https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki potrdili Mojco Breščak na čelu Razvojnega centra, ne pa tudi Roberta Celca na čelu RIS-a

Murska Sobota, 11.10.2012 ob 15:56  

Na 14. redni seji so svetniki med drugim določili Marjana Maučeca kot kandidata za člana državnega sveta, Mojci Breščak potrdili še en mandat na čelu Razvojnega centra, medtem ko o novem direktorju javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan niso odločali, saj je župan sejo na podlagi poslovnika prekinil.

Vodovoda še ne bo

Svetniki so obravnavali predlog odloka o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod sistema B d.o.o., ki je bil soglasno sprejet v drugi obravnavi. Pri tem je svetnik Jožef Casar podal pripombo, da se na seji govori o upravi podjetja, medtem ko samega vodovoda še ni. Župan Anton Štihec mu je pojasnil, da pristojno ministrstvo pogojuje ustanovitev javnega podjetja za nadaljnje aktivnosti pri izgradnji samega vodovoda in bo šele na podlagi tega podjetja omogočeno nadaljnjo črpanje kohezijskih sredstev.

PUP bo obravnavan v redni obravnavi

Nadalje so obravnavali predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Mestne občine Murska Sobota v skrajšanem postopku. Svetnik Goran Miloševič je izpostavil problem nejasne razmejitve glasovanja za vodovod in za morebitno gradnjo hidroelektrarn ter zato predlagal, da se navedeni odlok obravnava kot prva obravnava. Angelca Dokl iz odbora je pojasnila, da se v tem primeru govori o spremembi zaradi vodovoda zaradi pridobitve pravne podlage in pridobitev sredstev iz naslova kandidiranja na razpisih. Svetniki so z večino izglasovali, da se bo navedeni odlok obravnaval v rednem postopku. Prav tako so obravnavali predlog odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom M. Sobota v drugi obravnavi, ki je bil soglasno sprejet.

Na tokratni seji so svetniku obravnavali tudi predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjski kompleks v Rakičanu. Podprli so stališče odbora za urbanizem, ki je predlagal, da se upošteva ureditev obojestranskega pločnika ob že zgrajenih stanovanjskih objektih. Med drugim je bil soglasno sprejet v prvi obravnavi tudi predlog odloka o občinskem podrobnem načrtu za obrtno trgovski in športni kompleks v Rakičanu.

Strokovna komisija s strani svetnikov bo sodelovala pri izbiri zasebnega partnerja

Svetniki so Akt o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta »Pogodbeno zagotavljanje prihrankov rabe energije in pogodbena oskrba z energijo v javnih objektih Mestne občine Murska Sobota za leto 2012 sprejeli z dopolnitvijo svojega predloga. Robert Celec je tako predlagal, da se v akt vključi pristojnost mestnega sveta pri imenovanju članov strokovne komisije, ki bo pregledala in ocenila vloge v postopku izbire zasebnega partnerja, saj je akt vseboval izključno pristojnost župana  pri celotnem postopku izbire.

Breščakova direktorica Razvojnega centra, župan prekinil sejo pred imenovanjem Celeca na čelo RIS Dvorec Rakičan

Na današnji seji so svetniki po tajnem glasovanju izvolili Marjana Maučeca za člana državnega sveta, kot volilno telo predstavnikov MOMS pa izvolili Marjana Gujta, Gorana Miloševiča, Jasmino Opec in Marka Martinuzzija. V okviru kadrovskih zadev so izvolili  Natašo Horvat kot predstavnico v svet Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, v svet Ekonomske šole Murska Sobota pa je bila izvoljena Angela Novak. Mojca Breščak je bila po predlogu Kviaza s predsedujočim Mitjo Slavincem ponovno imenovana za direktorico javnega zavoda Razvojnega centra Murska Sobota. Nato je sledila točka imenovanja Roberta Celeca na mesto direktorja javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, vendar je župan po poslovniku sejo predčasno prekinil in s tem prestavil to točko na mesec november.

FOTO: Donata Horvat

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2012 ob 20:44 Koordinator gost

      Ta odlok o Vodovodu bi po besedah koordinatorja pomurskega vodovoda morali sprejeti že 30.9.. Sem poklical vedeževalko: Podjetje Vodovod d.o.o. bo čez par let v privat rokah .... VODO nam bo prodajal privatnik. In ta ne bo ne kvalitetna in ne poceni.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2012 ob 23:03 pravica gost

      ka so že nastavili kandidata za direktora- od koga sinček ali hčerkica bi lejko bilja ali pa je mogoče samo v istoj stranki ? predlgam vsem prekmurecem, ka v tistem trenutku, ko se jim zdi, da je njihova umazana voda predraga, da nehajo plačevati položnic za vodo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2012 ob 23:49 gost gost

      Še bolj zvišati cene in pritisniti na ovce, da bodo končno enkrat spregledale.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.