi za sodelovanje z londonskim klubom. "Poročati jim moramo število članov za preteklo leto, pošiljamo jim zahtevke za tekme, urejamo našo Facebook stran po njihovih nasvetih itd.," še doda.

Veliko pozornost pritegnejo njihovi balkanski navijaški vzkliki

Zagotovo se je nabralo precej zgodb in anekdot iz potovanj na tekme ... "Seveda, ampak večina je razumljivih in smešnih samo udeležencem. Kamorkoli gremo s svojo energijo pritegnemo pozornost ostalih navijačev, ki so nas snemali in objavljali na You Tubu. Letos nas je posnela celo ekipa Chelsea TV.

Na samih tekmah pa veliko pozornost pritegnejo naši balkanski navijaški vzkliki, ki se jih nato učijo tudi lokalni navijači. Recimo: Malo vas je, malo vas je, …(saj veste koga mislil)," pove Lajovic.

Kaj želite sporočiti vsem pristašem vašega najljubšega kluba, ki še niso člani fan cluba?

"Vsem takšnim sporočamo, da naj pridejo na kakega od naših dogodkov in sigurno jim ne bo žal. Chelsea FC si je v zadnjem obdobju pridobil kar veliko simpatizerjev, tako da bi bilo prav, da se vse združimo in podpiramo naš klub, naše sanje! Obiščite našo spletno strani http://www.chelseafc.si/ in se nam pridruži."

Oglejte si tudi predstavitev ostalih navijaških klubov:

Real Madrid Slovenija: Trčili v klubsko legendo Butraguena in proslavljali zmago z razvpito Ultras Sur

Juventus Slovenija: Pripetljaji s kombiji in posebna vez z Milošem Krasićem

Manchester United Slovenija: V Manchestru videli nagca, z jugo pesmimi priklicali Vidića

Navijaški klub FC Barcelona Slovenija: Ko zaradi stavke ostaneš v Milanu in gledaš tekmo skupaj z Milanisti


Navijaški klub FC Bayern Slovenija: Varovali so jih policisti, da jih Zvezdini navijači ne bi »ubili«

obišči našo spletno strani http://www.realmadrid.si in se nam pridruži

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2012 ob 18:45 Red devil gost

      Viva John Terry... Viva John Terry.... Could've won the cup but he f*cked it up. Viva John Terry ;)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2012 ob 20:59 šefe gost

      ti si bedak :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.