https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Urška Votek - začelo se je na odru osnovne šole, sanje pa sežejo do večtisočglave množice

13.12.2012  

Urška Votek, ki prihaja iz Bogojine, je sprva s svojim vokalom začela navduševati v osnovni šoli, v zadnjih letih pa se udeležuje tudi čedalje več nastopov in pa tudi različnih glasbenih prireditev, kjer za sabo pušča svoj pečat.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot? 

Peti sem začela v 4. razredu, ko me je učiteljica pevskega zbora navdušila nad karaokami, ki potekajo vsako leto decembra na Osnovni šoli v Bogojini. Nekaj časa sem se navduševala nad solopetjem tudi v glasbeni šoli, a sem se takrat vseeno odločila, da bom svoj glas razvijala sama. Velikokrat zapojem in nastopam na različnih prireditvah, lani pa sem se začela učiti tudi igranja kitare. Upam, da bo lahko nekoč kitara tudi moje spremljevalno glasbilo in da bom imela priložnost se pokazati širši javnosti in dokazati da tudi t.i. nešolan glas lahko doseže marsikaj.

Kdo te je navdušil za petje in kdo te najbolj podpira pri tem?

Kot sem že prej omenila, je to bila takratna učiteljica otroškega pevskega zbora (do 5.razreda) in kasneje mladinskega pevskega zbora (od 6. do 9. razreda) na OŠ Bogojina, še učiteljica Valerija. Zelo sem ji hvaležna, saj mi je vedno pomagala in svetovala tudi pri izbiri pesmi za moje nastope. Pri mojem pevskem ustvarjanju pa bi lahko rekla, da me podpirajo vsi. Od domačih, prijateljev, znancev pa vse tja do sošolcev. Zelo radi mi prisluhnejo, vesela pa sem, ko pokomentirajo moje petje.

Kje in kdaj se je zgodil tvoj prvi solo pevski nastop? Kakšni so bili občutki pred in po nastopu?

Moj prvi solo pevski nastop je bil na karaokah v šoli, pred katerim moram priznati, sem imela ogromno tremo. Takoj, ko pa sem stopila na oder in začela peti, je ta izginila in sem uživala na sredini odra. Ko sem odpela, je bila moja prva misel: »Vau, to je fenomenalno, še enkrat bi.« (tega se dobro spomnim še zdaj) In takrat sem sklenila, da je petje tisto, kar si želim početi.

Kje pa je bil odziv publike po tvojem mnenju najboljši ob tvojem petju?

Najboljši odziv publike sem dobila po odpeti pesmi You raise me up na valeti, kjer sem dobila zelo dolg aplavz, publika pa je celo vstala. Mislim, da tega ne bom nikoli pozabila. Zelo sem se morala potruditi, da ob pogledu na to nisem pričela jokati. 

Prijavila si se tudi na Slovenija ima talent. Kaj misliš, da je bilo krivo da nisi prišla naprej? Meniš da imaš danes več glasbenega znanja kot takrat?

Res je. Na Slovenija ima talent sem se prijavila obojekrat. Hmm.. Menim, da je razlog za to, da nisem prišla naprej to, da so v tem šovu iskali nekaj posebnega kot so na primer bolj humoristi ipd. in ne toliko glasbene talente.

V to, da pa imam danes več glasbenega znanja, kot sem ga imela takrat sem prepričana. Zdaj sem si že tudi nabrala več pevskih izkušenj.

Urška - You raise me up

Od kje črpaš znanje za petje? Se učiš sama oziroma po posluhu ali nad tabo bdi kakšen učitelj, učiteljica,...?

Peti se učim sama oz. po posluhu, kot je že bilo omenjeno. Ko pa se pripravljam na kakšen nastop npr. v šoli, mi seveda pomaga profesorica, če pa je ta nastop izven šole, pa mi pomagajo prijatelji s tem, da mi prisluhnejo in povejo mnenje glede izbire pesmi in izvajanja.

Kakšno zvrst glasbe pa najraje prepevaš? Najljubša pesem?

Najraje poslušam in posledično tudi prepevam pop glasbo, saj me navdušujejo predvsem nežne melodije in ritmi. Moja najlubša pesem pa je You raise me up skupine Celtic Women.

Tudi sama pišeš pesmi. Jih kdaj uglasbiš ali zapoješ, ali so zgolj na papirju? Bi morda delila z nami kakšen odstavek s tvoje najljubše avtorske pesmi? Kakšno je ozadje oz. zgodba te pesmi?

Zelo rada pišem pesmi. Največkrat pa te pesmi ostanejo na papirju in nimajo glasbene podlage, če pa jo že imajo, pa so to znane melodije, pri katerih dodam svoje besedilo. Pesmi pišem, ker se mi zdi, da lahko tako dam ven iz sebe vse, kar me teži in ne znam drugače povedati določenih stvari. Vse pesmi, ki jih napišem so večinoma ljubezenske. Kdaj pa kdaj se pošalim tudi, da rime pišem, kot bi jih stresala iz rokava.

In še odstavek moje zadnje napisane pesmi: "Ura tik-taka, glasba igra, v namišljenem objemu pa sva zaspala midva."

Kaj ti daje navdih za pisanje pesmi in kaj ti daje moč, da vsakič znova stopiš na oder in zapoješ?

Navdih za pisanje pesmi mi daje vsakdanje življenje. Vse, kar  je okoli mene, je moč najti v mojih pesmih. Moč, da znova in znova stopim na oder pa mi da želja po tem, da bi lahko nekoč, vsaj enkrat zapela pred ogromno, več tisoč glavo množico, ki jo vedno znova in znova občudujem na televiziji.

Če bi imela možnost, bi se raje odločila za pisanje pesmi ali zgolj petje? Misliš, da bi lahko samo z enim od tega uspela v življenju?

Če bi se imela res možnost odločiti med tem dvojim, bi se sigurno odločila za petje, saj je to tisto, k čemer hitim. No... Petje je moj življenjski cilj, ampak menim, da samo s petjem, je dan danes živeti je zelo težko.

Kakšen nasvet bi dala ti mladim, ki pojejo le doma v sobi in ne upajo stopiti na oder in zapeti?

Predlagala bi njim, da naj se na publiko navajajo postopoma in to tako, da najprej poskušajo zapeti le pred svojimi najboljšimi prijatelji, naslednjič npr. pred razredom... In tako se tudi stvar stopnjuje. Ko bodo pridobili izkušnje, bodo pridobili tudi na samozavesti in si bodo želeli na oder.

Kaj pa sicer počneš v življenju poleg ukvarjanja s petjem in glasbo? 

Poleg petja in glasbe sem pred kratkim začela trenirati nogomet. Drugače pa moj dan ne mine, da ne bi pokukala v šolske knjige, se ukvarjala z bratcem in sestrico ter se posvetila svojim prijateljem.

Kakšni so tvoji cilji na glasbenem področju? Si želiš posneti kakšno pesem, jo že snemaš,..? Pa cilji v življenju na splošno?

Kot sem omenila že prej je moj cilj ta, da bi mi nekoč v življenju uspelo, da bi izpolnila svoje sanje – zapela pred največjo množico ljudi kar je mogoče za naš trg. Zavedam pa se tudi tega, da bo za tak napredek potrebno še marsikaj postoriti in si nabrati še veliko izkušenj.

Če že govorimo o snemanju pesmi pa iskreno povem, da o tem ne premišljujem veliko, ampak se osredotočam bolj na to, kje in kako je možno nastopiti, saj me petje v živo veliko bolj navdušuje, če pa bom imela kdaj priložnost za snemanje, je seveda ne bom izpustila.

Moj cilj v življenju poleg petja pa je zaenkrat ta, da uspešno zaključim srednjo šolo, se vpišem v študij, ki bo sigurno zajemal glasbene vode, upam pa tudi na to, da mi bo uspelo ustvariti čim boljšo glasbeno kariero. 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2012 ob 19:10 fismol gost

      Res je. Na Slovenija ima talent sem se prijavila obojekrat. Hmm.. Menim, da je razlog za to, da nisem prišla naprej to, da so v tem šovu iskali nekaj posebnega kot so na primer bolj humoristi ipd. in ne toliko glasbene talente. Tu si pa redno mimo vdarila punca.Na tej prireditvi so izbrali za najboljše res izjemne pevce..in tudi zmagala je pevka ne pa hunoristi, kot ti navajaš...sicer..pa kaj češ pričakovati od takega "talenta"..kot si ti..

      15 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.12.2012 ob 19:42 tina gost

      eh meni pa ma čudoviti vokal diklina in neglede na to či ji je SIT uspel ale nej, upan ka de se še trejčič prijavila pa prijde kama bole naprej. Tak dale Urška!!

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.12.2012 ob 22:09 Medicius gost

      Urška, želimo te še slišati!

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.12.2012 ob 8:36 perec gost

      jes bi tuj rad znal kvačkati...mama mi je nekaj pokazala, pa v os.šouli sem sigdar med diklinami sedo pa štrikal z njimi pa so me pohvalile..vsi me falijo..rejsan..velka želja mi je ka bi nakvačkal prt, šteri bi pokril nekaj jezero lidij...

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.12.2012 ob 9:46 L! gost

      Urška, maš podporo vseh nas ka te mamo radi, ka se s teuf drujžimo itd. Tisti, keri pa pijšejo takše komentare, so ti pa samo fauš, ka nemrejo biti ti - ker si ena pa edinstvena pa LEPO SPEJVLEŠ!

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.12.2012 ob 18:44 egaR gost

      Ne ven zakej bi nešče pisa negativne komentare sem, ali okej -.- Upan ka ti bo uspelo, urš :-) pa ka prideš zelo daleč v oddaji.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.12.2012 ob 20:34 Gost gost

      Urška, če ti je petje všeč, s tem seveda nadaljuj, jasno. Vztrajaj in uspela boš! In seveda se ne oziraj na ljubosumne in prepotentne komentarje, ker tega niso vredni. Bravo.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.12.2012 ob 22:02 gost gost

      delat se spravi, bajsa..

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.12.2012 ob 11:13 music gost

      poslušal na youtube, pred modulacijo še sprejemljivo, po mudulaciji pa fertik..)) izbiraj pesmi, ki jim boš kos.. l.p.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.12.2012 ob 18:16 capy gost

      pozdravček...urška kapo dol...kdo te ni slišal,je čist brez veze,da komentira...sama sem imela to možnost...balzam za dušo..samo tako naprej..punca-kaj nas ne uniči-nas ojača...bodi močna..vse lepo ob praznikih tebi in vsem tebi dragim osebam...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.