https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mura vnovič zaprla cesto in mejni prehod, plaz v Sotini presekal cestno povezavo

22.07.2012 ob 11:04  

Mejni prehod Hotiza je zaradi poplavljanja reke Mure do nadaljnjega zaprt. Prav tako je zaradi poplavljenega cestišča za ves promet zaprta regionalna cesta Razkrižje-Bistrice-Črenšovci. Sprožen plaz v kamnolomu pa je zaprl cesto v Sotini.


Po podatkih agencije za okolje je bil ob 6. uri pretok reke Mure v Gornji Radgoni 1100 kubičnih metrov na sekundo in trenutno še narašča, vendar se naraščanje počasi umirja. V naslednjih urah bo dosežen maksimalni pretok, ki predvidoma ne bo presegel 1200 kubičnih metrov na sekundo. Prihaja do razlivanj znotraj poplavnih nasipov vzdolž struge.

Danes tekom dneva in v noči na ponedeljek se bo visokovodni val počasi pomikal vzdolž struge reke Mure proti meji s Hrvaško. Visoka voda Mure se bo zadrževala na območju Slovenije predvidoma še v ponedeljek in torek.

V sotinskem kamnolomu sprožen plaz zaprl promet

Zaradi sproženja plazu v kamnolomu Sotina je za ves promet zaprta regionalna cesta skozi naselje Sotina, ki vodi mimo kamnoloma v Avstrijo, so sporočili s policije.

STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.