https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Lahko Türk še zmaga?

23.11.2012 ob 7:30  

Če bi sodili po trenutnem položaju, bi bil odgovor na vprašanje iz naslova enoznačni ne. Trenutno se v vsem odvija “peterletovski” scenarij izpred petih let.


Ker dosedanji predsednik v prvem krogu še zdaleč ni dosegel pričakovanega izida, je v očeh volivcev izgubil vlogo vnaprej znanega zmagovalca in izzivalec, ki mu je uspel veliki met, je nenadoma v vlogi velikega favorita. Po nekaterih anketah naj bi se mu nasmihala celo dvotretjinska zmaga, kakršno je leta 2007 vknjižil Türk.

Podobnosti in razlike 

Kajpak je vprašanje, ali bi Peterle ob splošnih zakonitostih predsedniških volitev sploh lahko zmagal. Toda za katastrofalni poraz v drugem krogu je bilo “najzaslužnejših” kakih pet odstotkov volivcev, ki jih v prvo ni bilo na volišče, zaradi česar si je namesto pričakovane znatne zagotovil samo pičlo prednost, s čimer je v očeh volivcev izgubil status zmagovalca. Türkov neuspeh je s tega vidika precej večji. Da bi ohranil avreolo uspešneža, bi moral kot veliki favorit beležiti dvomestno prednost. Namesto tega si je po končnih podatkih nabral skoraj točno štiri odstotne točke zaostanka.

Po eni strani so njegove možnosti dodobra zopet sesuli tisti, ki jih na volitve ni bilo. Tudi po nedavno objavljenih strankarskih preferencah udeležencev vzporednih volitev je jasno, da so bili volivci strank vladne večine, predvsem SDS, NSI in Desusa, za udeležbo bolj motivirani od opozicije. Ampak kot Peterletu niso mogli več pomagati nevolivci iz prvega kroga, ki so ga morda podprli v drugo, se predsednikova težava ne bo rešila tako, da bo 2. decembra na volišče prišlo več njegovih privržencev. Zaradi njihove abstinence je namreč izgubil odločilne glasove pri manj jasno opredeljenih volivcih.

Po drugi strani so se v zadnjih tednih kampanje pred prvim krogom v zgoščeni obliki pokazale vse tiste slabosti, zaradi katerih smo bili do Türkovega predsednikovanja na Časnikovih straneh kritični vse od začetkov našega portala. Ko bi bilo potrebno pokazati kaj širine in velikodušnosti do drugače mislečih, predsednik preprosto zmrzne. In če so se izbruhi te pomanjkljivosti med petletnim mandatom še nekako razpršili, da jih je lahko prekrila domnevna državniška drža, se v predvolilnem obdobju to ni dalo. Vrhunec je Türk dodal na sam volilni večer. Morda bi se mu godilo bolje, če ne bi bil na drugi strani prav Pahor, ki  je že med vodenjem vlade velikokrat kazal držo, primernejšo predsedniku republike. Zato je odločitev iz prvega kroga ne glede na udeležbo v veliki meri glas hkrati “proti” Türku in “za” Pahorja.

Volitve kot referendum 

Zato ni posebej verjetno, da bi lahko Türk še zmagal, ker bi se volilno telo v zadnjih dveh tednih odločilo za njegov slog in njegovo politično držo, ki jima je izreklo nezaupnico. Kar pa še ne pomeni, da sploh ne more zmagati. Lahko. Borut Pahor je namreč v povsem drugačnem položaju kot pred 11. novembrom. Zdaj so vse oči uprte vanj. In nenadoma nimamo več tekme dveh kandidatov, marveč odločanje samo o tem, ali hočemo imeti Pahorja za predsednika. To težavo je boleče izkusil že Janez Janša na zadnjih parlamentarnih volitvah.

Volilna kampanja se je razvijala tako, da so se volitve same namesto tekmovanja med dvema blokoma spremenile v plebiscit o njem. Ki ga je, kot je znano, izgubil. Dokler so si volivci volitve predstavljali kot igro z več igralci, so zaradi fiaska prejšnje koalicije rutinsko navajali, da bodo glasovali za najbližjo alternativo, za SDS. Ko so se v volilni kabini nato morali odločati zgolj o vprašanju, ali hočejo Janšo za premierja, je bil rezultat precej drugačen.

In tu je Pahor v bistveno slabšem položaju, kot je bil Türk leta 2007. Sedanji predsednik je bil takrat kljub mednarodni karieri politični nihče in na možnost njegove zmage skoraj noben volivec ni lepil ne pozitivnih ne negativnih čustev. Celo marsikateri privrženec desnosredinskih strank ga je v prepričanju, da bo itak zmagal, ali zaradi antipatije do Peterletove mlačnosti obkrožil brez slabe vesti.

Pahor pa politično ni nihče. Je bivši premier in je politik s prepoznavnim slogom. Ki odbija ali privlači. Zato dvomim, da lahko Türkovim tokrat uspe preobrat s ponavljanjem stare mantre o “partizanu” Türku in “domobrancu” (ali vsaj kandidatu “domobrancev”) Pahorju. Verjetno ne bo posebej uspešna niti najnovejša domislica, s katero poskušajo omajati Pahorjevo povezovalno retoriko, češ da je sodelovanje že nekaj dobrega, vendar z bavbavom Janšo pač ne pride v poštev. Priložnost se jim bo ponudila le, če se bodo ljudje “ustrašili” predsednika Pahorja. Za kaj takega so najresnejši kandidati seveda tisti, ki so mu svoj glas namenili v prvem krogu.

www.casnik.si

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2012 ob 7:45 smrkci gost

      Še enkrat pišem da nam ni treba precednika države, ker nima glavne besede,ker jo ima precednik vlade. Pa kaj de nam precednik države ali precednik vlade, itak našo državo vodijo mafija in tajkuni, itak slovenija je osvobojeno ozemlje za mafijo in tajkune.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2012 ob 8:42 j gost

      Pahor se dobesedno vleče v rit,sam da naj PRESEDNIK DRŽAVE,prodal se je na JANŠEVI strani

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2012 ob 9:27 jana gost

      Je presednik ali precednik? To je zdaj vprašanje!!! Kar sta pa napisala vidva zgoraj je pa vse res!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2012 ob 9:43 RB gost

      Slovenska prosrbska levica, pod vodstvom Milana Kučana, ki leta 90 ni hotela samostojne slovenske države, sedaj Slovenijo že 20 let načrtno uničuje, da bi Slovenci izgubili zaupanje v svojo državo in bi nas potem levičarji spet na lahek način spravili v neko balkansko bratsko zajednico pod komando Srbije. Za predsednika nam je že enkrat podtaknila nesposobneža Turka, Bog ne daj, da bi se to zgodilo še enkrat.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.11.2012 ob 10:20 Nešče gost

      RB, od teh dveh kandidatov SIGURNO ne volit Pahorja, ker s tem voliš Majerja kot je že povedal Smrkci. Z izvolitvijo njega ima Majer sklenjen krog. Niti Bog nam ne more več pomagat. Začel se bom zanimat, v kateri državi lahko zaprosim za azil.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.11.2012 ob 10:36 alo gost

      gost - Nešče...tij samo ide....takšnih ne nucamo, ker jih mamo tak ali tak preveč, pač pa nucamo takšne kak je Pahor, ka de malo stavo Jančija (po makrosko) ali Dančija (po goričko), predvsem pa tej stare strijce, če že narava zamuja....v ton momente Pahora enostavno nucamo....samo van enen je nej prav, ka ste nej pri koriti!!!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.11.2012 ob 10:37 alo gost

      Đančija....seveda!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.11.2012 ob 10:59 Nešče gost

      Alo, ti samo daj Pahorje glas, saj so volitve "demokratične"(?). Bomo vidli, ka de naveza Pahor-Janša napravila za srednji sloj, ki ga več skoraj ni. Za mene je predvsem Majer tisti, ki mora poskrbeti za blagostanje državljanov. Če ti pa Majer vzame polovico od tistih 500-600 € plače, ki jo imamo (mogoče imaš ti 2X, 3X telko), potem to za mene ni dober vodja. Predsednik države je itak samo fasada.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.11.2012 ob 11:04 gost gost

      Ja alo ta ti je dobra...hehe. Türk ma telko možnosti ka zmaga, kak MURA, ka se gor obrne, pa zečne tečti nazaj v Avstrijo. Türkaši pa zadnje dneve nimajo nič več in za zadnje zdihljaje uporabljajo berzvezno frazo, da bi naj bil Pahor Janšev človek. To še otroci v vrtcu ne verjamejo. PAHOR je trenutno EDINI POŠTEN politik na Slovenski politični sceni. Pa če to kdo rad sliši ali pa ne. Kučancem se je čas iztekel.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.11.2012 ob 11:11 gost gost

      OVCE; OVCE; OVCE;

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.11.2012 ob 11:19 Nešče gost

      Malo preberite ta blog http://mikstone1.blogspot.com/ in potem mogoče še tega http://informacija.blog.com/ . Mnenje stvar vsakega posameznika.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.11.2012 ob 11:21 Črni kozel gost

      V MS lejko zmaga Turčin, v kvalifikacijh je.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.11.2012 ob 11:38 gost gost

      V MS ima še nekaj podpore med starimi komunisti, ki nikakor nočejo iz oblasti. Mlajši in tisti pošteni socialdemokratsko usmerjeni bodo volili Pahorja.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.11.2012 ob 11:39 stanly gost

      je kako pa naj bo turčin povezovalen ,saj še z levo vlado ni znal sodelovati

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.11.2012 ob 12:07 c gost

      turčin je med osamosvajanjon napravo več za slovenijo kak ta pahor pa janša gda koli skupaj napravila. pahor je luzer keri je v treh letaj državo spravo na kant in omogočo ka so nas zdaj prevzeli vojni dobičkarji in kriminalci. vij samo volite toga nesposobneža. še lani ste se vsi drli kak je za nič pa kakšen komunist je, zdaj naednouk je pa najboukši kandidat. sran naj vas bou desničari primitivni, lidje brez hrbtenice in lastne pameti. tisti ka pa za sakšo travno bilko vijdite kučana kak vličej vrvice pa ite k doktori, pijanci vidijo bejle miši pa se jin tudi lahko gnesden že pomaga z raznimi zdravili.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.11.2012 ob 12:46 odgovor c gost

      Tebi so komunisti temeljito oprali možgane, glede na napisano niso imeli žmetnega dela.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.11.2012 ob 13:07 jbg gost

      Naj mi razjasni nešče,kda so bili politiki pošteni? gost@ nikole in nikole nedo,zato ka samo za vsoj korist glejdajo,ge bi si več napunili,samo svoje položaje vijdijo,kak pa ljudje živijo pa jih mogoce 5% samo zanijma.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.11.2012 ob 13:43 c gost

      @gost - odgovor c , zaj če se tij daš janši na suho jebati pa če tejbe največji udbaš pa bivši komunjara šopa in ti pere možgane te si ne misli ka smo vsi takši bebčki kak ti. pa verjetno boš ti volo pahora ka te je tak prizadel moj post. pahor je tudi komunjara. sami komunisti z opranimi možgani, tak so vas nategnoli ka si mislite ka ste zdaj demokrati pa nekši jebeni desničari, v bistvi pa vsi povrsti navadni smrdljivi komunisti keri nan že od druge vojne vničavlete život. samo se van zdaj drugače pravi. zdaj ste demokrati, uuuuu tou je tou, demokracija. pojma nemate gamad komunistična. desni komunjare, to je samo v sloveniji možno.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.11.2012 ob 13:58 mike gost

      Kako bo zmagal ko pa tale debilen slovenski narod voli tega pahorčka kateri je zajebal že kot predsednik vlade to je navadna bagra janševa

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      23.11.2012 ob 16:31 ccc gost

      razmišlanje: Borut Pahor si zasluži kazensko odgovornost za triletni mandat! Ne moreš zajebat nekaj miljard in odstopit? In državljani te za to nagradijo s predsedniško funkcijo? Slovenija, moja dežela?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      23.11.2012 ob 16:49 Čika-pajo gost

      Ker razmišljam s svojo glavo bom volil Pahorja ,nočem da mi nekdo v Ljubljani na sestanku odloči koga bom volil. Če sta dve kravi ali dva bika vprežena v voz pa vsaki ali vsaka vleće po svoje kako daleč bo prišel kmet.? 1.Vzel bo bič pa bo spametoval vprego 2.Pustil bo voz ki bo zdrvel v prepad - Kaj mislite kaj od tega se sedaj dogaja.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      23.11.2012 ob 17:06 b gost

      gost-c jaz po tvojem pisanju nevem ali si desen ali pa levi ,a sigorno pa vem da o politiki nimaš pojma.Čuti pa se tudi da si v življenju zavozil in da si dozdaj podpiral napačne politične skupine.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      23.11.2012 ob 17:14 gost gost

      hahahaha..turk zmaga...znanstvena fantastika..:-))))

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      23.11.2012 ob 18:12 kpj gost

      Turk,ki podpira Jankoviča in njemu podobne ,o katerih lahko vsak teden slišimo, razne afere in razna kriminalna dejanja,kateremu je glavni svetovalec v tej kampanji,Gregor Golubič,to vse pove o tem človeku,lahko bi kandidiral za predsednika Talibanov!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      23.11.2012 ob 18:34 roblek gost

      Tesko je od dva slaba kandidata izbrati boljsega. Niti eni niti drugi ni za predsednika, in sicer zakaj: Turk je bil predsednik 1 mandat in mislim da vec kot en mandat noben ne bi trebal biti predsednik v tej drzavi, po drugi strani Pahor je bil predsednik vlade katera je najvec proizvedla zunanjega dolga ker so kot pijani miljarderi prodajali obveznice, naredil je predcasne volitve s svojim nesposobni vladanjem in se naredil dodaten strosek, da bi danes leto dni po vsem tem kot da ima amnezijo govoril da je on mesija kateri bo resil to drzavo kot predsednik drzave ki ima manj pooblastil, ce pa kot predsednik vlade je bil zelo neuspsen. Zal pri demokraciji je to problem, da glas bedaka in glas pametnega ne more biti enako vreden.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      23.11.2012 ob 20:09 PREKMURSKI ZET gost

      Gospoda, ki zgoraj komentira pod vzedvkom " Nešče", bi lepo vprašal kdo je nastavljal glavo v Beogradu, na znameniti konferenci ZKS???? Jaz mislim, da je bil to spoštovani gospod Milan KUČAN ter še nekaj kolegov in kolegic iz te garniture in ne gospod Janša!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      23.11.2012 ob 21:34 čok gost

      ČUTI DOK TE KARAM:):)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      23.11.2012 ob 21:50 zeleni gost

      Človek, ki je bil nesposoben predsednik vlade ne bo sposoben predsednik države. Basta!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      23.11.2012 ob 21:54 gost gost

      Ehhh PREKMURSKI ZET ne serji klanfe. Jaooooo, kak si me v smeh spravil, ko pišeš neke "spoštovani gospod Milan...". Njega spoštujejo njegovi podrepniki, ki imajo od tega kakšno korist, ali pa res popolni bedaki. V Beogradu ni bilo nobene znamenite konference ZKS. Uffff, si brcnil v meglo. Bila je konferenca ZKJ. CK ZKS na čelu s Kučanom pa so že vedeli, kako stvari stojijo in kako se v Jugoslaviji odvijajo. Vedeli so kaj se pripravlja in so se s to potezo pokazali kot neki heroji. Če pogledaš kakšno leto nazaj pred tistim dogodkom, Kućan v Beogradu še SLOVENSKE BESEDE ni znal izgovoriti. Vedno je klatil Srbsko-Hrvatski jezik, ki je tudi bil takratna JUGO izmišljotina, ter lezel v rit in delal sramoto Sloveniji. Se spomnim, kako so se pozneje delali pametne in tisti dogodek kovali v zvezde. Zakaj pa mogoče ne izpostaviš, da je Kućan predlagal demilitarizacijo Slovenije. Tako bi nas JLA lažje "pojedla". Sreča, da ljudje takrat niso temu nasedli. In imeli smo tudi ODLIČNO vlado, ki je znala v nekaj dneh opraviti z JLA. Imeli smo tudi zelo majhne izgube. Hvala Bogu, da smo imeli dobre prijatelje v tujini. Na primer Nemški kancler Kohl. S takratnim šefom vlade Peterletom sta bila velika prijatelja po strankarski liniji in sta se večkrat na skrivnem srečala v Avstriji. Nemčija je imela takrat, podobno kot sedaj eno glavnih besed v Evropi. Izmed takratne Evrospke skupnosti nas je Nemčija priznala prva. In ves čas osamosvojitve tudi intenzivno pomagala. Kućan in njegovi somišljeniki so se skrili, kot miši. Türk je bil celo proti osamosvojitvi. Žalostno, da imajo ljudje tako kratek spomin. Še huje pa je, da so ovčke, ki nasedajo Kučanovi propagandi. Očitno se pa kaže, da bo to končno minilo. V nedeljo, 2. decembra, bo padel še en steber Kučanove vladavine in Türk bo šel na smetišče zgodovine.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      23.11.2012 ob 22:29 c gost

      gost - b, glei kak je težko razmiti nekoga ka je nej lejvi ali pa desni. ja tudi takšni ljudje obstajamo v sloveniji ka smo nej zabiti verniki nekše politične opcije kera nas že dvasti lejt pa že duže na suho jebe. ne skrbi, ges san nej zavozo, lejko poven ka mi preci dobro ide. zatou tudi malo bole kritično na vse glejdan gda vijdin kakše krivice se drugin dogajajo. pahor je zavozo našo državo za kero smo se leta 91 borili z orožjo ka bi jo spucali komunistov. zdaj so se pa vsi komunisti z janšo pa pahoron na čelu odloučili ka se združijo in nas do konca zjebejo. ka mo se pa mogli boriti za demokracijo kak smo se leta 88? političnin zaslepljencon to nikoli nede jasno. in ti dragi gost - b ka se verjetno maš za političnoga vseznalca, ti nemaš pojma. oziroma maš pojma edino to ka te tvoji bitri, strici ali kak koli že pravite ten šalabajzeron ka vodijo zdaj tou našo državico, povejo ka moreš znati. kučan je rejsan gospod za tou udbaško mafijo kero predvodi janša. poglente si janšov dosje med udbinimi dokumentami pa de van fčasik jasno. pshopat nan vodi državo. znate ka se je v grčiji nazadnje z njin zgoudilo? in tej pahor, sluzavec eden ka bi si z janšo mogo na dobi celico deliti de zdaj predsednik. rajši gledan še naprej turka kak pa tou barbiko. desni navijajo za komunista, cejli svejt se nan smije. še hitler pa tito se v grobi valda obračata.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      24.11.2012 ob 7:41 P ZETI gost

      PREKMURSKI ZET, ti si dokaz, da pijača na dolgi rok škoduje mentalnemu zdravju, pozneje pa tudi fizičnemu, drugače bi znal razmišljkati s svojo glavo, tak pa nakladaš po forumu to kar kje prebereš ali ti povejo tebi podobni. Dečko, pamet v roke.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      24.11.2012 ob 9:02 b gost

      gost -c moja trditev da nimaš pojma o polittiki drži in stem kaj si napisl si negiral prejšnje trditve ,da si neodvisen od političnih skupin.Ti si propali LDS in zato zdaj še kar dobro živiš, kot praviš,ker ti pa so poskrbeli za sebe.Taki kot so kučan,turk,jankovič in ..........so sposobni skuhati bratomorno vojno to smo lahko videli v negdanji jugoslaviji.Tamso delovali miloševič,karađič,mladič..........samo prekaljeni komonisti in tudi njim je srbski narod slepo sledil.Tako mislim da so prinas potrebne korenite spremebe v sistemo delovanja države in v glavah ljudi,čedo tega ne pride Slovenija nima prihodnosti,

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      24.11.2012 ob 9:12 c gost

      gost - b, nemaš prav, ge nejsan takši nesposobnež kot ka drugi morejo skrbeti za tebe, ge san s svojim delom poskrbel za sebe. 1991 leta sem se boril proti tem za katere ti meni očitaš, da so nekši moji in za kateri boš ti zdaj oddal glas. ti luzer boš meni očital komunizem pa sodelovanje s pokvarjenimi politiki? goni se v pm. propali LDS si ti pa tebi podobni kateri se obračate po vetri in še nigdar v življenji niste imeli svojega mnenja. samo luzeri se zbirate v političnih strankah. takšni keri v življenji nemrete uspeti s svojin delon pa rabite čredo vkateri se počutite pomembne. prekaljeni komunisti so janša, pahor, bavčar in ostali za katere ti zdaj davleš svoj glas. povedo san ti ka si pogledni arhive udbe pa boš te vido koga podpejraš. pa se te glasi što spada med tiste keri so sposobni zanetiti bratomorne vojne. janša je prodajo orožje na vojna območja in s ten na veliko podpoihoval sovraštvo, poulek je pa pristavo še sklejco v kero so kapale marke. takši luzeri kak si tij ste zadnji ka te solili pamet. pojma pa maš rejsan ti o politiki, samo o skorumpirani politiki elite v kero prištevan lejve pa desna tebi enake luzere. zdaj čakan ponovno eno veleumno ugotovitev o meni v katero stranko bom zdaj spet padel po tvojih analizah pa gdo so moji strici iz ozadja.edino ka je jasno je to, da sta tvoja strica iz ozadja janša in pahor kateriva te na suho od odzadaj jebeta.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      24.11.2012 ob 9:24 b gost

      gost-c glede na to tvojo pisanje ti kultura na njivi raste ,ali pa imaš posledice od silnih borb za Slovenijo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      24.11.2012 ob 10:08 c gost

      gost - b , ti samo veselo naprej podpiraj komuniste pa živi v namišljeni demokraciji. srečen san za tebe!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      24.11.2012 ob 13:05 vidocq gost

      glasoval bom za PAHORJA , zmaga naj TUREK , čez eno leto naj bou atentat na TURKESTAINA , ker že dolgo ni bilo frke , mogoče pa bodo tega bumbara , ka kavice nosi v postelo , ger tak kakši naubali , ka do pa te njemi kavice nosili v postelo , končno pa mamo že v toj državi telko brezveznih delovnih mest ka te glava zaboli,

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      24.11.2012 ob 14:48 predlog gost

      Razmišljajte in delajte za naprej - za prihodnost ne pa, da kopljete po preteklosti in "obračunavate" v sedanjosti. Ne izgubljajte energije za prazen nič.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      24.11.2012 ob 22:40 gost gost

      Joj gost c res ti je kultura na višku. Nekaj tolčeš proti komunistom, zagovarjša pa Türka, ki ga je postavil Kućanov klan. Ne ločiš jabolk od hrušk. Dobro so te Kućanovci zdelali. Ja, ja voda teče v grlo. Še zadnji teden in pade en mogočen steber Kućanovega klana. Ni čudno, da so vsi tak na koncu z živci. Ne bo lepšega, kot drug teden v nedeljo, tam po 19 uri, videti obraze, Kućana, Türka, Stanovnika, Jankovića in njihovih podrepnikov.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      26.11.2012 ob 10:08 gost gost

      V nedeljo zvečer se bo takrat že bivši predsednik Türk pojavil na oknu svoje predsedniške palače. TRIO KJS, oziroma TRIO Kućan, Janković, Stanovnik bo zapel "Na oknu glej obrazek bled".

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      26.11.2012 ob 12:39 gost gost

      Upam, da SDS cenzorji ne bodo izbrisali tega ... http://mikstone1.blogspot.com/2012/11/hlapec-borut-in-njegova-dezela.html

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      26.11.2012 ob 13:39 gost gost

      Ehhh, ti pa tvoj Kunstelj. Vsak, ki zadeve vsaj malo pozna ve, da dela za Kućana. Zato se je sedaj obrnil proti Pahorju. Tudi tisti, ki je bral kaj od tega bloga in še ve razmišljati s svojo glavo, lahko hitro ugotovi, da je Kusntelj orodje v rokah Kućana. To se je videlo na tem, koga vse je želel oblatiti. Lani jeseni je blatil tudi Katarino Kresal. Bi se kdo vprašal zakaj? Ker so v Murgljah sklenili, da se je LDS-u čas iztekel in so hoteli pred volitvami v DZ, zvestim eldeesovcem povedati, da volijo novo nastajajočo stranko PS. Sicer pa nič hudega. V nedeljo pade še zadnji steber klana. Jankovići že bežijo in se tudi za njih čas izteka. Tako bo drugo leto lahko Türk v miru prevzel vodenje PS. Že vse sklenjeno v Murgljah. Me zanima, če bo tudi Palček bežal na Ciper, ko bo do konca zagustilo?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      26.11.2012 ob 14:02 gost gost

      Ti si pa orodje v rokah Janše. Takšne tipične naučene in venomer iste diskreditacije ponavljate samo Janševi jurišniki. Jaz imam vedno večji občutek, da bo Janša moral nekam bežati... v Avstraliji ima že pripravljeno gnezdo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      26.11.2012 ob 14:23 gost gost

      Nikoli nisem bil in ne bom nobeno orodje. To kar sem napisal tudi niso nobene diskriditacije, ampak gola dejstva, ki so vsem na očeh, če jih le želijo videti. Lahko Janša beži ali pa ne je vseeno. Zanimivo, da vsi vidite samo njega. Pa je pred komaj pol leta dobil v roke vladanje. Pogled na Slovenske finance kaže zelo žalostno podobo. In tega ni naredil Janša. Največji tajkuni so v Kućanovem Forumu 21. Poglej malo slike, ko so imeli kakšno srečanje. Med drugim je sedel med njimi znani tajkun in tudi obsojen Bine Kordež. Da ne govorim o Janoviću, ki je uničil veliko podjetnikov, ker jim ni plačal tega kar jim gre. Ravno danes je prišla vest, da so rubili predmete iz hiše Jureta Jankovića. Jure pa se je odselil na Ciper in se v Sloveniji odjavil. To pove vse !!! To so prijatelji Kućana, Türka,... Grad gori, grof beži...

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      26.11.2012 ob 15:05 gost gost

      bla, bal, bla , tisti, ki spremljamo Janšo od leta 1988 ne padamo na takšne finte. Stvari katere pišeš verjamete samo Janševi verniki, ostali ki kritično spremljamo celotno našo politično sceno se iz tega smejemo. V čem je razlika med Pahorjem, Turkom, Janšo, Jankovičem, Kučanom... in ostalo politično elito? Ni je! Dam prav, da se kaznujejo grešniki, ampak naj se potem kaznujejo vsi, ne samo določeni, ki so v napoto nekomu določenemu in jim njihov propad pomeni opravičili svojih grehov. Zakaj Janša ne hodi na sodišče in se s tem norčuje iz pravne države, sodišč in sodnikov osebno? Če bi imel čisto vest bi se tam že zdavnja pojavil in enkrat za vselej razčistil z obtožbami na njegov račun. Zakaj Jankovič laže v obrambo svoij sinov? Zakaj Pahor katerega so desničarji po padcu njegove vlade razglasili za političnega mrtveca, zdaj z njihovo pomočjo doživlja ponoven vzpon? Zakaj Kučan še ni v zaporu, če je naredil toliko spornega? Pravtako Janša in ostali? Zakaj poslanci, ki so jih ujeli, jim dokazali in nekatere tudi že obsodili za raznorazne poneverbe, ne odstopijo ampak še vedno sedijo v parlamentu in se smejejo volilcem? Zakaj nobeden ne ukrepa , ko se politiki iz dneva v dan zavestno lažejo in nam ob tem gledajo v oči, mi pa vemo, da so lažnivci? Zakaj ljudje mirno gledamo, ko policija vstopa v parlament, hram demokracije, v katerem nima kaj iskati in tam zaslišuje poslance zaradi pristnosti podpisov za katere sami trdijo, da so pristni? Zakaj pri nas ni bil obsojen še nobeden politik zaradi ponarejanja dokumentov? ZAKAJ PRI NAS ŠE NOBEDEN POLITIK IZ MORALNIH RAZLOGOV NI ODSTOPIL? Zakaj zakaj zakaj.... ??? Dokler bo pri nas toliko zakajev v zvezi z našimi skorumpiranimi politiki, bodo blogi Mitje Kunstlja dobrodošlo čtivo za nas nestrankarske opazovalce. Če je Kučanovo orodje ne vem, tudi ti mi nisi serviral kakšnega otipljivega dokaza za to tvojo trditev, nametal si samo en kup domnev in kontruktov. In če je samo 1/4 tega kar piše Mitja Kunstelj v svojih blogin resnica, je to že zadosten razlog za preplah in zaskrbljenost. Najlažje je nekoga diskreditirati in pozornost speljati na nekoga drugega, po možnosti enako pokarjenega, namesto, da bi opral svoje doro ime in dokazal, da so trditve o tvojih svinjarijah laži. To dela Janša, vedno obtožuje druge, on nikoli ni za nič kriv. Kot, da bi včeraj vstopil na politično prizorišče. Isto Jankovič in Kučan, vedno samo izgovori in speljevanje krivde na drugega.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      26.11.2012 ob 21:01 GOTOF JE gost

      GOTOF JE ! Türk namreč.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      26.11.2012 ob 21:27 GOTOVI SO! gost

      ... Turk, Pahor, Janša, Jankovič, Virant, Lukšič, Erjavec, Novakova, Kučan, Jelinčič... GOTOVI SO!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      26.11.2012 ob 21:28 GOTOVI SO! gost

      ... Štihec, Martinuzzi, Celec, Gujt, Škorjanec, Miloševič, Slavinec... GOTOVI SO!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      26.11.2012 ob 23:06 GOTOF JE gost

      Še obstaja kakšen politik, ki ni GOTOF ? GOTOVI SO !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      26.11.2012 ob 23:18 GOTOVI SO! gost

      Matoz zahteva izločitev dokazov zbranih v tujini... podobnost s kriminalci iz akcije Balkanski bojevnik je zgolj naključna? Česa se bojita Janša in Matoz? Če imaš čisto vest in celi čas trdiš, da nisi kriv se nimaš česa bati! http://www.primorske.si/Slovenija-in-svet/Matoz-v-zadevi-Patria-zahteva-izlocitev-dokazov-s-.aspx#.ULHSzSLliyg.facebook GOTOVI STE!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. gost
      27.11.2012 ob 0:27 gost gost

      Ne gre za bati ali ne bati. Na sodiščih se dela po zakonu. Če nakaj ni zakonito se NE SME uporabljati za kakršnokoli dokazovanje. In tega si ni izmislil ne Matoz in ne Janša. Kakor tudi ne Balkanski bojevniki. Bo treba vprašati tiste, ki so delali KZ RS. Kaj pa če bi povprašali bivšega ministra LDS Aleša Zalarja? Lansko leto, ko je Zalar bil še minister se je spremenilo oziroma dopolnilo kar tretjina Kazenskega zakonika. Zalar je imel škarje in platno v svojih rokah. Lahko bi te zadeve tudi dal spremeniti. Še kaj ??? Zalar pa vemo, da je Kućanov. Še kaj? Že ve zakaj in kaj je popravljal v KZ in kaj ne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    51. gost
      27.11.2012 ob 15:14 Zanimivo gost

      http://mikstone1.blogspot.com/2012/11/kdo-je-gotof.html , če bi Kunstelj delo za Küčana pa sten posledično za Türka, kak trdi eden od zgornjih bi verjetno malo prebejro besede. Me zanijma ka te zdaj pa najšli za povezav, mogouče pa Kunstelj dela za marsovce keri ščejo zasužnjiti Slovenijo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. gost
      27.11.2012 ob 15:16 gost gost

      Ne ven ka je bole grozno, če te označijo ka si Kučanov ali ka si Janšov??? K obema spadajo samo goveda brez lastne pameti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    53. gost
      27.11.2012 ob 20:32 gost gost

      Hmm, Zanimivo, malo bolje si preberi to,kar si dal link gor in boš videl, da Kunstelj pove, da je pač edina možna izbira Türk. Pahorja blati na vse možne načine. Seveda pa na neboleč način ošvrkne aktualnega, da ne bi bilo preveč vpadljivo in bi zgledalo, da je tip samostojen in nevtralen. Sicer pa veš, hudo je, če bi se ljduje začeli ravnati po tem kar je povedal en Kunstelj, ker dobro vemo, kdo je, kaj je delal in še kaj. Sicer me sploh ne bi presenetilo, ker poznam naše politike in vso zgodovino do danes, če bi kdo drug pisal določene dele in jih Kunstelj objavi. Ko sem tipa gledal na TV, ko je govoril in sem bral blog, se mi je nekako porajal dvom v določene zapisane stvari, da bi prišle iz njega. Za rajo je pač to nepomembno, ker hitro nasedejo. Še posebej v Sloveniji. Sicer je pa vsaka oblast imela take ali drugačne "dvorne norčke".

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. gost
      27.11.2012 ob 20:54 g gost

      In ti si Janšov dvorni norček?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    55. gost
      27.11.2012 ob 22:56 gost gost

      Kaj g ? Zadnji zdihljaji kaj? Ja, ja, imperij se seseda. Ne morem verjeti kakšno paranojo imate eni s tem Janšom. Saj vas uboščke mora tlačiti nočna mora. Final countdown že teče. Še slabih 5 dni in Türk je zgodovina. Še 4 dni, 20 ur in 8 minut, Türk in nikoli več... Vremena Slovencem bodo se zjasnila!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. gost
      27.11.2012 ob 23:30 g gost

      Vremena Slovencem se bodo zjasnila gda de se trenutna kompletna vladajoča politična garnitura spakivala nekan v vrajžo mater. Že se je začnolo, Maribor, v petek Ljubljana, te pa samo dale. Ja praf maš, imperij se seseda. Politični imperij lopovov, lažnivcov, ponarejevalcov, švercerov, podtikovalcov. Rejsan že teče The Final Coutdown! GOTOVI SO! In vi politični klečeplazci in ritolizniki vrejd z njimi! Slovenci iz dneva v den bole jasno vidimo kama so nas pripelale politične elite in s kakšnimi nameni nas mislijo dale pelati. Janšovi in Kučanovi verniki, tik-tak, tik-tak, tik-tak...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    57. gost
      28.11.2012 ob 0:48 gost gost

      Le se špilajmo z metajon oblasti. Kaj pa te kda mo brez oblasti? Misliš ka smo si Slovenci sposobni postaviti oblast brez ka bi se svadili pa med sebo spoklali? Te še bomo le ranljivi kda se med sebov primemo. Vöni pa čakajo da bomo najbole slabi ka nas pojejo. Misliš ka Italija pa Madžarska pa Hrvaška nemajo apetitov pa Avstrija. Si Slovenijo tak razčejšejo kak staro coto. Le svajüvlimo se. Nejč 2 milijona nas nega. Za kakšno güžino velkin.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.