https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Naj domačija 2012 pri Flegarjevih v Gerlincih

Gerlinci, 10.09.2012 ob 6:30  

V Gerlincih se je zbralo več tisoč ljudi, da bi si ogledali Naj domačijo 2012.

Domačija je bila zgrajena leta 1871, danes pa mladi prevzemnik Dušan s partnerico Renato in hčerkico Lili ter mamo Anico in očetom Štefanom skrbijo in ohranjajo tradicijo, ki so jo že začeli njihovi predniki. Da dobro skrbijo za domačijo že vrsto, let govori tudi to, da so leta 1989 dobili priznanje za urejenost okolice. Slavnostne prireditve se je udeležil tudi brat pokojnega očeta Štefana, ki živi v Kanadi. Družini Flegerjevim po domače pravijo Metlnovi in so daleč okoli zelo spoštovani. 

V sklopu prireditve so podelili še različna priznanja, kot so: "Za naj domačijo po izboru bralcev Vesnika, za življenjski slog, za arhitekturo, za urejenost okolice, za naj streho na podeželju, za naj skrbno gospodinjo v Pomurju, za naj kmetovalca s tradicijo, za naj podmladek na domačiji, za naj tašča in snaha, za naj plesalka kankana s podeželja, za naj izdelovalca domače zaseke, za naj zbiralca in 'ezermeštra' in naj lastnika ter skrbnika oldtajmerjev."

Za bolj razvedrilni program so skrbeli Prekmurska godba Bakovci, folklorna skupina TD Cankova, KUD Tišina s skečem, tamburaška skupina Odpisani in Zamurjenci, za brušenje pet pa je poskrbel ansambel Štrk.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2012 ob 13:48 EDEN gost

      fajn je bilo,čestitke nagrajencem,kakor tudi vaščanom,za vloženi trud.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.