https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Kupšinci-izsilila prednost in trčila v motorista

25.05.2012 ob 6:54  

Policisti v Pomurju so v preteklih štiriindvajsetih urah obravnavali tri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, prijeli osebo po tiralici, pridržali dve osebi, tri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V dveh prometnih nesrečah so se tri osebe hudo telesno poškodovale, tri osebe pa lažje. Izven naselja Kupšinci je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v voznika motornega kolesa. Pri trčenju sta se voznik motornega kolesa in njegova sopotnica hudo telesno poškodovala. V osebnem avtomobilu pa so se tri osebe lahko telesno poškodovale. Skupne škode je za 10.000 evrov. 

Na področju kriminalitete so obravnavali pet tatvin. Petrovski policisti so obravnavali tatvino denarja v osnovni šoli. V enem primeru je bila obravnavana tatvina mobitela, v treh primerih pa tatvina goriva. Na bencinskem servisu na avtocesti je voznik osebnega avtomobila natočil gorivo v vrednosti 55 evrov in odpeljal, ne da bi poravnal račun. V dveh primerih pa je bila izvršena tatvina goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, na avtocestnem počivališču. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki je kršil ukrep prepovedi približevanja je bil pridržan do streznitve. Pridržan je bil tudi kolesar, ki je vozil kolo pod vplivom alkohola. 

Pogostejše meritve hitrosti bodo v mestih na celotnem območju Policijske uprave. 

Danes bodo dijaki v vseh slovenskih mestih ob koncu šolskega leta zaplesali »ulično četvorko«. Na podlagi izkušenj iz preteklih let je ta prireditev povezana s prekomernim uživanjem alkoholnih pijač. Da bi omejili ta pojav, bodo policisti v sodelovanju z zdravstveno in tržno inšpekcijo v vseh pomurskih mestih poostrili nadzor nad zakonodajo, ki omejuje porabo alkohola. Ugotavljali bodo kršitve v gostinskih lokalih, v prodajalnah pijač, pa tudi na ulicah in drugih javnih krajih. Policisti želimo, da ta dan šole mine varno za vse dijake.   

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.