https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pomurca sta se udeležila krvodajalske akcije SDM z Milanom Zverom

Ljubljana, 21.05.2012 ob 7:55  

Prejšnji teden je v Ljubljani potekala krvodajalska akcija v izvedbi Slovenske demokratske mladine, katere sta se udeležila tudi Pomurca, član IO SDM in predsednik SDM Veržej Dominik Štrakl ter član IO SDM Veržej Erik Stranjšak. Častni gost akcije je bil evropski poslanec in kandidat za predsednika države, dr. Milan Zver, ki je tudi sam prispeval vrečko krvi.


Krvodajalska akcija SDM z Milanom Zverom

Slovenska demokratska mladina, podmladek SDS, je v četrtek 17. 5. 2012, organizirala krvodajalsko akcijo, katere se je udeležil tudi evropski poslanec in kandidat na jesenskih predsedniških volitvah, dr. Milan Zver. Krvodajalska akcija, katere se je udeležilo veliko število mladih, je potekala v prostorih Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

Ena izmed vrednot Slovenske demokratske stranke in njenega podmladka je tudi solidarnost. V Slovenski demokratski mladini se zavedajo, da je kri najdragocenejše darilo, ki ga lahko damo tistim, ki jo potrebujejo. V Sloveniji namreč vsakih pet minut nekdo potrebuje kri, umetnega nadomestila pa zanjo ni.

Tako so se v SDM odločili, da naredijo skupinsko akcijo in pokažejo, da je solidarnost v naši družbi živa vrednota in ne zgolj pojem, kateri je velikokrat zlorabljen z namenom družbene manipulacije. Krvodajalske akcije z Milanom Zverom se je udeležilo preko 40 mladih, ki so bili voljni darovati kri in s tem pomagati sočloveku. Prav tako upajo, da bodo s tem vzpodbudili še več mladih k krvodajalstvu in krepitvi družbene solidarnosti. Ljudje potrebujemo drug drugega – da si med seboj pomagamo, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo kri potrebovali sami.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2012 ob 8:20 brezveze gost

      tudi drugi dajemo kri,pa se zato ne pojavljamo v javnosti.Zver je dal kri?pa kaj je to takšnega?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2012 ob 9:26 CCCP gost

      Prav smešni so kandidati bodisi za župana, poslanca, predsenika države... Morajo početi stvari ki jih nebi nikoli samo da se prikažejo ljudstvu kot dobri ljudje :) Ko pa že so na stolčku pa te dobre navade izginejo :) Nekateri počnejo še več dobrih stvari in zastonj, pa nišče niti ne opazi :/

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.