https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pohod “Pouti po dolaj, pa bregaj” v Budincih

Budinci, 12.08.2012 ob 8:30  

KUD Budinci, občina Šalovci in porabsko KTD Andovci so včeraj izvedli 4. pohod ob evropski zeleni vezi na “Pouti po dolaj, pa bregaj”.

 

 

Okrog 200 pohodnikov se je podalo na pot dolgo 12,4 km in srednje težavnosti, ki jih je  vodila v Porabje in nazaj. Pohodniki so se sprehodili ob mejnih kamnih, kjer je še pred 20 leti stala žična ograja ali ti. železna zavesa in je bilo tedaj območje prepovedano za gibanje ljudi.

Pohodniki so se ustavili ob kamnu, najseverneši točki Slovenije (46° 52' 37,52" SG., 16° 14' 18,14" VGD).

Na mestu kjer je nekdaj stala stražnica/karavla so se okrepčali in nato pot nadaljevali proti severu in Andovcem, kjer so se ustavili ob novem spominskem znamenju pri Malem Triglavu in Porabski domačiji, kjer so jih pričakali Andovčani.

Ob poti nazaj so se pohodniki ustavili še pri bunkerju iz časa železne zavese in vretini žitka.

Pohod se je zaključil ob vaško-gasilskem domu Budinci z malico.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.