https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavnostni seji Občine Križevci prisostvoval tudi Borut Pahor

Križevci, 08.09.2012 ob 17:02  

Včeraj je v Kulturnem domu v Križevcih potekala slavnostna seja Občinskega sveta, na kateri so počastili 14. praznik Občine Križevci. Podelili so občinska priznanja, spregovoril pa je tudi Borut Pahor, poslanec v Državnem zboru in kandidat za predsednika RS, ki je bil letošnji slavnostni govornik seje.


Po uvodnih besedah povezovalke prireditve, Tjaše Kos, je vse zbrane nagovoril mag. Branko Belec, župan Občine Križevci ter podelil priznanja občine Križevci za leto 2012.

Priznanje s plaketo in listino za leto 2012 je prejelo Društvo upokojencev Križevci ob 60 letnici zelo uspešnega delovanja. Društvu so podelili priznanje za dolgoletno aktivno delovanje na področju folklore, ljudskega petja, športno rekreacijske dejavnosti, organiziranja izletov, letovanja na morju, skrbi za starejše v akciji Starejši za starejše, za boljšo kakovost življenja.

Občinska priznanja pa so prejeli Mirko Rajh za dolgoletno ustvarjalno delo v gasilskem in športnem društvu, PGD Kokoriči za dolgoletno ustvarjalno delo gasilskega društva in Beno Farkaš iz Vučje vasi za poživitev in urejanje naravnega okolja v vasi.

Par besed sta zbranim namenila tudi Slavko Petovar, župan občine Veržej in predstavnik pobratene občine Komende. Za glasbeno popestritev večera je poskrbel vokalni kvintet Aeternum in Maja Seršen.

Po seji so na prireditvenem prostoru vaškega jedra Križevci pripravili koncert Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simon Novak.

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji...

    Fotogalerija