https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Miroslav Topič: Dobili smo dokaj resnega investitorja, že v nedeljo prodaja sezonskih vstopnic za novo sezono

Murska Sobota, 18.5.2012  

Na Radiu Murski val je danes gostoval predsednik Mure 05 Miroslav Topič in podal trenutno dogajanje v klubu. Italijanski vlagatelji več niso aktualni, imajo pa novega potencialnega vlagatelja. V nedeljo zgodovinska tekma, klub pa bo začel že s prodajo sezonskih vstopnic za novo sezono, čeprav še ne vedo, ali bodo dobili potrebno licenco za prvo ligo ali ne.

Zadnjega pol leta že poslušamo, da se bodo stvari v Muri 05 uredile jutri, drug teden, v kratkem, do tega pa še vedno ni prišlo. Zadnja obljuba je bila dana pred tekmo z Mariborom, pa tudi s tega ni bilo nič. "Res je, da smo imeli sredstva pred tekmo z Mariborom zagotovljena, ampak na žalost moram dejati, da vse te zadeve, ki so se nam dogajale, v preteklih mesecih, nekateri ljudje in funkcije, ki ne želijo, da bi naš klub uspel, so udarili tudi tokrat in nam koriščenje teh sredstev preprečili, tako da se je ta zadeva do tega trenutka zamudila," je med drugim v intervjuju povedal Miroslav Topič.

V tej zgodbi najbolj trpijo igralci, ki ne dobivajo zasluženega plačila za svoj trud, Topič pa je še enkrat povedal, da ko je najtežje se pokaže karakter človeka in to so Murini igralci mnogokrat dokazali, za kar si zaslužijo vse pohvale in dodal, da upa, da pokažejo še eno takšno predstavo in da izkoristijo življenjska priložnost, ki se jim ponuja, da se uvrstijo v evropsko tekmovanje. Po Topičevem mnenju bi bil to svojevrsten fenomen, saj bi iz druge lige v prvi sezoni v prvi ligi se uvrstili v Evropo.

Italijani preteklost, kako resen je nov investitor?

Pa vendar, ali je na obzorju rešitev iz rdečih številk? "Ko so videli, da se je zgodba z Italijani zalomila, so intezivno iskali nove možnosti drugi investitorji, italijani do zadnjega so bili še aktualni. Dobili smo dokaj resnega investitorja, ki je pripravil pismo o nameri v roku tedna dni, v klub je pripravljen investirati 500 tisoč evrov, sodelovanje bi bilo prav tako za pet letno. To so ljudje, ki imajo kapital in imajo v lasti že en klub, kar bi tudi za nas pomenilo neko dolgoročno sodelovanje in izredne možnosti," pravi Topič in dodaja, da skoraj sami sebi ne verjamejo več, kako so se stvari odvijale, na žalost pa so take bile. Konec je, ko je dejansko konec, trenutno pa še ni konca, čeprav so zadeve dramatične.

Predčasna prodaja sezonskih vstopnic kot rešitev kluba?

Topič pravi, da ne gre zopet za eno zavajanje, laž ali kaj takege, ampak da je to zadeva, ki so jo vzporedno peljali, da so zdaj so dobili nekaj črno na belem, vendar dokler ne bo na računu, še ni nič iz tega. Kot možnost za rešitev kluba je omenil tudi predčasno prodajo sezonskih vstopnic za naslednjo sezono, čeprav še ne vedo niti, ali bodo sploh prejeli licenco za nastopanje v prvi ligi ali ne. "Poglejmo vase in mi smo sposobni popeljati ta klub v pravo smer. Mi absolutno ne bomo vrgli puške v koruzo in bomo skušali vse te variante izpeljati, potem bo lažje za vse, ampak ta skrajna možnost še vedno obstaja nam in če se pogovorimo med sabo, pogledamo in rečemo čemu pa ne, ne izgubimo nič, saj vsak v črnem scenariju dobi svoj vložek nazaj," so besede, s katerimi je predsednik Mure 05 dal novo obljubo.

Tu se poraja vprašanje, če bi denar iz prodanih sezonskih vstopnic šel prednostno za poplačilo zaostalih obveznosti igralcev, licence pa ne bi dobili, na kakšen način bi potem vrnili denar, ki ga več ne bi imeli ...

Topič ne namerava odstopiti

Na vprašanja, ali zaradi izgube kredibilnosti nemerava odstopiti, Topič pravi da ne, da nima smisla zapustiti potapljajočo se barko, saj se s tem ne bi rešilo nič. Odstopil bi, če bi že moral, ko bo klub izplaval iz krize.

Muraši na Bogračiadi

Jutri se bo v središču Murske Sobote odvijala Bogračiada, ki ne bo minila brez bograča Mure 05, ki ga bosta v imenu črno-belih pripravila Andrej Kozar in Peter Marin. Seveda pa pravega bograča ne bi bilo, če na prireditvi ne bi bili prisotni tudi nogometaši, ki so letos poskrbeli za dobršno mero veselja pri svojih navijačih.

Igralci bodo namreč po jutranjem treningu na prizorišče kuhanja bograča prišli ob 11. uri, kjer bodo predvidoma ostali do 13. ure. To je idealna priložnost, da se igralci pred tekmo s Celjem pomešajo med navijače, kakšno povedo, napravijo spominsko fotografijo in tako v sproščenem ozračju pričakajo nedeljsko srečanje. Nogometaši so namreč tisti, ki so ljudem letos dali veliko razlogov za veselje, po drugi strani pa je bila podpora navijačev ena izmed ključnih sestavin dobrih rezultatov, je pred jutrišnjim druženjem igralcev in navijačev povedal športni direktor kluba Igor Celec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2012 ob 15:08 funny gost

      smešno :) resno smešno... vij samo vrvlite ka do pejneze... tak kak vedno do zdaj že so bilij.. zaj se van pa kuca po redbulle, ha?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2012 ob 16:19 gregorič BG gost

      ''Topič pravi, da ne gre zopet za eno zavajanje, laž ali kaj takege'' TAK DA PRIZNAJO, DA SO BILE PREJŠNJE STVARI LAŽNE:) GE VAN POVEN REALNO FOLK: pejnez nega in jih tudi nede, ker je ekipa predraga. Fajn je gledati te dečke špilati ampak, REALNOST je pač takšna. Topič je te lidi skuper privlejko, zdaj pa se boji, ka de vse PROPADNOLO! Človik se je toalno zaleto. V 2 ligi je bila še možnost, zdaj pa je vse preveč drago gratalo:) DOLGOROČNO JE MURA05 PROPAD in tau so zakuhali te določeni v muri05, ker so šli z glavo skauzi zid:( ah...še deca se s toga smijejo!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2012 ob 16:25 ... gost

      NO COMMENT!!!!!!..........................................eno vprašanje samo bi izpostavil...............ali so še t.i. italijani še vedno v upravnem odboru?...........baje se je nekaj podpisovalo.....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.05.2012 ob 16:44 igralec gost

      No ja, de pa pač "MURA 12" ... :D

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.05.2012 ob 17:28 mmmmmmmm gost

      ges upam ka de se dobro koncalo.upanje zadnje umira. dolker ne bo gotovo upanje obstaja.vi ka tak ze v naprej znate kaj se bo zgodilo,propad, mura 12............ pa ne vem kaj vsega,ste tak patni delate vi si enega investitorja najdite ajde pamatnjakoviči ka vas viden.smejšno je ka vi takšne komentare date gor.... ce pa se kaj preobrne te pa te gucali bravo ali kaj podobnega. ges navijam za muro in ce do tudi v 6 ligi mo odo na tekme. vi ka odite enkrat ali mogoce dva krat na leto pa se delate za pametne...................

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.05.2012 ob 17:41 OPTIMIST gost

      Bograč s priukusom začinjen z nekumiunikacijo uprave celo leto. Le kje ste bili do sedaj?????????

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.05.2012 ob 17:46 mir.... gost

      koji prevarant u pmmmmmm

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.05.2012 ob 20:05 . gost

      pa koga farba ta človek? kdo mu še verjame...balkanska posla...rekla kazala..trla baba lan...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.05.2012 ob 20:07 langaš gost

      ka pa lipo na langašiado do tuj šli??? :)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.05.2012 ob 20:17 pase gost

      lažove jedan...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.05.2012 ob 20:23 topič man.. gost

      sezonske za 6 ligo;) nemreš of se z nas norca dela ojoj

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.05.2012 ob 20:32 pomurec gost

      ge neven, ge so tisti keri so te dug napravili, kok so KUTOŠA pa BELEC. Njih se ne omnja nindri, ka so pomoje največ krivi. primer GLIHA.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.05.2012 ob 21:29 en gost

      če bomo meli sezonske karte za šesto ligo, bomo ziher najbole organizirani šestoligaš v države :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.05.2012 ob 22:21 igralec gost

      odgovor na mmmmmmmm Jah glej takšna je resnica ... Topič ni to za kar se izdaja, je "človek" kateri se kaže v dveh plateh ... v nogometu se kaže kot dobra oseba, ki je sposobna voditi nastalo situacijo. V tekstilni industriji se pa ne kaže prav v najboljši luči, verjemi mi, ker zelo dobro poznam sceno v Prekmurju. Ja glede tega, da boš hodil na tekme ... zaradi mene če boš na letalske mitinge hodil. Če si res poznavalec nogometa, boš šel tudi na druge tekme, ki so precej bolj zanimive, kjer je veliko več akcij itn. Sklepam iz besedila da si po mojem mnenju Gringos, ker zdaj je že vsak lahko Gringos, ki plača članarino ... Na prvi tekmi proti Kopru sem videl tudi 14. letnika .... In pa moti me to, da ni pošteno navijanje, zmerjanje, razbijanje, prižiganje bakel, metanje petard ne sodi v "svet nogometa" (razen v častnih trenutkih).

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.05.2012 ob 23:20 gost-pravi navijac mure 05 gost

      bok,vsi ste tak pametni bili kak trbej uprava delate,kak be mi navijaci pomagali klube zdaj se poslusate ka pisete bedarije zakoj tak zakoj neje tak vec vas ne razmen nika..zdaj kda je prilika da pomoremo klube zdaj se jocete kak mala deca,,zdaj mura rabe naso pomoc pa ce njem lejko pomoremo tak ka se kupimo sezonsko karto je pravi nacin da tou sto je pripravljene klube pomagate de tak napravo in de kupo sezonsko,sto pa je zdaj tu na forume pa pameten pa de sinfo ka stoj trbej napravite zdaj je prilika in naj se izkazejo-mo taka ge mo si kupo sezonsko zato ka scem klube pomagati v dobrem in slaben lp se vidimo v nedeljo.evropa caka

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Zmago Drole
      18.05.2012 ob 23:36 Zmago Drole

      Si ka ščete dobro Muri 05 ne napadajte lidi, šteri probajo obdržati klub pri živleinji. Na žalost je gnes tak, ka nikše obečanje več nika ne vela. Bolj človeka zaje...eš, vekši frajer si. Zatou če nemrete klubi pomagati, nej trbej liden, šteri delajo, metati prkouli pod noge. Več haska de, če v idemo v nedelo vsi v Fazanerijo pa pomoremo klubi.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.05.2012 ob 1:16 mmmmmmmmmmmmm gost

      ogovor na igralec.taksnih kak si ti pa eni ka odite enrat na leto na tekmo in vse vidite ne nucamo vas.ostanite doma in dale komenterajte. se vidi ka si igralec,lejko bi šel v holiwood pa bi koga tan šinfo.koliko bakle si videl ti za celo sezono prižgane? kaj je bilo razbito?.ti boš o nogometi meni gučo, idi ti na letaske mitinge ker za drugo si tak ali tak nej.koga boš pa tam šinfo,pilota?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.05.2012 ob 9:15 mix gost

      SAKŠI KEDEN MA NOEGA INVESTITORJA HAHA NEVEJ KAK LIDIJ ZA NOS VLEJCTE KDA JE BIJLA TEKMA Z MB JE TUJ BLO NAPIJSANO JU3 ZACENJAMO Z IZPALILE MALO MORGEN.LAZI TIJ DRUJGE TAN.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.05.2012 ob 11:45 GENJENI gost

      Ge pa znan što je investitor!!!!!!!!!! ČOPIČAR !!!!!!!!!! Čopičar ti pa Topič BANDA!!!!!!!!!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.05.2012 ob 12:31 realist gost

      mene pa zanima, ali ste vi tu sploj navijači Mure ali nej?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. prekmurjerepublika
      19.05.2012 ob 12:44 prekmurjerepublika

      Vsi ka kritizejrate na velkmo ste en kurac od navijača. Vejpa bojte realne..ena gorica nemre sponzora zrihtate, nej ka bi mura lejko. Pa če ste pravi navijače ite vutro na tekmo pa spodbujajte naše dečke, nej pa ka se neka jočete pa fantazejrate. Što vutro nede na tekme je nej nula od navijača, in takšeh navijačov mij ne nucamo, ite pa se neste u p.,m

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      19.05.2012 ob 13:09 fusball gost

      prekmurjerepublika Da mo še karto plačuvo za takšno ciganijo...haha HVALA NE:) Van kao ''GLAVNIN NAVIJAČON-BG'' pa je tak v interesi kričanje in zmerjanje nasprotnikovih navijačov! Tak ka eni sploj ne paumlite ka se dogaja na tekmi:) Jebat ga...tau je čista resnica! Tau še lastni nogometaši mure05 znajo!

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. prekmurjerepublika
      19.05.2012 ob 13:37 prekmurjerepublika

      @ fusball Ge san nej nikše gringos, ampak san navijač mura z dušo pa srcon! po ton ka si tij napiso, pa san še bole prepričane ka takšeh antinavijačov mura ne nuca. TIj samo fajn drkaj gnes na Bayern- chelsi..vutro pa na kakšo drujgp tekmo, ka de po televizije. Mij, keri pa smo do konca s klubom pa mo vutro na fazanerije napravile žurko in se zahvalile ten igralcon, za čudež, keroga so letos delali na igrišče!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.05.2012 ob 14:35 fusball gost

      prekmurjerepublika bret skrbi ka mo ge tudi na tekmi, san nej 100% mislo kak san napiso! Mi pa je škoda dati pejneze zaradi uprave! Tau ka san pa zgoraj napiso pa je žal rejsan. Biu san večkrat na tekmi in eni navijači sploj nemajo pojma ka se na tekmi dogaja. Glavno jin je ka se buzorejrajo z drugimi navijači. Pogledni si samo temo na tekmo Mura05 - nafta! 90% komentarov sploj ne leti na tekmo:) LP

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.