https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Dunajčan, ki ga je lovila avstrijska in naša policija, umrl v rakičanski bolnišnici

Pince, 11.11.2012 ob 11:20  

Po divji vožnji in begu pred policisti se je za 44-letnega Dunajčana pot končala tragično. Po prijetju s strani policije je bil odpeljan v rakičansko bolnišnico, kjer pa je umrl. Več podrobnosti in točen vzrok smrti, bo znano v torek.

Na slovenski avtocesti proti madžarski meji je bilo včeraj filmsko dogajanje. Ob 10.51 uri je bil OKC PU Maribor obveščen od varnostnih organov Republike Avstrije, da zasledujejo neznanega voznika osebnega avtomobila znamke Seat Leon, avstrijskih registrskih označb, ki je povzročil pri njih prometno nesrečo in se ne ustavi. Čez eno minuto so navedeni še enkrat  obvestili OKC PU Maribor, da je vozilo na bivšem mejnem prehodu Šentilj vstopilo v Republiko Slovenijo in da za njim izvajajo čezmejno zasledovanje po avtocesti in prosijo za pomoč.

Ob 11.04 uri je bil OKC PU Murska Sobota obveščen o čezmejnem zasledovanju in smeri vožnje proti Republiki Madžarski.  Policijske patrulje PPP in PPIU Murska Sobota so vozilo prvič ustavile v bližini izvoza za Turnišče, vendar je odpeljal naprej in pri tem poškodoval službeno vozilo slovenske policije.

Foto: APA / ZASEBNO

Drugič je bil zaustavljen v bližini počivališča Pince. Vozniku je bila odvzeta prostost, pri tem pa sta bila eden slovenski in avstrijski policist lažje telesno poškodovana, oba sta staknila odrgnine in vreznine. Vozniku je bila zaradi slabega zdravstvenega stanja na kraju nudena  zdravniška pomoč v bolnišnici v Rakičanu, kjer pa je okoli 13. ure umrl.

Po podatkih avstrijskih medijev je bil divjak izjemno razburjen, domnevno pa naj bi umrl zaradi prevelikega odmerka pomirjevala. Kot je za avstrijski portal Krone.at dejal njegov 72-letni oče, je bil sil duševno bolan in je bil že večkrat na zdravljenju. Vzrok smrti bo pokazala ugotavljali z obdukcijo.

Ogled kraja in zbiranje obvestil še poteka, podrobneje pa bo primer s strani PU Murska Sobota predstavljeno v torek. Dodajmo, da je generalni direktor policije Stanislav Veniger imenoval komisijo, ki bo razjasnila okoliščine in ukrepanje policistov v omenjeni akciji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2012 ob 13:42 melinska zver gost

      pomojem ga je prekmurska zver nabubikala in je avstrijec slucajno umrl, mogoce gre za policista Zvera, saj je za njega nasplosno znano, da zrtve napada iz ozadja, pums pa zavraca morebitne ovadve zoper omenjenega :)

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2012 ob 18:03 golazen gost

      ka so pa mariborski policisti delali, martinovali ka se je cca 50 km takši vozo ???

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2012 ob 19:51 ko te šiša gost

      mislin ka tu trbej zahtevati redno preiskavo ker mislin ka trbej eno par policajov zmetati ka nedo eni tak visko lejtali. grobjani defektni prfuknjeni mislijo ka so bogovje!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2012 ob 20:12 lol gost

      zakaj pa ga lovijo če znajo če je duševno bolan! saj imajo policaji takoj podatke v roki pa nekoga pošlejo v smrt

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.11.2012 ob 20:13 lee gost

      nede nic iz nicesa, ki so nekateri prevec zasciteni in drzijo fküp - ze videno. Nic ne pise kaksna komisija je sestavlena pa kdo jo sestavla. Ce preminuli nima nekih bogatih sorodnikov pa je se manj moznosti ka se kaj razisce?!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2012 ob 20:17 ehhh gost

      glejte neka gučite zakoj ka lovijo in tak dale če bi tej človek bil vredik ga nebi nišče lovil...nej pa ka se pa spravlate na bolnišnico ms (rakičan)če je povzročo prometni in pobegno normalno ka do ga iskali predstavlajte si ka bi koga od vaših svojcev do smrti povozo tej človek neven kak bi te premišlavli .....eh narod brez besed san....

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.11.2012 ob 20:33 gost gost

      To itak narobe pišejo, da je povzročil prometno in noče ustaviti. In sedaj večina misli, da je bežal, ker je povzročil prometno. Pa sploh ni res. Treba je prebrati kaj piše v Avstrijskih medijev. Povsem normalno so ga ustavljali pri redni kontroli in ni hotel ustaviti. Potem je pa pri vožnji poškodoval policisjki avto. Zanimivo pa je, da je v Avstriji prevozil 80 km in še v Sloveniji 90 km. Še nekaj metrov ga je ločilo od Madžarske. Pa sploh nekega dobrega avta ni imel. Lepa slika in reklama za obe policiji.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.11.2012 ob 7:07 zvejrrinar gost

      trbej zmislite zgodbico ze lejko nouc

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.