https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Sara Lampe - dekle, ki navdušuje z akustičnimi izvedbami hardcore pesmi

31.1.2013  

Sara Lampe je 16-letnica, ki prihaja iz okolice Radgone in obiskuje Gimnazijo Franca Miklošiča v Ljutomeru. Kljub temu, da se sicer navdušuje predvsem nad hardcore zvrstjo glasbe, je dokazala, da tudi ta zvrst lahko v akustično-vokalni izvedbi izpade "nežna".

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot in kdo te najbolj podpira na njej?
Moja glasbena pot se je vbistvu začela že v otroštvu saj je bilo petje že od malih nog moj prioritetni "hobi". Na tej poti me najbolj spremlja sestra dvojčica in pa prijatelji.

Kako si se odločila, da svoj talent za petje pokažeš še širši javnosti na spletu? Je bila to bolj "na hitro" odločitev ali si se pripravljala na to?

Rekla bi da to ni bila odločitev "na hitro" saj sem že dolgo časa razmišljala če bi snemala videje ali ne. Svoj talent sem hotela pokazati predvsem zaradi tega, da bi videla komentarje in odzive drugih na moje petje in pa za zabavo.

Kakšna glasbena zvrst ti je najbližje in morda zakaj ravno ta? Tvoj najljubši izvajalec, najljubša pesem za petje?

Najbljižje glasbene zvrsti so mi hardcore, post-hardcore, metalcore in pa deathcore. Ni mi do kakih domačih ali pop skladb. Te zvrsti so mi všeč saj se v njihovih pesmih vidi koliko truda je vloženega predvsem pa pridejo v ospredje besedila z globokim pomenom in pa z nekakšnim sporočilom, ki ga band hoče dati svojim fanom. Moj najljubši band je Suicide Silence in z tem seveda njihov nažalost pokojen vokalist Mitch.

Najljubše pesmi za petje so mi akustične verzije prav teh zvrsti pesmi in pa mirnejše pesmi, ki spadajo v ta žanr ki ga poslušam.

Sara Lampe - Carrion (cover)

Se petja učiš sama ali ti kdo pri tem pomaga? Kako se odločiš za neko pesem, da boš jo zapela in se ob tem še posnela?

Petja se po pravici povedano nisem učila, pojem samo zaradi zabave in ker me to veseli. Pesem katero hočem posneti si izberem, ogrejem glasilke ter posnamem če je treba tudi 10x in potem izberem najboljši posnetek, ki ga tudi naložim. Seveda izberem tako pesem, ki jo lahko zapojem, za katero mislim da nebo preveč udarna in jo zapojem z užitkom.

Čedalje več je ljudi, ki poskušajo z svojim petjem prepričat. Kaj je po tvojem tisto, kar tvoj glas oziroma tebe dela posebno oziroma s čim bi ti prepričala nekoga, da bi prišel na tvoj nastop na primer?

Moj glas mogoče dela posebno to, da ne pojem tja v tri dni, ampak se k pesmi spravim in jo zapojem z srcem. Rekla bi, naj pridejo in poskušajo uživat saj je moj glas nekako "da prenašat".

Si se morda prijavila na Slovenija ima talent? Zakaj ja oz. zakaj ne?

Na SIT se nisem prijavila, so me hoteli prijatelji, ampak nekako nisem hotela, nisem še pripravljena. Mogoče bo naslednje leto kaj več sreče.

Če bi lahko sanje postale resničnost, kakšne sanje bi ti želela, da se ti uresničijo glede glasbenega področja

Vse kar si želim je, da bi bila v bandu kot vokalistka in da bi v našem igranju uživali.

Si že kdaj nastopila tudi javno pred publiko? Je bilo prisotne veliko treme? 

Pred publiko sem nastopala enkrat ali dvakrat v življenju; moja publika je zaenkrat kopalnica. Bila sem na Pokaži kaj znaš pred 3 leti, treme skoraj ni bilo prisotne, saj sem odmislila vse okoli sebe.

Kaj meniš ti o tem, da dan danes vse preveč mladih ne ceni glasbe, saj se odpravljajo na koncerte, kjer se izvaja le komercialna glasba in se na veliko pije, medtem ko pod odri kvalitetnih glasbenikov bolj "resnih" zvrsti publika sameva

Tudi brez alkohola je lahko zabava, in mislim da če na teh komercialnih dogodkih ne bi bilo alkohola, bi bila precej manjša množica kot sedaj.

Kakšni so tvoji načrti na glasbenem področju? Lahko kaj kmalu spet pričakujemo kakšen nov video s tvojim petjem, morda nastop v živo? 

Vse kar hočem je petje. Video kakšen zagotovo bo, mislim da še kar nekaj. Prej na facebook profilu kot pa na youtubu, ker youtuba ne uporabljam pogosto. Nastopa v živo zaenkrat ne planiram saj nisem nikjer zasledila da bi bil kje kakšen dogodek oziroma tekmovanje.

Sara Lampe - "James Dean & Audrey Hepburn" (cover)

Kaj pa načrti na splošno glede življenja, šolanja? 

Po opravljeni gimnaziji bi rada šla študirat psihologijo, vendar bom zagotovo ostala tudi na glasbeni poti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2013 ob 18:02 Alya gost

      Meni osebno zelo lep vokal :)

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2013 ob 10:28 nike gost

      Kaj to se plača, da take bledarije dajete gor?? Punca poje na youtube in jvi o glede tega objavite:) Vsako stvar pa res ni treba objavit

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2013 ob 10:33 nicke gost

      Kaj ta punca poje preko youtube, vi pa jo objavite??? Mislim vsaki shit pa res ni treba gor dajat! Glede študija pa punci svetujem naj 3x premisli, da ne bo kot jaz, ki sem končal neki shit na filozofska MB in sedaj od 100 prošenj dobim 2 povabili (nimam niti možnosti za vuluntersko delo) na razgovor:) Delam pa itak v proizvodnji v AVSTRIJI

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2013 ob 11:46 bugi gost

      kar nekaj. redno dosti posnetkov ma deklic gor na yt.. pa visokokvalitetni so tuj. katastrofa.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2013 ob 16:31 elfrida gost

      Lol vsak lahko poje z nekim back vokalom pa da se dobr čuje, daj ga na nekej rednega vsekaj brez vokalou ozadi. cjoh! Pa še glede tega dragi Pomurec kdorkol je objavo tole sranje TO DEKLE NI DOKAZALO NIČ ! posnela je cover ( D at sea ) ki je že spremenjen iz hardcora v nežno. alo ki vam je pamet! http://www.youtube.com/watch?v=nLb5luQotU8

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2013 ob 16:56 tvoja nocna mora:) gost

      Uffff...ful ste pametni! Ker vi toga pac ne zmorete morete tu taksne bedne kritike davati? Nejso vsi sposobni za to' Sara pa octno je' in to van ocitno fejst v nos ide. Brigajte se za svoje zivlenje pa te meli se prevec dela z njin. Pa btw, sinfajo samo tisti keri so ljubosumni in tirajo fausarijo. Taka prosin lepo teleta, mind your own bussiness!:)

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2013 ob 17:14 sara. gost

      kao da je grafika slike pomembna, saj me ne glejaš či cover poslušaš. elfrida na facebooki mam posnetek brez vokala odzadi, oprosti ker za vse tote pesmi ni blo narejenih instrumental verzij da bi lahko pela brez onih vokalov v ozadji. če pa ti kaj ne paše pa pač ne gledaj. nemislin se ubadat z nekimi ljudmi ko pol nwn al sen jas nora al so mi oni fauš. moje mnenje pa se nemislin več vmešavat v to.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2013 ob 18:59 dejan gost

      Punči saj si vredi:) Smejšen je pomurec ka vse objavlja:)

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2013 ob 19:27 Adrijana :** gost

      Če vam kaj ne paše pol tega nerabite glejat kaj šele komentirat! Neprimerne komentarje obdržite za sebe kr hejterov doben ne prenese. Samo zavidate ji da zna nekaj kaj vi nikoli nebote znali in zato vam ne paše! če ste pa taki carji pa tak glasni pol pa še mejte dovol 'jajc' pa se še pol vi posnamite kak pojete pa dajte to na youtube ampak itak ne upate! samo zavidate ji pa postavite se rajši malo v njeno situacijo. Pa samo za info ti uredniki tega so njo prvi kontaktirali in jo prosli če jo lahko predstavijo torej si je mogla to zaslužit in očitno ima talent.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2013 ob 20:34 gost gost

      Glavno ka je zečič najboukši.... mater van sajavo. Bravo mala, samo tak dale!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. Marina
      02.02.2013 ob 0:07 Marina

      Rubrika POM-MUZIKA je namenjena predstavljanju mladih in pa tudi starejših iz Pomurja, ki šele stopajo na glasbeno pot ali pa so na njej že uveljavljeni. Eni se predstavljajo z coverji oziroma priredbami, drugi spet z avtorskimi pesmimi. Prispevki so objavljeni vsak drugi četrtek na Pomurec.com in se NE objavljajo "kar tako", ker smo naključno našli na Youtubu en link od nekoga, ki poje pač. V primeru, da pa sami poznate kakšne dobre mlade talente, ki imajo na Youtubu svoje videoposnetke in menite, da bi se lahko predstavili v rubriki, ki je namenjena ravno temu, da se predstavijo tudi takšni, ki jih sicer morda širša množica še ne pozna, pa lahko predloge zanje pošljete na za to namejen e-mail ali pa jih napišete kar tukaj javno. Hvala za razumevanje in prosim za strpnost.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.02.2013 ob 17:47 dsjiit gost

      sara nema veze če nega instrumental verzij ( pa po moje so, samo poiskati moreš). Če ti je glasba takša prioriteta bi se lehko malo pozanimala oz. pitala strica gugla, pa najšla kar dosta programov z kerimi lehko vokal odstraniš pa dobiš samo instrumental, pa bi napravila dosta bole kvalitetno vse skup.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.02.2013 ob 14:07 - gost

      Nažalost se moren strinjati s komentaron ka je to popolnoma nič posebnoga nej. Pač popejvle cuj k original posnetki, ka ti pri cilanji pravih not zelo olajša delo. Drugič, diklina je samouk petja. Če si že samouk, se nauči tudi prave tehnike petja (prepona, pravilno dihanje, sprostitev dihalnih poti itd. vse maš na neti). V drugi pesmi se jasno čuje, ka nemaš razvite tehnike ter izsiliš viske tone na napačen način. Glede komentarov ka ma jajca ipd. Ja, super ka jih ma, samo pa ji fali dosta samokritičnosti. Noro se mi je čul tudi stavek v intervjuji, ka popejvle 10x pa je en posnetek te dober... Draga diklina, če misliš kdaj nastopati, si nemreš privoščiti ka 1x 2x sfušaš pa te tretjič ti grata. Je pa odlično, ka poslušaš lastne posnetke pa prepoznaš napake, s katerih se učiš.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.02.2013 ob 18:31 janadelrej gost

      Saj nima veze nič z petjem, saj kul predstavli so te, kr tak naprej, samo naslov pa je v kurcu al pač on stavek kao da si ti dokazala da kao hardcore lahko nežen! kolko vem je DatSea začna s tem takda lahko bi malo pazli kej pišete dragi POM!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.03.2013 ob 14:53 joco gost

      super si samo tak naprej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.