https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Kako do vitke linije brez odrekanja?

30.10.2012  

Ste poskušali že z različnimi dietami pa se viška kilogramov nikakor ne morete znebiti? Tukaj je nekaj nasvetov o hujšanju, kateri ne vsebujejo posebnih pravil ali strogega načina prehranjevanja.

1. Jejte več

Čudno, ampak resnično. Večje porcije vas bodo nasitile za dalj časa in tako boste jedli manj. V prehrano vključite sadje in zelenjavo saj imata manj kalorij kot hrana bogata z ogljikovimi hidrati.

 

2. Berite deklaracije

Študije so pokazale, da imajo ženske, ki berejo deklaracije in sestavo proizvodov nižji indeks telesne mase od tistih, ki tega ne počnejo. Povprečna razlika v teži med temi ženskami je približno šest kilogramov.

 

3. Režite hrano na majhne koščke

Ljudje, ki režejo hrano na manjše koščke jedo manj, vendar se počutijo enako siti kot tisti, ki te navade nimajo. Zato razrežite meso, pecivo, sadje in druga živila na manjše koščke preden začnete jesti.

 

4. Razmišljajte o tem kaj jeste

Študija je pokazala, da ljudje, ki razmišljajo o hrani jedo manj in bolj zdravo.

Foto: sxc.hu

5. Poslušajte jazz

Da, celo glasba, ki jo poslušate lahko vpliva na vašo težo. Če med obrokom poslušate jazz glasbo lahko pojeste tudi do 175 kalorij manj kot drugače.

 

6. Ne preskakujte obrokov

Verjetno ste že neštetokrat slišali, da preskakovanje obrokov ni zdravo. Kadar preskočite obrok, boste pogosteje izbrali hrano, ki vsebuje ogljikove hidrate kot pa sadje in zelenjavo. Na ta način vnašate v telo tudi do dvajset odstotkov več kalorij, kot če bi imeli redne obroke.

 

7. Pijte hladno vodo

Fitnes strokovnjaki menijo, da je to pametna navada saj hladna voda pospešuje metabolizem, kar pomeni, da telo porabi več kalorij.

 

8. Fotografije hitre hrane

Izogibajte se fotografijam hitre hrane, saj so raziskave pokazale, da povečujejo apetit bolj kot slike drugih živil in hrane.

 

VIR: lepotaizdravlje.rs

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2012 ob 18:26 Nekdo. gost

      1. Jejte večkrat , ne jejte VEČ ! 2. izogibajte se fotografij s hitro hrano? Hvala za fotografijo hamburgerja.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.