https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

»Reprezentanti so naju dobro sprejeli medse«

Lendava, 2.6.2012  

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Izraelu danes v Lendavi premagala Malto z 2:1 (1:0). Odločilni gol je v tretji minuti sodnikovega podaljška dosegel Matej Podlogar. Slovenci bodo v naslednji tekmi v torek ob 17.30 na Ptuju gostili še Finsko.


Slovenija : Malta 2:1 (1:0)

Gledalcev: 1000

Strelci: 1:0 Lazarevič (32.), 1:1 Vella (77.), 2:1 Podlogar (90.).

Slovenija: Oblak, Jović, Mevlja, Mitrovič, Maruško, Kampl, Rep, Lazarevič, Jelenič (od 80. Podlogar), Trajkovski, Berić (od 69. Črnčič).

Malta: Sultana, Bajada (od 52. Grech), Z. Muscat, Bugeja, R. Muscat (od 83. Caruana), Scerri, Vella, Camilleri, Kristensen, Gauci, Scicluna (od 67. Pisani).

Mlada slovenska reprezentanca do 21 let pod vodstvom Tomaža Kavčiča je na poti do Evra 2013, ki bo v Izraelu, pravzaprav nujno potrebovala nove tri točke. Slovenci, vodilni v svoji skupini, pa so si pričakovane tri točke zagotovili šele v zadnjem napadu na tekmi. Celotno tekmo je za Slovenijo odigral Matic Maruško, igralec Mure 05, prav tako tudi Rajko Rep, ki je v minuli sezoni kot posojen igralec Maribora igral za murskosoboškega prvoligaša. Še en muraš, Damjan Bohar, je tekmo presedel na klopi. Kot je slednji povedal za Murino spletno stran, so ju reprezentanti dobro sprejeli medse, Maruško pa je po tekmi dejal: "Zelo sem zadovoljen in vesel, da se dobil priložnost igrati v reprezentanci Slovenije. Za mene je to ponos in nagrada."

Matic Maruško in Damjan Bohar

Pred tekmo so bili domači izraziti favoriti, Kavčič pa pred obračunom z Malto ni mogel računati na kar nekaj ključnih igralcev (Haris Vučkić, Matej Rapnik, Aljaž Struna, Martin Milec, Matic Fink in Nejc Mevlja). Prvi je zapretil kapetan Rajko Rep, ki je silovito sprožil z 20 metrov, a je odlično posredoval vratar gostov Steve Sultana. Slovenci so iztržili le enega od številnih kotov. Dve minuti zatem je z 20 metrov streljal še Dejan Lazarevič, v naslednjem napadu pa je z glavo poskušal še Miha Mevlja. Žoga je obakrat letela čez gol. Pritisk domačih pa se je stopnjeval (samo v prvem polčasu so imeli devet kotov) in tudi obrestoval, po podaji Repa in pobegu Bobana Joviča po desni strani, ko je v sredino poslal natančen predložek, pa je žogo v mrežo z močnim strelom pospravil Lazarevič v 32. minuti.

Gostje, ki si v prvem delu niso priigrali niti ene priložnosti, so v nadaljevanju prvi zapretili, potem ko je po predložku z leve strani z glavo nevarno poskušal Bjorn Kristensen, a vratarja Jana Oblaka ni presenetil. V nasprotnem napadu je za navdušenje poskrbel Lazarevič, ki je po samostojnem prodoru silovito streljal z 18 metrov, a je žoga letela tik nad okvirjem vrat. Premoč Slovenije v drugem polčasu ni bila več tako očitna, a tudi gostje so kazali več odločnosti v napadalnih namerah. V 76. minuti je Rep lepo streljal z 20 metrov, a je tudi ta žoga zletela tik nad levim zgornjim kotom gola.

Sledila pa je hladna prha in nepričakovano izenačenje. Terence Vella se je otresel branilcev, prišel sam pred Oblaka in z natančnim strelom zadel najprej eno vratnico, potem se je žoga odbila še v drugo vratnico in v mrežo. Slovenski napadi iz obupa v zadnjih minutah niso obrodili sadov, in ko je že kazalo, da se bodo gostje veselili velike točke, Slovenci pa dve izgubili, so domači v tretji minuti sodnikovega podaljška le prišli do zmage. V kazenskem prostoru gostov je po kar nekaj odbitkih žoga prišla do rezervista Mateja Podlogarja, ki jo je poslal v mrežo za 2:1.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2012 ob 9:19 lendavčan gost

      če sta si maruško in bohar zaslužila vpoklic v reprezentanco,bi si jo prav tako kdo iz Nafte,morda korošec ali sreš.Vidi se,da je lobij MB,LJ in Šimundže velik.Pa saj smo tega vajeni,kajne? Drugače pa je bil Matic suveren.

      4 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2012 ob 9:39 ss gost

      ti si poznavalec vidim kakšen ka ne veš ka je to reprezetanca 21 let kelko pa te sta tvojiva sta stara -nemaš blage veze!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2012 ob 9:59 magyar gost

      Hah, igralci gladko zadnje ekipe v ligi si težko lejko zaslužijo reprezentanco. Sevesa so lehko tudi izjeme, v Nafti jih absulotno nega.:) drugače pa bravo Matic, Damjan!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.06.2012 ob 10:50 mura gost

      korošec bi lahka špilej,je star 20 in je bil skozi do 19 v reprezentanci, res dej sreš je prestar

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.06.2012 ob 16:28 Prekmurje gost

      Po mojem mnenju si vpoklic v reprezentanco zasluži Vedran Vinko, ki je lani prikazal zelo lepo igro pri Nafti

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.06.2012 ob 10:45 goričanec gost

      Maruško pa Bohar sta se definitivno zaslujžela vpoklic v reprezentaco. Preseneča me,ka kljub mladoste sta dokaj konstantneva bila.......samo tau,ka pa se Korošeč zaslujže vpoklic v reprezentaco.......ne bojte smejšne. Zdaj če je samo mlade se še ne zaslujže vpoklica........

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. Truplo
      03.06.2012 ob 13:59 Truplo

      ... tako ocena od enega, kateremu je prvi šport košarka, drugi kolesastvo... nato, nato vmes tudi nogomet. Tako na oko, Bohar bi lahko bil oz. je morda že, kar dober igralec, vendar mu po mojem manjka še nekaj kilogramov, eksplozivnosti... tehniko, t. i. "lepršavost" res ima... Vseeno kljub na oko za "petko", kar se tiče tehnike je potrebno, da se vmes kakšen nasprotnik tudi odbije od igralca in ne samo, da ga npr. Boharja podre? To pa dela večja fizična moč bi rekel! Žal je verjetno zrasel, kamor je, tudi eno 10 cm višine mu ne bi škodilo. Ampak, tudi "mali" igralci so uspeli (Maradona, Messi...). Moje mnenje!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.06.2012 ob 17:06 xy gost

      lendavčan, ti si reisan car, sreš je kelki letnik seronja ;D ti samo dale lepo za nafto navijaj pa bo :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.06.2012 ob 23:05 lendavčan gost

      vedno bom car-ica,hvala za vsak kompliment,mi godi. Trava bo še vedno zelena in marsikomu bo še v naprej nagajala pri teku. Glava je včasih tudi prevelika za ramena in telo. Drugače pa še vedno trdim,ker stvari dobro poznam (verjeli ali ne), brez anteja nebi bilo boharčka. Na vsaki slikci mu visi na "štuparami"....lp iz Lendave

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.