https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Rekordna udeležba na 32. maratonu Treh src

Radenci, 19.05.2012 ob 15:35  

Mitja Kosovelj (2:22,09) in Hrvatica Marija Vrajić (2:57,33) sta zmagala na 42 km na 32. Maratonu treh src v Radencih. Kosovelj je kljub prepričljivi zmagi ostal brez norme za olimpijske igre v Londonu, osvojil pa je naslov slovenskega prvaka v maratonu.

Tekma na 42 km na tej najstarejši tovrstni tekaški prireditvi pri nas je štela tudi za državno prvenstvo. Ženski naslov je šel v roke Barbare Clemenz Dimnik, ki je bila skupno druga (3:14,35). Med atleti je bil drugi Etiopijec Erkolo Ashenafi (2:27,45).

Srebro in bron za DP ter skupno 3. in 4. mesti pa so osvojili Robert Kotnik (2:31,03) in Mario Vračič (2:35,39) med moškimi ter Brigita Burja (3:31,21) in Nataša Ančič Zavašnik (3:37,05) med atletinjami. Na 21 km sta zmagi osvojila Lidija Cerkovnik (Slo) 1:20,51 in Madžar Tamas Toth (1:10,42), Andrej Medved pa je bil na drugem mestu najboljši Slovenec (1:12,21). 

Na različnih razdaljah je v Radencih nastopilo prek 4500 tekačev, skupaj pa je bilo rekordnih prek 7800 udeležencev različnih rekreativnih dogodkov. Letošnja prireditev se je začela v petek z odprtjem in glasbeno prireditvijo, pripravili so tradicionalen pohod po okoliških gričih, veveričkin in srčkov tek za najmlajše ter humanitarni tek, danes ob 21. uri pa se bo maraton sklenil s koncertom skupine Kingston.

VIDEO:

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.