https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Mura in partnerji se zanima za nakup opreme in hal srbskega podjetja Prvi maj

21.08.2012 ob 10:31  

Podjetje Mura in partnerji bo sodelovala na dražbi za nakup opreme in treh proizvodnih hal srbskega tekstilnega podjetja Prvi maj iz Pirota, ki bo 7. septembra v Beogradu.


Če bo načrtovani posel uspel, bo v Pirotu vzpostavljen Murin obrat, pri čemer pa se iz Murske Sobote ničesar ne seli, je STA povedala Mojca Lukančič iz skupine Aha. Izklicna cena za nakup opreme in hal podjetja Prvi maj na površini 50.000 kvadratnih metrov, ki ga bo na dražbi kupovalo novoustanovljena družba Aha Mura v Srbiji, znaša dobra dva milijona evrov, družba Mura in partnerji pa bi ob pogoju, da bo zaposlila 1328 delavcev, od srbske vlade dobila še 6,6 milijona evrov, je pojasnila Lukančičeva.

S pridobitvijo dodatnih proizvodnih zmogljivosti na lokaciji z nižjo ceno delovne sile bi po besedah Lukančičeve pridobila predvsem Mura v Murski Soboti. Ob sinergijskih učinkih nižje povprečne cene bi tako zaposleni v Murski Soboti in v njenem obrati v Pirotu imeli za zdaj za pet let zagotovljen posel za družbo Boss, za katero bi dnevno skupaj izdelali 1600 moških oblek in še ženski program, je pojasnila solastnica Mure.

Skupni interes s srbsko vlado že usklajen

Cilj je obrat v Pirotu usposobiti na raven Mure, obrat v Srbiji pa bi poleg delavcev zaposloval le še nekaj proizvodne režije. V postopku dogovarjanja o izvedbi posla je Mura s srbsko vlado in mestom Pirot že uskladila vsebino memoranduma, po katerem med drugim izražajo skupni interes, da Mura kupi opremo in proizvodne hale podjetja in da država ob izpolnitvi načrtovanega zaposlovanja finančno podpre projekt.

Memorandum, ki ga je po pisanju srbskega spletnega portala Blic tamkajšnja vlada potrdila na seji v četrtek, po besedah Lukančičeve predvideva tudi, da je cena na septembrski dražbi za polovico nižja, kot je bila na prvi dražbi. Avgusta letos je že bila objavljena prva dražba, in sicer za kupnino v višini 4,2 milijona evrov, kar je predstavljalo 100 odstotkov ocenjene likvidacijske vrednosti.

Cena bo okoli 2,1 milijona evrov

Srbska vlada je po besedah Lukančičeve potrdila, da bo cena na drugi dražbi, ki se je namerava udeležiti tudi Mura, za polovico nižja in bo torej znašala okoli 2,1 milijona evrov. "Ta cena je za Muro sprejemljiva, zato upam, da bomo na dražbi uspeli," je pojasnila Lukančičeva.

Celotni projekt naložbe v Prvi maj Pirot je sicer zasnovan na način, da ne bo obremenjeval denarnega toka družbe Mura in partnerji oz. družbe Aha moda, je še dodala Lukančičeva.

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2012 ob 21:08 gost talija gost

      In tako bo MURA za vedno zaprla vrata v soboti.Lejko oni gučijo ka se ne seli nika z sobote.Vejpa seveda nej,tan majo tuj stroje,lažejo si povprejk.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.