https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Büjraški špricer na Otoku ljubezni spil tudi predsednik Türk

Ižakovci, 13.08.2012 ob 9:00  

Büjraše je na Otoku ljubezni obiskal tudi predsednik Türk s soprogo.


Ta vikend so na Otoku ljubezni v Ižakovcih potekali tradicionalni Büjraški dnevi. Od petka do nedelje so se na privlačni turistični točki ob Muri odvijali prikazi tradicionalnih büjraških opravil s pestrim spremljevalnim kulturnim in zabavnim programom.

Včeraj dopoldan je Otok ljubezni obiskal tudi predsednik države Danilo Türk z ženo Barbaro. Ogledala sta si krajši kulturni program, büjraška opravila in spila "pravi büjraški špricer".

V dopoldanskih urah so se številni obiskovalci na Otoku ljubezni zbrali pri sveti maši, sledilo pa je druženje ob jedači in pijači v spremljavi ansambla Spev. Za zabavo v večernih urah je skrbela skupina Donačka.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2012 ob 15:27 miška gost

      zelo lepo,da je prišel na prekmurki del tudi predsednik,čestitam

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2012 ob 17:41 doktor gost

      Domačin sem in delam na büjraških dnevih že 30 let. Včerajšnja zamuda našega župana ob obisku predsednika republike je mega sramota za župana in našo občino. Dobro, da so ljudje prepoznali, da ta gospod ne mope več biti župan. Potrebno ga je takoj zamenjati ali odstaviti, če gre, človek je zablodil v politiko. Vsi se smejejo iz njega, pa naj vrag vzame njega, občina trpi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2012 ob 9:50 jaki gost

      doktor tij si malo betežen..., san župan je pravo zakoj je zamudo, pač nemre na dvejh mestaj istočasno biti ... kak koli bi bilo, nekumi bi se zamero... zakoj bi se pa mogel glij predsedniki v rit vlejčti...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.08.2012 ob 9:05 DOKTOR gost

      V časi naših büjrašov so v Dikležovji brez zveze organizerali to mašo za Jeriča. Jaki, ka pa je te več, maša, ki je lahko vsak dan eli pa obisk predsednika države. g.Türk de dale predsednik, dr. Gomboši pa nikdar več župan. Ti si njegov ritolizec. Mi bomo ¨bujraše drugo leto dale, brez dr. Gombošija, letos je bil zadnjič tu. Ne de več vabljen. Tak nema čas, kak piše v Vestniku. Pa vse evre je potrošo za obiske svoje stranke v občini, haska pa nikšoga. Zajček skače, zajček skače, po zeleni trati...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.08.2012 ob 22:25 rabbit gost

      V beltinskoj politiki de potrebno napraviti red. Prejšnji občinski svet je bil zakon. Klerikalci nemrejo voditi občine. Beeltinski župan Gom boši je ujetnik svoje familije pa tistoga piščajčastoga učitelja ramunike. OLba sta pa zgubiča, šče babe jima drujgi vred jemljeo. dr. Gombosši, go to hell. Go back to Steiermark. We need better major, not church general.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.08.2012 ob 9:22 Čika -pajo gost

      Štem to pa nevem če bi se naj džoko ali smijal,vsaki mandat ista pesem.Pitajte se občani Beltinske občine skim bi pa mi bili zadovolni.Če bi nam bil sam bog za župana pa bi njemi hitro falingo najšli.Vsaki modrijaš na svoj kunec vleče. Če ste tak sposobni vsaj nešterni pa kandiderajte-pa ka de se zgodilo niti lastna žena marsikeroga nede podprla ka zna ka če niti doma okoli kuče ne včiniš kak boš pa te z občino vertivo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.