https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Poraz Nafte za drugo ligo, Mura 05 kljub porazu še v igri za Evropo

Lendava, 17.5.2012  

Danes je bil odigran še predzadnji prvenstveni krog v PrviLigi. Nafta je na domačem terenu doživela nov poraz in tako več nima možnosti za deveto mesto in se bo po nekaj letih igranja v eliti seli v nižji rang, poraz v Ljubljani je doživela tudi Mura 05. Zaradi zmage Triglava v Kopru ima še naprej možnost, da se uvrsti v evropsko tekmovanje.

Nafta : Domžale 0:2 (0:0)

Gledalcev: 400

Strelca: 0:1 Korošec (77./avtogol), 0:2 Balkovec (87.).

Rdeč karton: Ihbeiseh (Domžale, 66.).

Nafta: Prša, Korošec, Atanasov, Jerebic, Levačič, Raduha, Vori, Da Silva, Kajtazi, Osaj, Zelko.

Domžale: Balažič, Dobrovoljc, Topič, Rems, Ihbeisheh, Kovjenić (od 63. Brezovački), Teinović, Grbić (od 63. Balkovec), Gerić, Radovanović (od 63. Mencigar), Papež.

Domžalčanom je bila današnja tekma le za prestiž, Nafti pa za goli obstoj, saj so lahko Lendavčani le ob zmagi računali na deveto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Zaradi poškodb in kartonov so bili oboji močno oslabljeni, domači so pogrešali šest nogometašev, Domžalčani pa kar 17. Omeniti velja še, da je zadnja prvenstvena zmaga Lendavčanov segala v lanski november. Na koncu so s porazom že dokončno postali drugoligaši.

Prvo priložnost so imeli domači v osmi minuti, toda strel Darka Atanasova je končal v naročju vratarja gostov Izidorja Balažiča. V protinapadu se je po hudi napaki Naftine obrambe znašel Dejan Gerić, a je domači branilec Miha Korošec v zadnjem hipu rešil kočljiv položaj. Tri minute pozneje se je po podaji Gerića sam pred vratarjem Darkom Pršo znašel Igor Radovanović, Naftin vratar pa je z nogo strel odlično obranil. V 17. minuti se je zatresla vratnica pri gostih. Po predložku je z glavo sprožil Aleksander Jerebic, zadel okvir vrat, odbito žogo pa je nato Rok Vori poslal čez vrata. Nova priložnost se je ponudila v 25. minuti, a je strel Leutrima Osaja zadel enega gostujočih branilcev. Deset minut pred koncem prvega dela je Gerić močno udaril, a je žoga zapustila igrišča tik nad prečko vrat domačih.

V nadaljevanju se je nova priložnost naftašem ponudila v 48. minuti. Gostje so se z veliko sreče rešili, saj so žogo izbili pred nosom napadalca Naserja Kajtazija. Pritisk domačih se je stopnjeval, Domžalčani pa so od 66. minute igrali z igralcem manj, po drugem rumenem kartonu je moral predčasno v garderobo Jaka Ihbeisheh. Gostje so v 73. minuti zahtevali enajstmetrovko, ko je v domačem kazenskem prostoru padel Gaber Dobrovoljc, a se piščalka sodnika ni oglasila.

Z igralcem manj pa so Domžalčani v 77. minuti prišli do vodstva, potem ko se je po strelu Jerneja Papeža žoga nesrečno od Korošca odbila v njegovo mrežo. Jalovi napadi brez idej niso obrodili sadov, Lendavčani so bili že na pragu druge lige. V 87. minuti je zadnji žebelj v Naftino krsto zabil rezervist Jure Balkovec, ko je premagal domačega vratarja po hitrem nasprotnem napadu, v katerem se je znašlo kar pet gostov. Domžale bi lahko prišle še do izdatnejše zmage, a je Nafto reševal vratar Prša, toda to je bila za zveste navijače Lendavčanov slaba tolažba, saj bodo v drugi sezoni spremljali le drugoligaško sceno.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

Olimpija : Mura 05 3:1 (0:0)

Gledalcev: 3700

Strelca: 1:0 Lovrečič (31.), 2:0 Salkić (59.), 3:0 Ivelja (88.); 3:1 Travner (90.).

Rdeč karton: Cipot (Mura 05, 40.).

Olimpija: Džafić, Salkić, Valenčič (od 71. Bešić), Anđelković, Božič, Ivelja (od 90. Bajrić), Omladič, Vršič (od 86. Kašnik), Radujko, Lovrečič, Sretenović.

Mura 05: Draković, Cipot, Bohar, Travner, Fajić, Janža (od 78. Kramar), Kouter, Jelić (od 66. Lotrič), Eterović, Dodlek, Maruško.

Ljubljanski nogometaši so si z zmago proti Muri zagotovili končno drugo mesto na lestvici. Do današnjih treh točk proti neposrednemu tekmecu za naslov podprvaka so prišli povsem zasluženo, saj so bili večji del tekme boljši tekmec. Olimpija bo zadnjo tekmo sezone igrala v nedeljo v Domžalah, Mura pa bo isti dan gostila Celje.

Sobočani v prvem polčasu niso pokazali veliko. V prvih 45 minutah praktično niso ogrozili domačega vratarja Elvisa Džafića. Zato pa so imeli vse niti igre v svojih rokah Ljubljančani, ki so precej napadali, tudi poskušali s streli, a povedli šele v 31. minuti, ko je Dare Vršič podal žogo za hrbet gostujoče obrambe do Aneja Lovrečiča, ta je nato mirno preigral še vratarja Filipa Drakovića in žogo poslal v mrežo. Muraši so se v še hujši godlji znašli v 39. minuti, ko je Fabijan Cipot na robu kazenskega prostora s hrbta zrušil Filipa Valenčiča in dobil rdeč karton.

Čeprav je ritem v uvodu drugega polčasa rahlo padel, pa je bila slika na igrišču podobna kot v prvem. Olimpija je napadala in v 50. minuti zapravila prvo lepo priložnost v drugem delu, ko je Valenčič slabo končal sicer zelo obetavno akcijo. V 58. minuti so prvič resneje zapretili gosti, ko je Nusmir Fajić streljal po tleh z osmih metrov, vendar je bil Džafić na mestu. Le minuto zatem so domači podvojili prednost, ko je Đorđe Ivelja podal z desne strani kazenskega prostora pred gol, kjer je bil neoviran Erik Salkić in z glavo zabil svoj prvi gol v sezoni.

Tudi v nadaljevanju so domači imeli več od igre, takoj po vstopu pa je nase opozoril Adnan Bešić z dvema streloma, po katerih pa se izid ni spremenil. Vmes so domači navijači Green Dragons s pirotehničnimi sredstvi poskrbeli za krajšo prekinitev tekme, po njej pa je domače privržence znova navdušil Vršič z lepim volejem, ki pa ga je Draković zaustavil. Vršič je odigral tudi zadnjo tekmo v Ljubljani pred poletno selitvijo k dunajski Austrii. Prav ob koncu tekme so navijači videli še dva zadetka, po enega v vsaki mreži. Najprej je na 3:0 povišal Ivelja po samostojnem prodoru, končni izid pa je praktično s prvim pravim strelom Mure proti ljubljanskim vratom postavil Jure Travner.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2012 ob 21:00 ko vaj hebe gost

      ahahha to so mađari....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2012 ob 23:44 Optimist gost

      Ga ni navijača, ki bi VSEM Murinim igralcem ne privoščil najbolje. Tudi motivacije je enkrat konec. Uprava še PRED NEDELJSKO tekmo se pogovorite z igralci in javnosti predstavite realne podatke glede poslovanja, pa ne glede kakšni so. Od neizpolnjenih obljub pač ne gre ……….. Le tako boste dvignili moralo igralcem in povrnili zaupanje zvesti publiki. Sicer bo ……………??????? Navijači jim že tako in tako stojijo(mo) ob strani celo leto. Komunicirajte že enkrat z vsemi akteri, saj le ta prinaša zaupanje ne glede na situacijo. Danes in ne jutri ali naslednji teden. Zaupanje je dragocena vrednota. AKCIJA!!!!!!!! L.P. vsem pozitivcem.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.