https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vilijanu Ortarju iz Murske Sobote zaradi spolnih zlorab pogojna zaporna kazen

30.08.2012 ob 10:31  

Nekdanji zastopnik bolnikovih pravic Vilijan Ortar iz Murske Sobote je po poročanju Slovenskih novic dobil dve leti in tri mesece pogojne zaporne kazni.


Kot poroča omenjeni časnik, bi mu morali soditi za tri huda kazniva dejanja (spolna zloraba, goljufija in zloraba položaja), a je bilo vse skupaj hitro zaključeno. "Obtoženec je krivdo za vsa dejanja priznal na predobravnavnem naroku. In na predlog tožilstva mu je bila izrečena pogojna zaporna obsodba v trajanju dveh let in treh mesecev," je za Slovenske novice dejal predsednik okrožnega sodišča Branko Palatin

Ortarja je pred letom dni zaradi prijav različnih pacientov in sumov nečednosti pri zaračunavanju storitev z mesta zastopnika pacientovih pravic razrešila vlada. 

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2012 ob 15:21 jaz gost

      to je premila kazen,kje so naši zakoni.....?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.08.2012 ob 21:31 soncnica gost

      sran ga je lejko. po ms odi kak kakšen pav. sramota

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.