https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Spolnost: Kaj želijo moški in kaj ženske?

4.10.2012  

Razlike v spolnosti niso vedno tako črno-bele, kot  je veljalo do sedaj kaže nova študija, ki je bila izvedena na Univerzi v Michiganu. Ženske želijo zvezo, moški samo seks, moškim je pomembno, da ženska dobro izgleda, ženske od moškega pričakujejo, da jim zagotovi socialni status.

1. Moški si želijo seks, a ženske status

Ko so raziskovalci soočili udeležence študije iz oči v oči, ni bilo razlik v njihovih interesih, ki so temeljili na privlačnosti in prihodkih.

 

2. Moški si želijo več spolnih partnerk

Na vprašenje, koliko spolnih partnerjev si želijo, bodo moški in ženske odgovorili enako-enega. Vendar pa bi rezultat lahko bil posledica tega, kar ljudje verjamejo, da morajo odgovoriti, kot tega kar v resnici mislijo. Raziskave so pokazale, da moški, ki odgovarjajo na poligrafu priznajo manj spolnih partnerk kot tisti, ki odgovarjajo na navaden vprašalnik.

 

3. Moški več razmišljajo o seksu kot ženske

Trditev, da moški na seks pomislijo vsakih sedem sekund je popolnoma napačna. Raziskava, ki je beležila misli anketirancev je odkrila, da moški mislijo na seks 18-krat na dan, ženske pa 10-krat na dan.

 

Foto: sxc.hu

4. Ženske redkeje doživijo orgazem

Ali so ženske biološko nagnjene k manjšemu spolnemu zadovoljstvu kot moški? Odgovori na to vprašanje so različni, če primerjamo dolge zveze ali seks za eno noč. Ženske imajo več sreče in koristi v dolgih zvezah. Kar se pa tiče neobveznega oz. seksa za eno noč pa ženske doživljajo orgazem 3-krat redkeje kot moški.

 

5. Moški imajo raje priložnostni seks kot ženske

Fizični dejavniki v tej zgodbi igrajo pomembno vlogo. Torej, če ženski “ponuja” seks nekdo, ki ga smatra za zelo privlačnega je velika verjetnost, da ga bo “sprejela”.

 

 6. Ženske so izbirčnejše

Obstaja teorija, ki pravi, da je moškim edeni cilj, da svoje seme pustijo na čim večih mestih, medtem, ko so ženske zelo izbirčne pri izbiri partnerjev. Študija je pokazala, da so ljudje na splošno bolj izbirčni, ko nekdo pristopa do njih in da zmanjšajo kriterije, ko oni pristopajo do drugih. Ker so tradicionalno moški tisti, ki naredijo prvi korak, so lahko tako ženske bolj izbirčne.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2012 ob 19:25 gost gost

      Kam smo prišli, da verjamemo neki študiji, ki je bila izvedena na Univerzi v Michiganu. Deklica, malo povprašaj ljudi srednjih let, ki imajo že nekaj kilometrine, pojdi kam ven, pobrskaj po kakšnem portalu, kjer se srečujejo ljudje in ti bo jasno kako in kaj.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.