https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kdaj (končno) obnova pomurske »ceste smrti« med Gederovci in Mursko Soboto?

12.06.2012 ob 12:12  

Poslanka Jasmina Opec je na včerajšnji  4. redni seji Državnega zbora RS ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača opozorila na problematično cesto Murska Sobota - Gederovci, znano tudi kot pomursko »cesto smrti«.


Mlada pomurska poslanka je ministra Černača vprašala, kdaj lahko pričakujemo celovito obnovo državne ceste R2 441/1298, Murska Sobota – Gederovci, kjer se je med leti 2001 in 2012 pripetilo 693 prometnih nesreč in življenje izgubilo sedem ljudi. Minister za infrastrukturo in prostor je Opecovi posredoval pisni odgovor, v katerem sporoča, da sta glede omenjenega odseka v teku dva projekta:

»Eden izmed teh projektov je državna kolesarska povezava Murska Sobota-Gederovci, odsek Veščica-Vanča vas, projekt številka 08 do 0013, ki teče že nekaj časa, vse od leta 2008, ko je bil izdelan projekt za izvedbo, ki je bil kasneje, leto kasneje recenziran. Takrat so se tudi pričeli postopki za odkupe zemljišč. V lanskem letu je bila pripravljena razpisna dokumentacija za celotno izvedbo na R2-441, odsek 1298, od kilometra 3 tisoč 720 v dolžini 2600 metrov oziroma dva kilometra 600 metrov,« a se dela, kot pojasnjuje minister, zaradi finančnih omejitev niso izvajala.

»V letošnjem letu je bila razpisna dokumentacija zaradi teh omejitev prilagojena le za izvedbo dela odseka in sicer daljinsko-kolesarska povezava D4, Murska Sobota-Gederovci, odsek Veščica-Vanča, Vanča vas na odseku 1298 od kilometra 3 tisoč 720 v približno polovični dolžini prvotno načrtovanega odseka 1320 metrov,« nadalje pojasnjuje minister Černač in dodaja, da je javni razpis trenutno objavljen na portalu, projekt pa vodi Direkcija Republike Slovenije za ceste.

Za drugi del, ki zajema rekonstrukcijo ceste Gederovci-Murska Sobota-Rankovci od kilometra 3,7 dolžine 2140 metrov in od kilometra 5,84 dolžine 4 tisoč 310 metrov, pa se po ministrovih besedah predvideva izdelava projektne dokumentacije za obnovo vozišča in izgradnjo kolesarske poti. Kot pojasnjuje, sta že bili izdelani investicijska dokumentacija na ravni Dipa in projektna naloga v letošnjem letu, ki je bila v mesecu  aprilu na ravni direkcije za ceste potrjena. »Tako da je zdaj na potezi občina Tišina, ki je dobila to dokumentacijo v pregled oziroma ni več na potezi, ker je ta dokumentacija bila s strani občine že prejeta, tako da bodo nadaljnji postopki tekli v smislu izvedbe javnega naročila oziroma projekte dokumentacije in izvedbe same investicije v naslednjih letih. Žal v skladu z zelo majhnimi sredstvi, ki so pač na voljo,« še dodaja minister Černač.

Odsek, na katerem so pogosto dogajajo prometne nesreče ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2012 ob 14:28 en gost

      nevarna cesta predvsem za tiste, ki se ne držijo predpisov...

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2012 ob 16:30 ges gost

      ma dajte, vejpa tau je edina prava cesta za preizkušanje lege avtoja na cesti, pri višjih hitrostih... tisti ka pa so nesposobni za volanon, pa so si itak sami krivi...

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Truplo
      12.06.2012 ob 17:34 Truplo

      Glede na vse "študije" bodo zjebali zadeve do amena, kakor se pravi. Namesto, da bi cesto razširili na vsaki strani za 1 m za kolesarje, bodo delali verjetno dražjo varianto tako, da bo kolesarska steza ločena od ceste, vmes bo jarek, kamor bodo spet veselo letela vozila, traktorji bodo tisto kolesarsko stezo zasvinjali in imeli bomo ponovno cirkus. Temu se pravi tako, da načrte riše nekdo, kateri ni nikoli sedel resno na kolesu ali traktorju. In kaj je že narobe med drugim s tisto famozno kolesarsko stezo Sobota - Markišavci...? Nekdo je enostavno pozabil narediti dovoze za lastnike gozda tam pri železniški progi pri Markišavcih. Če to ni šlamparija? Da jim še voda stoji ob večjem deževju, da je ta steza polna kamenja in še česa je tudi že dolgo znano. V glavnem kolikor vem (mogoče so se zadeve kaj izbolšale, spremenile zadnji čas), ta kolesarska steza nima uporabnega dovoljenja?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.06.2012 ob 18:58 šverc-komerc gost

      če pa so naše ceste večinoma na 3metre navoženon kamne napravlene. prijdeš v avstrijo pa so ravno z njivo. se doj z ceste odpelaš ravno v kukorco malo je avto blaten nika nej pri špari doj opereš pa je vse ok. prinas odletiš 3metre doj avto skotaš.....nej čuda ka narod vo leti. ka je tak težko pozvate prejk v avstrijo pa pitate kak to delajo. njihove ceste so vmejs redno stare ali dobro vozne

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. smrt
      12.06.2012 ob 21:38 smrt

      Obnova ceste ? Ge de štoj vzel pejneze ka je seveda najbole važno ?V Pomurji so bilij pejnezi na avtoceti tudi za odstavne pase in pejneze so pojeli odstavnij pasov pa nega in jih nikoli ne bo .Na ( cesti smrti ) če voziš kak trbej rejsan nemaš šans ka bi doj zleto pa tudi vode nega telko gor .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.