https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kolesarji lahko uživajo ob Muri in Dravi

23.05.2012 ob 10:47  

Včeraj se je uradno zaključil slovensko-hrvaški projekt vzpostavitve kolesarskih poti ob rekah Muri in Dravi Mura-Drava.Bike.

Projekt so partnerji zaključili s slovesno odstranitvijo prometne table Muraradweg Ende, ki je potekala na avstrijski strani mejnega prehoda Gederovci/Sicheldorf. Prometno tablo je že dopoldan iz rok ministra za promet avstrijske štajerske vlade Gerharda Kurzmanna prejel vodja projekta Mura-Drava.Bike pri RRA Mura Romeo Varga, nato pa so v kongresni dvorani hotela Radin v Radencih na konferenci o projektu spregovorili še Danilo Krapec, direktor RRA Mura, ki je bila vodilni partner projekta ter predstavniki avstrijske Štajerske, Pomurja, Podravja ter Međimurske in Varaždinske županije.

Projekt, katerega glavni namen je vzpostaviti močan turistični produkt v regijah in vanje pripeljati turiste-kolesarje, intenzivno promovirajo s pomočjo številnih marketinških aktivnosti in promocijskih orodij. Tako so kolesarjem na voljo poti, po katerih se lahko zapeljejo ob rekah Muri in Dravi vse do znanih avstrijskih kolesarskih poti Murradweg in Drauradweg. 

Vrednost celotnega projekta Mura-Drava.Bike znaša nekaj manj kot milijon 800 tisoč evrov, sofinanciran pa je s strani programa IPA SLO-HRV, Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, del sredstev pa so zagotovili partnerji v projektu.

Za podrobnejši ogled zemljevida kliknite na zgornjo fotografijo ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2012 ob 12:58 Carisma gost

      Zanima me, če obstaja kakšna karta kolesarske poti Mura-Drava.????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Urednistvo_Pomurec
      23.05.2012 ob 13:39 Urednistvo_Pomurec

      Smo dodali še karto in povezavo do karte ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.