https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Teleing Pomurja postale še pokalne prvakinje

Ljubljana, 23.5.2012  

Po naslovu državnih prvakinj na prostem in v dvorani, so nogometašice Teleing Pomurja danes slavile še v pokalnem tekmovanju. Na Kodeljevem so preprečljivo s 4:0 ugnale ŽNK Rudar Škale. Do naslova državnih prvakinj pa je prišla tudi njihova selekcija do 14 let.

Za pomurski nogomet je danes nov zgodovinski dan. Potem ko so pred časom ŽNK Teleing Pomurje osvojile drugi naslov državnih prvakinj, so uspešno sezono zaključile še s tretjo pokalno lovoriko. Nogometašice Pomurja so v finalu pokala na Kodeljevem prepričljivo s 4:0 ugnale ŽNK Rudar Škale

Pomurke, ki jih je v Ljubljani spremljalo lepo število navijačev, so vodile že polčasu, ko je bila z najstrožje kazni uspešna Mateja Zver. Drugi polčas se je začel po željah igralk in navijačev Beltinčank, saj je rezultat na 2:0 povišala Andreja Nikl, pred koncem pa je bila dvakrat uspešna še najboljša strelka prvenstva Tanja Vrabel.

"Vesela sem, ker nam je uspelo. Ponosna sem na dvojno krono in ni mi žal, da sem se vrnila v klub," je dejala po koncu obračuna reprezentantka Zverova. Logično je bil ponosen na svoje igralke trener Bojan Jančar: "Vesel sem, vedeli smo, da težko. Rudar Škale ni slaba ekipa. Mi nismo tokrat igrali dobro, a šteje zmaga."

V Ljubljani uspešna tudi selekcija do 14 let

Še pred finalom članic so končnico državnega prvenstva odigrale nogometašice do 14. leta starosti. Igralke Teleing Pomurja Beltinec so v polfinalu suvereno opravile z vrstnicami iz Novega mesta. Beltinčanke so bile po zadetkih Špele Kolbl in Sare Makovec, ki sta zadeli po dvakrat in zadetku Špele Rozmarič, boljše od Krke z 5:0. V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi Rudarja Škal in Brinja, boljše pa so bile slednje.

V velikem finalu je bil rezultat ob polčasu 2:1. Čeprav tesen rezultat ob polčasu, ni zmedel igralk Teleinga, ki so v drugem polčasu še za odtenek bolj pritisnila na vrata igralk Brinja. Po res odlični predstavi mladih igralk iz Beltinec se je končni rezultat ustavil pri 6:1 za varovanke trenerja Grege Zvera. Za Teleing Pomurje so zadele Špela Kolbl 3x, Sara Makovec 2x in Karmen Godina.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.