https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Mar Lendava postaja slovenski Ajax?

Lendava, 24.09.2010 ob 16:37  

Arpad Vaš in Vedran Vinko, ki sta bila vzgojena v Lendavi, sta v letošnji sezoni redna člana prve enajsterice Nafte, kar dokazuje, da se dobro delo z mladimi obrestuje.

Po desetih krogih je Nafta na prvem mestu prvenstvene lestvice, ob sedmih zmagah so le enkrat remizirali, klonili pa so le proti Hit Gorici v prvem krogu in Mariborom v petem krogu. Goričanom so se za poraz maščevali v sredo z gladko zmago 3:0, enega od treh zadetkov je prispeval tudi 21-letni Arpad Vaš. "Čas je že bil, da dosežem zadetek. Predvsem pa je v prvem planu uspeh ekipe, saj dokler so zmage in točke, smo vsi zadovoljni,"  pravi v Lendavi vzgojeni Vaš. Pri zadnji zmagi ima zasluge za zmago prav tako doma vzgojeni 20-letni Vedran Vinko, ki je asistiral za prvi in tretji zadetek Lendavčanov.

Arpad Vaš

Oba debitirala pri šestnajstih letih

Vaš in Vinko sta letošnji sezoni standardna člana prve enajsterice Nafte, tudi v preteklosti pa sta se njuni karieri prelivali. Vaš je v članski vrsti debitiral 8. aprila 2006, ko mu je štel 16 let, osem mesecev in osem dni, prvo priložnost pa mu je ponudil zdajšnji trener Damir Rob. Leto dni mlajši Vinko svoj prvi nastop za člansko ekipo vknjižil 14. oktobra 2006, ko je štel 16 let, sedem mesecev in 22 dni, takrat je na klopi Nafte sedel Milko Djurovski. Do letošnje sezone sta dobila priložnost za igranje na dvaindvajsetih oziroma devetindvajsetih prvenstvenih tekmah, večinoma ko je bil trener Rob. Tako sta v lanski sezoni, ko je bil na trener Nebojša Vučičević bila na dvojni posoji v tretjeligašu Čardi. "Zagotovo sem nekaj izgubil z igranjem v Čardi, ampak je še vedno bolje, kot da bi v Lendavi sedel na klopi. Razlika med tretjo in prvo ligo je namreč velika," razlaga Vaš.

Vedran Vinko

Dobri treningi in pristop

Oba sta v letošnji sezoni nastopila na prav vseh tekmah, z zadnjo zmago pa so se Lendavčani prvič v tej sezoni zavihteli na vrh lestvice. "Seveda je to lep občutek, obenem pa tudi veliko presenečenje, ne samo za gledalce, pač pa tudi za nas igralce. To verjetno ni naključje, ampak smo si to zaslužili z dobrim treningom in pristopom. V vrhu bomo skušali biti kolikor dolgo se bo dalo, na tem tudi delamo, da točkovno ne bi padli," dodaja Vaš. Trener Rob je na tekmi proti Gorici prvič v igro poslal 18-letnega Simona Pavla, ki je v Lendavo prišel iz Mure 05. Slednji se je vpisal med strelce vpisal že na debiju, na priložnost pa čaka še kar nekaj obetavnih mladeničev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.