https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Veržejski koledniki obiskali Državni zbor RS in Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu

Ljubljana, 07.01.2013 ob 14:40  

Veržejski koledniki so v sklopu dobrodelne akcije Misijonskega središča Slovenije danes obiskali Državni zbor Republike Slovenije in Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Predsednik Državnega zbora, dr. Gregor Virant, je v preddverju velike dvorane sprejel veržejske kolednike iz Misijonskega središča Slovenije. Na strani Državnega zbora je zapisano, da teče že devetnajsto leto, kar je Misijonsko središče Slovenije oživelo starodaven koledniški običaj na Slovenskem. Sredstva, zbrana z letošnjo akcijo pod geslom "Mladim po svetu hudo se godi, z darovi jim radi pomagajmo vsi", bodo namenili za gradnjo ceste, šole in otroškega vrtca na Madagaskarju, internata v Braziliji, osnovne šole v Ruandi, sirotišnice v Beninu in šole za dekleta v Kambodži.


Foto: Državni zbor RS

Kolednike je kasneje sprejela še podpredsednica Vlade RS in ministrica Ljudmila Novak na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Novakova se je kolednikom zahvalila za obisk, predvsem pa je otrokom izrekla zahvalo za njihovo aktivno sodelovanje pri tej akciji. Kot je dejala, je koledovanje lepa tradicija in lepo je, da se obuja ta del slovenske kulturne dediščine.

Poudarila je tudi pomen dobrodelnosti, v katero koledniki vključujejo ljudi, ki jih obiščejo. »Koledniki nam prinašate dobre želje in hkrati omogočate ljudem, da preko vas damo darove za tiste, ki so jih v resnici potrebni in za katere vemo, da jih bodo naši misijonarji dobro uporabili.«

Foto: Urad vlade za Slovence v zamejstvu in tujini

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2013 ob 23:04 koledniki gost

      Kaj je samo Virant dal dar za misijone? Vsi poslanci bi naj dali kak drobiž od svoje velike plače. Pa še na vlado. Ministri imajo tudi denar.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.