https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Tomaž Virag - dijak iz Beltinec, ki ve narediti narodnozabavno žurko

24.1.2013  

Tomaž Virag, ki prihaja iz Beltinec, nas že nekaj časa preseneča s svojim vokalom na narodnozabavni sceni tako s svojimi pesmimi, kot z priredbami, v pripravljenosti pa je tudi že prvi videospot.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.
 Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?
Moja glasbena pot se je začela pred sedmimi leti najprej z kitaro 3 leta zadnjih 4 let pa z petjem.
 
- Kdo te na tej poti najbolj podpira?
V petji me podpirajo vsi družina,sorodniki,...
 
- Se lotevaš le petja ali tudi kakšnega drugega instrumenta? (če ja, katerega?) Se učiš glasbenih spretnosti sam ali imaš kakšnega učitelja, učiteljico
Imam kitaro pa jo igram ali jas trenutno samo vidim prihodnost v petji ker me to najbolj veseli.Ja učim se seveda sam minam nikogar da bi me učil...
 
- Kakšna zvrst glasbe je tebi najbližje? Je razlika med tem kaj poješ in kaj poslušaš? Zakaj ti je ta zvrst ravno najljubša za izvajanje in poslušanje?
Zvrst glasbe poslusam vse edino kaj nočem slišat je Rep.Pojem seveda Hrvaške,Slovenske,narodne,zabavne.Zakaj gli ta zvrst ker ljudje radi hodijo na take žurke in radi plešejo na zabavne muzike in tudi zato ker največ nastopof dobiš tu v Prekmurji.
 
- Prijavil si se tudi na Slovenija ima talent. Kako bi opisal to izkušnjo, kako je bilo? Kako izgleda dejansko, ko čakaš na vrsto, kako je ko prideš pred žirijo? Misliš, da imaš možnosti, da prideš naprej?
Ja prijavil sem se na Slovenija ima talent.Sem bil že enkrat na talenti na kaušto v Turnišči bil sem tretji to mi je bil pri nastop pred žirijo. Odločil sem se za Slovenija ima talent zato da probam če mi uspe priti dalje. Prijavo sem se seveda 2 krat na Slovenija ima talent ali mi je preprečila bolezen  da se nisem mogel udeležit . Bilo je seveda odlično edino je bila trema pred kamerami ali tudi to sem preživel in ena iskušnja več.Čakanje je nestrpno ker neveš kaj te čaka ali je bilo odlično . Žirija je bila zadovolna od mojega nastopa tak da ja bomo videli 4 februarja.
 
- Kakšen pa je bil tvoj prvi nastop - kdaj in kje se je zgodil? Je bilo pred nastopom prisotne dosti treme, kako si se je rešil? Občutki po nastopu?
Moj prvi nastop je bil seveda odličen,zgodilo se je na rejliji starih biciklistof v Beltincih pred 4 leti.Ja seveda trema je bila velika ali ko zapoješ 2 3 komade pa vidiš da ljudje plešejo in uživajo enostavno zgubiš tremo.Občutek po nastopu fenomenalen vsi ki so me poznali niso mogli verjet da jas pojem in tudi seveda čestitke nepozabno je bilo in ta nastop mi je dal tudi moje nadalno petje.
 
- Kaj pa najboljši nastop, kjer je po tvojem mnenju tudi publika bila najbolj navdušena nad tabo? 
Moj najbolši nastop je bil 1 maja na kresovanji v Beltincih z skupino BLUE PLANET.
 
- Kakšni so tvoji cilji za prihodnost v glasbenih vodah? Lahko pričakujemo kakšno novo pesem, kakšen nastop kmalu?
Moji cilji so seveda samo v petju ker niti en dan brez petja nemorem. Ja seveda imam že svoje 3 komade napisane in tudi videospot . Videospot smo posneli sami tak da ja je kar uredi. Nebom pa še seveda izdau ven ker bi rad najprej še kaki komad napisau oz sestavil pa potem objavil.Nastop seveda lahko bo ker z mojim sosedom nekau ustvarjava in hočeva priti tudi  naoder kak s svojo skupino.
 
- Kaj pa načrti glede prihodnosti v življenju? Kam hodiš na šolo, kam želiš naprej?
Moj načrt je seveda da uspešno končam šolo in da bo me glasba vodila v mojem življenju.Hodim na SPTŠ Mursko Soboto za naprej pa še bomo videli.

Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?

Moja glasbena pot se je začela pred sedmimi leti, najprej s kitaro, ki sem jo igral tri leta. Zadnja štiri leta pa se ukvarjam s petjem. 

Kdo te najbolj podpira?

V petju me najbolj podpirajo družina, sorodniki, v bistvu vsi, ki me poznajo ... 

Igraš morda še kakšen instrument poleg tega, da poješ? Se petja učiš sam?

Imam kitaro, ki jo prav tako igram, vendar trenutno vidim prihodnost samo v petju, ker me to najbolj veseli. Učim se sam, ker sicer nimam nikogar, ki bi me poučeval profesionalno.

Kakšno zvrst glasbe najrajše poslušaš in ali je razlika med tem kaj poješ in kaj poslušaš?

Poslušam vse zvrsti glasbe, edino kar mi ni preveč pri srcu je rap. Pojem pa predvsem hrvaške, slovenske pesmi, narodnozabavno zvrst,... Zakaj ravno to zvrst? Ker ljudje radi hodijo na take žurke, radi plešejo na zabavno glasbo in tudi zato, ker z to zvrstjo dobiš največ nastopov v Prekmurju. 

Prijavil si se tudi na Slovenija ima talent. Kako bi opisal to izkušnjo, kako je bilo? Kako izgleda dejansko, ko čakaš na vrsto, kako je ko prideš pred žirijo? Misliš, da imaš možnosti, da prideš naprej?

Ja, prijavil sem se na Slovenija ima talent. Pred časom sem se tudi že javnosti pokazal na talentih v Turnišču, kjer sem bil tretji, je pa bil to tudi moj prvi nastop pred žirijo. Za Slovenija ima talent sem se odločil zato, da poskusim, če mi uspe priti dalje. Prijavil sem se že dvakrat na SIT, vendar mi je bolezen preprečila nastop, tako da se nisem mogel udeležiti avdicije.

Tokrat je bilo seveda odlično, edino trema je bila zaradi kamer, ampak tudi to sem preživel in je zame ena izkušnja več. Čakanje na nastop je bilo nestrpno, ker ne veš, kaj te čaka in ali je bil potem sam nastop odličen. Glede mojega nastopa je bila žirija zadovoljna, ampak bomo videli 4. februarja kakšna bo njihova odločitev. 

Tomaž Virag - Tko mi te krade (cover)

Izkušnja s tvojim prvim nastopom? Občutki pred in po nastopu?

Moj prvi nastop je bil odličen. Zgodil se je na reliju starih biciklistov v Beltincih, pred štirimi leti. Trema je seveda bila velika, ampak ko odpoješ dva, tri komade in vidiš, da ljudje plešejo in uživajo, enostavno izgubiš tremo. Občutki po nastopu so bili fenomenalni, vsi ki so me poznali niso mogli verjeti, da jaz pojem in pa seveda je bilo tudi veliko čestitk. Zame je bilo to nepozabno in ta nastop mi je dal tudi motivacijo za moje nadaljno petje. 

Kaj pa najboljši nastop?

Moj najboljši nastop je bil 1. maja na kresovanju v Beltincih s skupino Blue Planet.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost v glasbenih vodah? Lahko pričakujemo kakšno novo pesem ali nastop?

Moji cilji na glasbenem področju se nanašajo samo na petje, ker ne zdržim niti en dan brez petja. Napisane imam tudi že tri svoje komade, pripravljen pa je tudi že videospot. Videospot smo posneli v lastni produkciji oziroma sami, tako da je kar vredu za prvič. Ne bom pa ga še pokazal javnosti, ker želim najprej še napisati oziroma narediti še kakšen svoj komad in potem objaviti videospot. Nastopi se obetajo v bližnji prihodnosti, tudi skupaj z sosedom, s katerim trenutno ustvarjava skupino s katero želiva tudi stopiti skupaj na oder. 

Kaj pa načrti glede šolanja in naprej?

Moj načrt je seveda, da najprej uspešno končam Srednjo poklicno in tehnično šolo v Murski Soboti in pa da me bo potem naprej glasba vodila v živlenju. Kaj več pa bomo še videli, kar prinese življenje.

 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2013 ob 17:54 Flek gost

      ker sicer nimam nikogar, ki bi me poučeval profesionalno...... kaj ti misliš da si neki pjevač godine ? http://www.youtube.com/watch?v=6ebCmrALDeE za vsako besedo poveš tako kot če bi te kdo pretepal zboG!!!! jedne!!!!!! divlje!!!!! crne!!!!!! ženeee!!!!!! hjoj se ti vid da nimaš učitelja nekega...veliko napak

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2013 ob 18:52 bau-bau gost

      puste ti popejvanje...za delo se rajše primle....

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2013 ob 19:43 123 gost

      Dober, samo tak naprej.Vidva, ki pišeta in mislita slabo, pa sta sigurno nevoščljiva!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.01.2013 ob 20:08 danij gost

      bravo vsi za viraka kerega šifate pa ite nekan

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.01.2013 ob 20:09 bau-bau gost

      nej, realniva sva...

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.01.2013 ob 20:12 AnjaB gost

      Tomaž svetujem ti samostojno glasbeno pot, ker se pri skupinah zmeraj nekaj zalomi. Vso srečo!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.01.2013 ob 21:33 matejcica gost

      Vi sinflite samo Viraga .... On je najbauksi spoznajtega sami najprle pa te pisite o njemi nekaj Virag vedno rasturas na nastopih....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.01.2013 ob 9:14 gost gost

      mali, za tebe ima nade, idi v lepo tvojo croatijo, pa tam poskusi, ne podpiram takšnih "talentov", ki se sramujejo maternjega jezika in slovenskih pesmi..tu si delaš medvedjo uslugo..ne zameri..tak to pač je.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.01.2013 ob 9:17 1 gost

      kama bi prišli, či bi v fsakši ulici meli enoga pevca, rejsan, popevlite doma, pa ne mučite drujgih z vašimi sanjavimi ambicijami..

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.01.2013 ob 13:04 t gost

      kak tej intervjuje deluvlejo.. on vas pozove če lejko intervju napravite z njin?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.01.2013 ob 16:09 bi gost

      Ka to vas briga kak on intervju napravi.... ka ste njemi faus ka vi nemrete napraviti toga Kmeti ste dni zarukani sprefuksni ka nemate zaburek .... Virag je zakon

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.01.2013 ob 16:23 janja... gost

      Drugi nemate drugoga dela kak sinfati pa grdo o drugih pisati kmetje eni... Virak ti se pa neoziraj natau ka pisejo pa gucijo .. delaj to ka te najbolj veseli ....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.01.2013 ob 20:47 majcica... gost

      Tisti ka nemate zaburek pustise Viraga .... Tomaz ne oziraj se na grde komentare .... Vidis ka eni samo znajo sinfati pa iskati stvari ka do vse samo slabo zeleli.... Drzi se Virag ... pa drzimo vsi ka te poznamo ka prides dele pri Slovenija ima talent

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.01.2013 ob 20:53 virag gost

      ka prides dele pri Slovenija ima talent ...hahahahahahhhhaaaaaaaaaa tou te buje..

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.01.2013 ob 21:03 jaz... gost

      Zaj pa jes.... pisite ka scete .... eti mi dol visi jes bon delau tau ka de meni pasalo Pa kan jes sceu bon delau najprle sebe poglednite pa te druge . Taka ja

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.01.2013 ob 21:08 gost gost

      samo naj drujge s ten mantrati..dičarec...takše slabe reklame ne nucaš..ali pa?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.01.2013 ob 5:42 u3nek gost

      Vsak izmed nas ima glas in moznost pravilnega, lepega petja. Ampak malo kdo se potrudi... Po komentarjih sodec si nekomu trn v peti najverjetneje zarad fausije. Naj te to ne moti. Tiste ki je to pisal nikoli ne bo imel sanse stati na odru pred vecglavo mnozico. Kaj pravis? :) eni pac ne morejo doumeti ali pa tega nocejo da ni tvoj primarni cilj slava ampak da pojes za svojo duso in ce bos se vedel profesionalno vedi da bodo zacutili tvoj glas. Glede na to da si lusn pojeb priporocan pazko s puncami ker... :-) dost garanja te se caka pa odrekanj ce mislis resno s tem ker potencial imas. Pa bso sreco na vseh podrocjih!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      05.03.2013 ob 19:48 malo boukše gost

      "Ponos Beltinec".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      10.03.2013 ob 11:48 bltinčari gost

      Virag, ka moreš omenjati Beltince? Takše reklame nan pa nej trbej. S Kreslinon je bilo vse kul, s teuf pa.. eh. MIJ TE NEŠČEMO V BLTINCAJ!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.03.2013 ob 12:12 žnk gost

      dober si, samo tak naprej, na konci mo te v Beltincaj na rokaj nosili.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      27.03.2013 ob 13:39 jaz gost

      saka ti čast samo tak naprej pa boš vido da boš uspel

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      10.05.2013 ob 20:57 gremlin gost

      spevle vrede al v živo je takši modrijaš ka takšoga deleč nega.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      10.05.2013 ob 21:18 hrvatija gost

      tomi dilčaki se direkt vijdi ka je iz markastoga.... oziroma "hrvatske avtonomne oblasti Markasto".

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.