https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V občini Gornji Petrovci izvolili elektorja in kandidata za člana državnega sveta

Gornji Petrovci, 18.10.2012 ob 14:00  

Na 4. izredni seji Občinskega sveta občine Gornji Petrovci izvolili elektorja ter kandidata za člana državnega sveta.

Občinski svetniki so obravnavali in soglasno sprejeli program za izgradnjo cest 2012 s katerim so se prijavili na koriščenje sredstev 21. zakona o financiranju občin. S strani ministerstva za gospodarstvo so jim bila odobrena sredstva v višini 227.609 evrov. Ostali del do konca realizacije programa 288.115 eura se zagotavlja iz naslova 10 odstotnega sofinanciranja s strani vasi oz. občanov kjer se bodo dela izvajala. Ostala razlika bo krita s strani občine Gornji Petrovci.

Na tajnem glasovanju so občinski svetniki z vsemi glasovi za izglasovali Franca Šlihthuberja za elektorja in z sedmimi glasovi za ter tremi proti Marjana Maučeca za kandidata za člana državnega sveta.

Občinski svetniki so soglasno sprejeli odlok o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota in podali pozitivno mnenje Jasni Horvat za direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. Občinski svetniki so se prav tako soglasno strinjali, da se zemljišče v lasti Občina Gornji Petrovci proda po ceni 38.50 eur na ar in se z dobljenim denarjem poplačajo dolgovi občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2012 ob 14:38 lajči pajči gost

      Ka je pa glede vodovoda tou bilo na Tišini, je to vse res. ŠE LAHKO GORIČANCI ZAUPAMO, DA BOMO IMELI VODO!!!????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2012 ob 19:35 Mofo! gost

      Odvisno od tega, kaj so Vam povedali o občini Tišina, da je resnica. Pomurski vodovod se bo gradil, kaj pa bo s cenami in upravljalcem, pa se lahko samo bomjimo. G. Šlihthuber je prišel na Tišino z jasnim ciljem - sprejetjem odloka do 30.9.. In povedal, da MORAMO do tega datuma sprejeti, ker bodo vse občine sprejele do 30.9.. No, sobpška občina je zadevo sprejela šele 11.10.. Kako mu torej naj zaupamo? Lep pozdrav iz tišinske občine. Resnica je včasih dosti manj lepa, kot izgleda po ovitku, v katerega je zavita.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2012 ob 0:16 bači gost

      pajči na tvoje zanijmanje de te gratalo fse jasno če poglejdneš trečo sliko

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2012 ob 9:26 gost gost

      v časopisih lahko preberete, da je edino sistem B uspel urediti vse potrebne dokumente in edini, ki so že zaključili z razpisno dokumentacijo(prvi je spadno, ker so ponudili za dokumentacijo eni 5 mio zdaj v drugon pa samo 1 mio) .... tudi pišejo, da imajo že vse pripravljeno za uložitev gradbenih dovoljenj. kaj pa mi, sistem A???? kje smo? A in C sta propadla! niso uspeli nič pridobiti, nismo bili sposobni evropskih sredstev potegniti! sramota...če bi pri nas malo pritiskali da naj pohitijo bi tudi že kaj imeli, zdaj pa nimamo nič! pri nas so samo vsi pametni in nekaj zavirajo! Nesposobneži! Goričanci mislim, da ni strahu za vašo vodo, kdo pa bo vodil in kako racionalno pa v današnjem svetu sam bog ve!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2012 ob 10:13 lajči gost

      Žalosno od svetnikov, koga podprejo za državni svet! Maučec, sploh veste da ima javno dražbo, saj ni plačal davkov in marsi česa ne. V Austriji so mu izpraznili lokal in ga zapečatili, taki bo nas zastopo v državnem svetu? Svetniki odločajte po lastni presoji, in ne delajte za lastne interese.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.