https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Kako so slovenski navijači Bayerna dočakali hladen tuš v Münchnu

24.5.2012  

Včeraj smo na Pomurec.com predstavili reportažo s finala Lige prvakov s strani slovenskih navijačev Chelsea, ki so zaradi zmage njihovega kluba razumljivo po povratku iz bavarske prestolnice veliko bolj zadovoljni, tokrat pa vam predstavljamo še reportažo s strani slovenskih navijačev Bayerna. Vtise je strnil Luka Vuk.

Že na izlet se vsak smrtnik odpravi nekoliko nemiren, ko pa smo se člani edinega uradnega navijaškega kluba bavarskega nogometnega velikana v soboto zjutraj odpravljali v prestolnico Bavarske na zadnjo, največjo tekmo v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu spodbujat münchenske rdeče, smo vedeli, da bo pred nami prav poseben dan. Še posebej, ker smo s sabo imeli štiri vstopnice, ki nam jih je med skoraj 1.200.000 povpraševanji dodelil žreb.

Ko smo v mestu iz penziona stopili na ulico, nismo imeli druge možnosti, kot se vreči v rdeče morje navijačev. München je ta dan in že dni poprej dihal rdeče-belo. Privržencev drugega finalista Chelseaja ni bilo ravno veliko, vsaj v ožjem mestnem središču ne, na Marienplatzu, osrednjem trgu mesta, pa je že zgodaj popoldne vladalo fantastično navijaško vzdušje.

Ko smo se najprej iz radovednosti iz mestnega jedra s podzemno železnico najprej odpravili proti olimpijskemu štadionu, kjer je na ogromnem platnu finalno tekmo spremljalo celo več gledalcev kot na Allianz Areni (65.000 in 62.500; 30.000 se jih je zbralo še na vsakoletnem prizorišču Oktoberfesta), je bila v vagonih pod zemljo prava norišnica. Zaradi zibanja, ki je bilo posledica množičnega skakanja, bi se marsikdo prej počutil na ladji kakor pa v vagonu. Ko smo nato po ovinku le prispeli do Bayernovega domovanja, se je navijaško vzdušje nekoliko ohladilo, saj smo bili zgodnji in tudi navijačev je bilo v širnem parku okoli štadiona manj.

A bliže je bil prvi sodniški žvižg, bolj je bilo vzdušje v areni naelektreno. Že pred tekmo je bilo na sporedu nekaj vrhuncev, predvsem prihoda obeh ekip v štadion in predstavitev pokala za zmagovalca tekmovanja, ki ga je prinesla legenda bavarskega kluba Paul Breitner. Kmalu so se podobno kot prej vagoni podzemne železnice začele tresti tribune, še posebej na južnem delu, ki so ga zavzeli navijači domačega Bayerna. Tekma je za nas na tribunah minila kot trenutek, čeprav je po šokantnem izenačenju prav pred koncem rednega dela bilo treba odigrati še podaljšek in izgubljati živce ob spremljanju izvajanja enajstmetrovk.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Razočaranje po izgubljeni priložnosti in odlični predstavi Bayerna je bilo med njegovimi privrženci nepopisno. Sama podoba na mestnih ulicah se sicer od tiste popoldne ni veliko razlikovala. Gneča je bila ponovno nepopisna, le da je nekdo ugasnil luč in izklopil zvok. Svetlo je v Münchnu postalo že naslednji dan; da bo v mestu ponovno glasno, pa bo moralo preteči še nekaj časa.

Avtor reportaže: Luka Vuk, navijaški klub FC Bayern Slovenija


Vsi navijači Bayerna, ki še niste člani edinega uradnega slovenskega uradnega navijaškega kluba Bayern obiščite njihovo spletno stran www.fcb-fan.si in se jim pridružite, spremljate pa jih lahko tudi na njihovi facebook strani.

 

Oglejte si tudi:

FOTO: Kako so slovenski navijači Chelseaja dočakali sanje v Münchnu

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.