https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomer: Potrjen mandat Danici Korošec in izvoljeni elektorji za volitve v državni svet

Ljutomer, 19.10.2012 ob 11:39  

Na včerajšnji 2. izredni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer so svetniki potrdili mandat članici Občinskega sveta (OS) Danici Korošec in izvolili elektorje za volitve v državni svet.


Potrdili mandat članici OS Danici Korošec

Član Občinskega sveta Marijan Rudolf je županji Občine Ljutomer, mag. Olgi Karba 16. maja podal pisno odstopno izjavo iz OS Občine Ljutomer. Županja je dva dni kasneje pisno obvestila OS Občine Ljutomer in Občinsko volilno komisijo Občine Ljutomer o odstopu člana občinskega sveta. Če član občinskega sveta odstopi, mu mandat preneha z dnem, ko je podal odstopno izjavo županji.

Občinska volilna komisija je ugotovila, kateri kandidat oz. kandidatka je naslednji na listi DESUS v I. volilni enoti in pozvala k oddaji izjave, da sprejema mandat. Prva kandidatka, ki je bila na vrsti, ni sprejela funkcije članice občinskega sveta. Volilna komisija je na svoji seji 10. avgusta ugotovila, da je naslednja kandidatka na listi DESUS v I. volilni enoti Danica Korošec. Ta je 4. julija podala izjavo, da sprejema funkcijo članice OS Občine Ljutomer za preostanek mandatne dobe. Volilna komisija je na podlagi navedene izjave sprejela ugotovitev, da je mandat člana občinskega sveta Občine Ljutomer prešel na Danico Korošec ter ji izdala Potrdilo o izvolitvi za članico občinskega sveta.

Na včerajšnji izredni seji so člani OS soglasno potrdili mandat članice Danice Korošec, ki so ga potrdili za preostanek mandatne dobe OS Občine Ljutomer.

FOTO: Danica Korošec, nova občinska svetnica Občine Ljutomer

Izvolili predstavnike Občine Ljutomer v volilno telo za volitve članov državnega sveta (elektorjev)

V drugi točki seje so člani OS izmed osmih predlaganih kandidatov izvolili predstavnike Občine Ljutomer v volilno telo za volitve članov državnega sveta. Med osmimi kandidati so bili: Tihomir Babič, Ludvik Filipič, Sara Karba, Janez Kardoš, Jože Panič, Boštjan Pihlar, Janez Vencelj in Anton Vrbnjak.

Izvoljeni so bili Tihomir Babič, Sara Karba in Boštjan Pihlar. Seznam izvoljenih elektorjev v volilno telo je potrebno predložiti Volilni komisiji VIII. volilne enote Ptuj do nedelje, 21. 10. 2012 do 24. ure.

Kandidata za državni svet pa ni bilo nobenega.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2012 ob 17:23 gost gost

      A ostali neizvoljeni kandidati ne poznajo matematike? Ali so mogoče tak hudo naivni?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2012 ob 20:41 ........... gost

      pa lepo vas prosen , pa te tota , de meni , zfuzlali ste , pa si ju pelej duma

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.10.2012 ob 15:15 Milan gost

      Sem zna ka nedo meli šlapertkov seje bojkotirati, gre se jim samo za jihove elektorje. Delat se spravte ne pa zavirat razvoj Lotmerka pa kontrašiti Županji.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.10.2012 ob 22:00 gost gost

      No Milan saj ni logike, zakaj bi se ta seja bojkotirala? Tu ne gre za nobene občinske zadeve. Gre za povsem državno zadevo, da se zadosti volilnim opravilom za izvolitev članov Državnega sveta. Raje se vprašaj, zakaj županja ne naredi nobene redne seje? Od zadnje je minilo že 4 mesece. Povsod so že bile seje. Misliš, da v Lotmerki ni ničesar, kar bi bilo vredno debate med svetniki? Če drugo ne bi bilo v tem času potrebno razpravljati o proračunu za leto 2013. Pa povsod so že znižali cene vrtcev. Lotmerk pa še kar po starem. Naj raja vidi kako je. Misliš, da je uvrstitev določene točke na dnevni red, ki jo želi več kot polovica svetnikov kontrašenje, kot praviš in zaviranje razvoja? Očitno se županja ne upa soočiti z nekaterimi točkami dnevnega reda. Ampak tako dolgo ne bo šlo naprej. Nekatere stvari se bodo morale sprejeti in bo težko nagajati dvema tretjinama svetnikov. Pa še komaj polovica mandata je. Misliš, da so ti svetniki od včeraj? Pišeš, da se naj spravijo delat. Saj jih nihče sploh na seje ne kliče. Na seji pa se jih noče poslušati. Kaj bi pa po tvoje naj svetniki še počeli. Pometali pred občinsko zgradbo, da bi posvečeni lažje prišli noter? Tudi določene ureditve po mestu se delajo v nasprotju z izglasovanimi stališči večine. Ko bo zadeva aktualna ti več povem.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.10.2012 ob 21:17 lol gost

      elektorji- vau, po to se sliši kak v kapitalistični ameriki. Kaj to so kakšni električarji?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.10.2012 ob 21:56 udba gost

      Kelko glasov pa je doba nekdanji žandor?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.10.2012 ob 22:26 gost gost

      Verjetno enega, če ni pozabil glasovati za sebe. Ja res so elektorji po vzoru čez lužo. In ravno zaradi vse te burleske ki jo sedaj premljamo je nujno potrebno UKINITI Državni svet. Ker to sploh ni noben organ, ki bi bil izvoljen od ljudi, kaj še da bi bil po meri ljudi. Edino kar je, je sam sebi namen in en VELIK STROŠEK.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.10.2012 ob 10:16 Milan gost

      To gnilo politiko bi trebalo ukiniti. Svetniki naj odstopijo in pustijo plac drugim keri bi radi delali za dobro naše občine. Županja je bila izvoljena od ljudi, zato bi njen glas moga največ velati. Če nebi bila sprejemljiva za vse je nebi podpirali svetniki iz levih in desnih strank. Vsi bi mogli biti na sejah brez sejnine tak kak podžupan, ne pa da jih tak občani plačamo.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.11.2012 ob 12:19 juršovka gost

      Sem imel slišati, da je na pritožbo protikandidata sodišče razsodilo, da je bilo nekaj narobe z razpisom za direktorja občinske uprave. Zanima me če bo zdaj sposobnež ostal brez službe. No vsaj nebi 3/4 delovnega časa opravljal telefonske pogovore za privat biznis.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.11.2012 ob 11:45 prlek gost

      joj milan kakše te ti sereš... kdo pa te svetnike zvolija? čebelice? so jih tudi lidje tak kak županjo... nemre pa županjin glas največ velati, temveč glas prebivalcev občine, to pa je občinski svet. pa če si pozoba.. kdo pa je županjo gor sprava? leve in desne stranke... ki še vedno skup normalno funkcionirajo... pa podžupan mogoče ne dobiva sejnina...dobivle pa kar lepo pločo, ki jo tudi ti plošaš malo je včosih dobro se pozanimati o čen, ne pa na pamet pisati... se nič ne narobe če ne veš, huje se je delati kak če vse veš!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.