https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kateri bo postal državni svetnik - Maučec, Zver, Glavač ali Kardinar?

Murska Sobota, 20.11.2012 ob 14:00  

Predstavljamo vam seznam kandidatov, izmed katerih bodo elektorji izbrali novega člana Državnega sveta, ki bo zastopal lokalne interese v 11. volilni enoti. Volitve bodo jutri ob 17.00 uri v prostorih MO MS.

11. volilno enoto sestavljajo naslednje občine: Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš/Hodos, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Šalovci, Tišina, Črenšovci, Dobrovnik/Dobronak, Kobilje, Lendava/Lendva, Odranci, Turnišče in Velika Polana. Pri volitvah  v Državni svet je potrebno vedeti, da le te ne potekajo neposredno, temveč na volilnih zborih volilnih teles, ki jih sestavljajo posebej izvoljeni predstavniki lokalnih skupnosti in interesnih organizacij – elektorji, kateri bodo nato izmed predlaganih kandidatov izvolili državne svetnike.

Kandidati za člana v Državni svet:

1. Marjan Maučec, predlagali so ga sledeči:

- občinski svet občine GORNJI PETROVCI,

- občinski svet občine GRAD

- občinski svet občine MURSKA SOBOTA

- občinski svet občine KOBILJE

- občinski svet občine ODRANCI

 

2. Boštjan Zver, predlagal ga je:

- občinski svet občine BELTINCI

 

3. Alojz Glavač, predlagali so ga sledeči:

- občinski svet občine CANKOVA

- občinski svet občine HODOS/HODOS

- občinski svet občine KUZMA

- občinski svet občine MORAVSKE TOPLICE

- občinski svet občine ŠALOVCI

- občinski svet občine TIŠINA

- občinski svet občine TURNIŠČE

 

4.  Marjan KARDINAR, predlagala sta ga:

- občinski svet občine ROGAŠOVCI

- občinski svet občine  DOBROVNIK/DOBRONAK

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2012 ob 14:25 čeber gost

      vej pa Glavač je za kukorco krompati , prisin vas , cejlo življenje se tak ta kota po lejpon perje

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2012 ob 14:58 fokovci gost

      Glavač ma svojega papundeka, ki več nemre nikšne volitve dobiti zato pa je njegov podžupan pa vse konce ma v rokah, ker Glavač to ni sposoben. Že večkrat videno.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2012 ob 15:21 lokalno gost

      vuva gornjeva tak malo brez veze pijšeta....bole za hec....mijslen, ka je glij Glavač tisti, ka bi lejko dobro zastoupo lokalne interese....ostaliva dva sta nej glij...!!!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2012 ob 15:23 fokovci gost

      Glavač nemre zastopati niti sebe, ka ma vedno ob sebi svojega ađutanta odsluženega Džubana, ki mu pamet soli, ker pač sam s svojo glavo ne more razmišljati.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2012 ob 15:40 pom gost

      Moramo se vprašati keri bo najboljše zastopal lokalne interese in če pogledamo kandidate je med njimi sigurno najboljši kandidat Marjan Maučec.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.11.2012 ob 18:22 marko gost

      Lipou te prosim pom. Maučec Marjan je med vsemi najvekši jebiveter in pokvarjenec. On je pravi državni sovražnik, poleg toga pa še totalno nesposoben. On je bil sposoben zapraviti telko erbije - s svoje in ženine strani, poleg toga je zapravo že več svoj podjetij. Nej je sposoben voditi farmo s 5 kokošami nesnicami, nej ka bi še zastopal Prekmurje in Prekmurce. Pa še vse šole ma kuplene

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.11.2012 ob 19:58 blagvi so dobre gobe gost

      Glavač bižij , če mu bo uspelo , ker v občini in o občini nema niti malo pojma ali pregleda , razen nameščanje svojih SDS , ,tu je zdaj priložžnost in to dajmo KArdinari , ma vsaj razširjeno obzorje in je bolj spreten v menedžerskih posli , aja kaj pa bomo z Glavačem , ker priložnosti več nebo

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.11.2012 ob 22:26 gost gost

      Sam bi izbiral med Glavačom in Zverom. Za Maučeca vemo že dolgo s čim se ukvarja in kakšen je. Kardinar pa je prijatelj od tajkuna Jankovića, katerega delo pa itak vsi preveč dobro poznamo. Sicer bo odločitev čisto politična in bo odvisna od tega s katerega pola so elektorji iz omenjenih občin.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. itak
      21.11.2012 ob 6:21 itak

      ...edijni pravi kandidat med predlaganimi je Glavač...!!!...edni ste ga pa napadnoli, kak či bi bül najvekši zločijnec... ... ... rajši bi meli Makija, kak pa našega poštenjaka Lujzeka...vijdi se kak ste njemi eni v moravskoj občini pa SDS-si škodoželni...za vas je važno što koli gvina, samo , ka nej naš Glavačov Lujzek...!!!...!!!...!!!...pa, ka je z vami naopak ljudstvo...???...???...???...

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.11.2012 ob 7:01 taki gost

      In zmagovalec je ... MM, poštenjaki jaki

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.11.2012 ob 8:20 ds gost

      že znano....Glavač de zmago in je v DS.....edino pravilno!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.11.2012 ob 13:49 grbanj gost

      S L S - SLOVENSKA LOPOVSKA STRANKA... KANGLER,ŽERJAV,MAUČEC IN OSTALI

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.11.2012 ob 23:08 KOMENTATOR gost

      No pa je POŠTENOST PREVLADALA NAD GOLJUFIJO (kandidatov!!!)! Ste sedaj videli ŠKODOŽELNEŽI župana in SDS-a v Moravsko Topliški občini, čeprav ga po vsej verjetnosti ELEKTORJA OBČINE MORAVSKE TOPLICE NISTA PODPRLA je ALOJZ GLAVAČ ZMAGAL!!! ČESTITAM ALOJZ, PLJUNI V ROKE IN VESELO NA DELO!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.11.2012 ob 11:17 korupcija do nebes gost

      tokrat zasedel Alojz Glavač, prvi mož občine Moravske Toplice. Slednji je s prejetimi 14-imi glasovi elektorjev novi predstavnik 11. volilne enote v državnem svetu, težav pri opravljanju obeh funkcij pa ne pričakuje. Po besedah slednjega regija potrebuje verodostojno zastopanje pred državnimi organi, kot relevantno pa izpostavlja še dejstvo, da tovrstne funkcije niso v rokah ene politične opcije. Brez težav pri županovanju "Izid sem pričakoval, saj sem se pripravil na kandidaturo. Sem pričakoval, nisem pa obljubljal," nam je glede izida pojasnil novopečeni državni svetnik. Na kandidaturo se je dobro pripravil, pri usklajevanju funkcije župana in državnega svetnika pa ne pričakuje večjih težav. "Funkciji župana in držvnega svetnika bom usklajeval. Res je, da bo več dela in več obveznosti. Funkcija državnega svetnika je neprofesionalna, zasedanja, okrogle mize so nekako enkrat mesečno, tako da ni bojazni glede glede učinkovitega izvajanja obeh funkcij," glede pomoči meni Glavač in dodaja, da so pri upravljanju občinskih nalog v pomoč občinska uprava in oba podžupana. V državnem svetu do učinkovitejšega reševanja infrstrukture v občini Pri opravljanju funkcije državnega svetnika bo med drugim pristopil k odpravljanju infrastrukutrnih težav, s katerimi se spopadajo v občini, kot je kanalizacija ter že omenjene težave z vzpostavitvijo širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij. "Kot župan teritorialno največje občine si prizadevam za ureditev vodovoda, telekomunikacijskega omrežja in ostale osnovne infrastrukture, pri katerih se še soočamo z nekaterimi težavami," še odgovarja Glavač. nemren vervati vij SDS pa ka van , vse ste znamestili zdaj ste pa tuo FUJ in še enkrat FUJ

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.11.2012 ob 21:37 KOMENTATOR gost

      "korupcija do nebes," ti se na znaš niti POKRIŽATI, ne da bi vedel, kje so oz. je POT v NEBESA!!! Bodi objektiven in zmemren, da ne ....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.