https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kako je Šušteršič v Beltincih »zabil« Pavlinjeka

Beltinci, 01.06.2012 ob 8:58  

Na sklepnem srečanju ob sredinem vladnem obisku v Pomurju sta minister za finance in prvi mož Obrtno-podjetniške zbornice izmenjala nekaj "zanimivih" stavkov.


Predsedniku vlade Janezu Janši in ministrom so predstavniki pomurskega gospodarstva, lokalne politike in drugih ustanov  predstavili konkretne težave s področja podjetništva, kmetijstva, okolja, energetike in šolstva in pričakujejo konkretne ukrepe. Nekaj jih vlada obljublja.

Šušteršič Pavlinjeku: Sprijaznite se 

Ob izmenjavi mnenj, pobud in stališč je bil eden od zanimivejših dialog med predsednikom OZS Slovenije Štefanom Pavlinjekom in ministrom za finance Janezom Šušteršičem.

Pavlinjek je vlado in Šušteršiča pozval, naj resno premisli, ali bo dejansko »dovolila« prostovoljno članstvo v OZS, hkrati pa se je spraševal, kaj bo z 200 zaposlenimi, ki delajo v okviru OZS. Minister Šušteršič je v svojem odgovoru Pavlinjeku dejal: "Tudi Gospodarska zbornica Slovenije ima prostovoljno članstvo, pa imajo še vedno isto stavbo in istega generalnega sekretarja," je bil nekoliko sarkastičen Šušteršič.

Slednji je prvemu možu OZS med drugim še dejal, da naj se sprijazni z rezultati referenduma. "Rezultat je bil, kakršen je bil. To je treba sprejeti, da so se tisti, ki so šli glasovat, tako odločili. Tudi Borut Pahor bi lahko rekel, da si za lanski referendum o pokojninski reformi ne želi, da je padel oz. ne želi tega sprejeti, ampak tako je. Tako so se ljudje odločili," je Šušteršič še pripomnil Pavlinjeku.

Poslušali probleme in predloge

V Beltincih je sicer v sredo predsednik vlade Janez Janša skupaj z ministri za finance Janezom Šušteršičem, za kmetijstvo in okolje Francem Bogovičem, za infrastrukturo in prostor Zvonetom Černačem in za obrambo Alešem Hojsom napovedal, da bo vlada še prišla v regijo in da upa, da bo takrat z večjim veseljem omenjal določene statistične podatke, ki zdaj kažejo na zaostanek regije. 

Pomurci so se s pobudami in vprašanji predstavnikom vlade dotaknili problemov podjetnikov in obrtnikov, čisto konkretnih administrativnih ovir pri uresničevanju idej s tujimi investitorji, energetskih potencialov reke Mure in njenega hkratnega varovanja, cen lesa in potrebnih ukrepov v lesni industriji, pa tudi kmetijstva, pitne vode, sprememb namembnosti zemljišč in gasilstva. 

Janša in ministri so nanizali nekaj možnih rešitev za nekatere predstavljene težave in pobude, ki jih bo že na julijski seji obravnavala vlada v okviru že načrtovanih ukrepov za pospešitev gospodarskega in siceršnjega razvoja države. Je pa ob koncu Janša opozoril, da letos ne glede na ves trud zelo velikih premikov ni možno pričakovati. 

"Sami veste, da če malo seješ, tudi malo žanješ. Zdaj je čas žetve, setev bo drugo leto. Tega se je treba zavedati," je obisk v Pomurju sklenil Janša.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2012 ob 13:04 PIKI gost

      HVALA BOGU DA BODO TUDI TI PARAZITI ENKRAT MORALI ZAČETI DRUGAČE.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smrt
      01.06.2012 ob 16:04 smrt

      Dobro je či je Pavlinjek dobil po čobaj .Ja pijta se ge de delalo 200 njihovibrezi koristnij lidij ? tou se pa ne pijta ge de delalo 100.000 lidij ?Njega pa Mandiča nedo več rabili zdaj pa je revčekon žal celo Pavlinjeki ka ma 5.000 € plače

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2012 ob 18:58 taxi gost

      zdaj več ne bo mogel iti z našo članarino na rundo pijače.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.06.2012 ob 8:25 ako gost

      Bravo, Tadej. Od profesionalnih novinarjev tega nihče ni "opazil", pisal o kakšnih "ocvirkih".

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.06.2012 ob 9:54 ges gost

      Nej ka nej opazo, nesmi o ton pisati ;)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.