https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Dve medalji soboških judoistov na državnem prvenstvu, uspešni tudi v Avstriji

21.5.2012  

V soboto se je na Ptuju odvijalo državno prvenstvo v judu, kjer so bili judoisti iz Murske Sobote dobili dve medalji. V nedeljo pa se je v avstrijskem  Gleisdorfu odvijal judo turnir za najmlajše judoiste, kjer so poželi veliko medalj.


V soboto, 19. maja, se je na Ptuju odvijalo državno prvenstvo mlajših članov in članic v judu. Sodelovalo je 120 tekmovalcev iz 20 klubov, med njimi tudi tekmovalci iz judo kluba Murska Sobota, ki so dosegli odlične rezultate. V kategoriji do 73kg je Uroš Kavčič dosegel 2. mesto, Sanja Čahuk pa 3. mesto v kategoriji nad 78kg.

Popoldan pa se je odvijalo tudi člansko državno prvenstvo po pasovih. V skupini belih pasov do 57kg je naslov državne prvakinje osvojila Karmen Ferenčak in si tako prislužila rumeni pas. Sanja Čahuk in Tina Slavinec sta tekmovali v skupini zelenih pasov nad 57kg. Tina je dosegla 3. mesto, Sanja pa 5. mesto. Prav tako je 3. mesto dosegel Gregor Čurin v skupini oranžnih pasov do 73kg.

Dve prvi mesti in še sedem medalj v Avstriji

V nedeljo, 20. maja, se je v avstrijskem  Gleisdorfu odvijal judo turnir za najmlajše judoiste. Tekmovanja so se udeležili tudi mladi iz judo kluba Murska Sobota in dosegli naslednje rezultate:

U11:

·         Do 33kg – Kaja Šooš – 3. mesto

·         Do 24kg – Bine Banfi – 2. mesto

·         Do 26kg – David Žido – 2. mesto

·         Do 28kg – Val Galof – 2. mesto

·         Do 30kg – Blaž Kuplen – 3. mesto

·         Do 50kg – Nino Bogatin – 1. mesto

·         Nad 50kg – Klemen Bejek – 1. mesto

U13:

·         Do 33kg – Kaja Šooš – 3. mesto

·         Do 50kg – Aleksander Ferenčak – 2. mesto

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.