https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: Kdo so predstavniki držav bivše Jugoslavije na Evroviziji

22.05.2012 ob 17:29  

Danes se v Kristalni palači azerbejdžanskega Bakuja pričenja evrovizijska bitka za vstopnice za sobotni finalni večer. Danes in v četrtek potekajo polfinalni izbori, mi pa smo pogledali, kdo so predstavniki, ki bodo na Evrosongu zastopali države bivše Jugoslavije.


Danes se bo predstavilo prvih 18 sodelujočih držav, a le deset najbolje uvrščenih si bo priborilo vstopnico za finale. Enako bo tudi na četrtkovem polfinalu. Izmed nekdanjih držav Jugoslavije se bo danes predstavila le Črna Gora. Njim bo finale skušal pripeti legendarni Rambo Amadeus, ki bo zapel pesem Euro-neuro.

Za nas pa bo atraktivnejši četrtkov polfinalni izbor, ko se bodo predstavili preostali predstavniki naše nekdanje države, med njimi tudi slovenska zastopnica.

Hrvate bo letos na Evrosongu zastopala dobro poznana Nina Badrić s pesmijo Nebo.

Za Makedonce bo nastopila pop zvezdnica Kaliopi, ki se bo predstavila s pesmijo Crno i belo.

Srbe bo zastopal Željko Joksimović, ki je svoji državi leta 2004 pripel drugo mesto. Letos visoko cilja s pesmijo Nije ljubav stvar.

Bosni in Hercegovini bo čim boljšo uvrstitev skušala pripeti kantavtorka Maya Sar s komadom Korake ti znam.

Slovenci pa bomo v četrtek stiskali pesti za zmagovalko Misije Evrovizija Evo Boto, ki nam bo vstopnico za sobotni finale skušala pripeti z balado Verjamem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      22.05.2012 ob 22:25 smrt

      tak de dobra kak tisti opejvani Kalamari

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.