https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Facebook in Twitter bolj mikavna kot seks?

06.10.2012 ob 15:10  

Študija, ki jo je v Nemčiji pretekli teden izvedla ameriška poslovna šola Chicago Booth School of Business, razkriva zaskrbljujoče rezultate. osameznik se danes očitno težje upre rednemu obisku družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, kot seksu, alkoholu in cigaretam.

V raziskavi so bili zajeti posamezniki stari od 18 do 85 let, ki so en teden s pomočjo pametnih telefonov raziskovalcem posredovali podatke o tem, kako pogosto imajo željo spremljati spletna družbena omrežja. Poleg tega je raziskovalce zanimalo še, kako pogosto čutijo željo po drugačnih oblikah zadovoljitve, kot so seks, cigarete in alkohol.

Najtežje so se sodelujoči v raziskavi upirali želji po Facebooku in drugih podobnih omrežjih, kjer lahko spremljajo dejavnosti drugih oseb, puščajo komentarje in objavljajo fotografije. Pri vrhu seznama neobvladljivih hrepenenj se je poleg družbenih omrežij znašla tudi služba. Želji po delu so se sodelujoči v raziskavi namreč zoperstavljali težje kot želji po seksu, nakupovanju in drugih skušnjavah.

Foto: sxc.hu

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2012 ob 16:19 Gost 69 gost

      Ge ga pa najrajši namakan

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.