https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Nataša Horvat: ND Mura 05 bo v prihodnje delovala po visokih moralno-etičnih načelih

Murska Sobota, 29.01.2013 ob 7:00  

Nova predsednica ND Mure 05 mag. Nataša Horvat je v intervjuju za naš spletni portal dejala, da v tem, da je predsednica nogometnega kluba ne vidi nobenih ovir, saj vodenje kluba enači z vodenjem podjetja. Sestanek z igralci je že opravila, jih prosila za potrpljenje in jim obljubila, da bodo del obveznosti dobili v najkrajšem možnem času. Treningi so se pričeli včeraj, danes pa bo znano, kdo bo glavni trener.

Ste že imeli sestanek z igralci in kako je potekal?

Zelo zadovoljna sem, da je do prvega srečanja z igralci prišlo že v nedeljo, 27. januarja, torej v manj kot 48 urah po nastopu funkcije predsednice. S Fabijanom Cipotom, članom UO, ki je tudi zadolžen za športni del in novim članom UO Dejanom Kuronjo, smo igralcem predstavila vizijo kluba in jih seznanili z načrti za prihodnost. Srečanje z igralci je bila ena izmed temeljnih prioritet, ki sem si jih zastavila ob prevzemu predsedniške funkcije, saj so najpomembnejši resurs kluba. 

Kako boste prepričali igralce, da bodo ostali pri Muri?

Moja srčna želja je, da pri Muri ostanejo igralci, ki imajo radi ta klub in ki čutijo pripadnost klubu. Z igralci smo se odkrito pogovorili o finančnem stanju v katerem se klub nahaja, možnostih, ki jih imamo glede poplačila obveznosti do njih in o njihovih pogledih na prihodnost kluba. Sprejeli smo dogovor o tem, kako bomo poplačali naše obveznosti do njih. Ob tem smo si enotni, da bomo v najkrajšem možnem času poplačali vsaj del obveznosti. Zagotovo pa dejstvo, da igralci že več mesecev niso dobili plač in je ogrožena njihovo eksistenca ne more biti v ponos bivšemu vodstvu kluba.

Kdo bo trener članskega moštva?

Dokončna odločitev o tem, kdo bo trener članskega moštva bo sprejeta tekom današnjega dne. Naši igralci so včeraj že začeli trenirati v Spartacusu in ob tej priložnosti velik hvala Spartacusu za izkazano pomoč in podporo sedaj, ko najbolj potrebujemo sponzorje.

Bliža se konec prestopnega roka, se lahko pričakuje, da bo prišel kakšen nov igralec?

Klub je odprt za sprejem novih igralcev, predvsem mladih, potencialnih upov iz lokalnega okolja. V UO ocenjujemo, da je v pomurskem bazenu veliko mladih igralcev, ki so zelo perspektivni in vrata kluba so takšnim vedno odprta.

Ste se kot predsednica že seznanili s stanjem v klubu? Kakšni bodo prvi koraki, kako narediti preobrat na bolje?

Da se ND Mura 05 nahaja v akutni krizi mi je bilo znano že ob nastopu funkcije predsednice. Prav zaradi časovne komponente je potrebno sedaj sprejemati hitre, a učinkovite ukrepe, se pogovoriti z upniki, potencialnimi investitorji, lokalno skupnostjo in predstavniki navijačev ter si nastaviti prioritete v luči izboljšanja poslovanja. S stanjem v klubu se še nisem uradno seznanila, finančna slika kluba še ni jasna, čim prej pričakujem izdelan izkaz poslovnega izida, ki bo podlaga za nadaljnje poslovne odločitve. Po oceni bivšega predsednika Miroslava Topiča bi naj dolg ND Mure 05 znašala okrog 750.000 evrov. Je pa naročena  revizija poslovanja, ki bo dala odgovore na marsikatero že tolikokrat zastavljeno vprašanje. 

Odzivi na to, da ste postali predsednica nogometnega kluba, so mešani. Povejte malo, kakšno je vaše nogometno znanje?

Da je lahko predsednica nogometnega društva tudi ženska, ne vidim nobene ovire, saj vodenje kluba enačim z vodenjem podjetja. Ocenjujem, da je moje nogometno znanje kar solidno, sicer pa za športni del skrbi Fabijan Cipot, kateremu zelo zaupam. Lahko pa povem, da me je za nogomet že v mladosti navdušil tudi starejši brat in me večkrat vzel s sabo tudi na tekme v Milano, München in na Dunaj.

Želite še kaj dodati?

ND Mura  05 bo v prihodnje delovala po visokih moralno-etičnih načelih. Javnost bo sprotno informirana o dogajanju v klubu, kar se nam zdi ključno za vzpostavitev ponovnega zaupanja. V ustanavljanju je tudi Poslovni klub, ki bo kot primer dobre prakse uglednih nogometnih klubov združeval lokalne gospodarstvenike in poslovneže z namenom podpore klubu. Vse, ki lahko podprete projekt Preobrat Mure 05, kot ga sama rada poimenujem, prijazno prosim, da nam pomagate. Ob tej priložnosti naj povem, da veliko stavimo tudi na lokalno skupnost in vsa družbeno odgovorna podjetja v regiji. Mura 05 prihodnje leto obeležuje 90-letnico in naša največja želja je, da jo bomo častno proslavili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.01.2013 ob 7:58 piki gost

      Dobro povedano. Dejansko je sedaj zadnji vlak da ali rešimo klub ali pa ga ne bo več. Ekipa očitno sposobna, poštena in pripravljena zasukati rokave, bo pa največ odvisno od podpore lokalnega okolja in gospodarstva. Če tega ne bo verjetno tudi kluba več ne bo. Menim da sedaj moramo stopiti skupaj in vleči voz s skupnimi močmi iz blata v katerega je pripeljal Topič & Co s svojimi nestrokovnimi potezami. Bodimo srečnii da se je našel nekdo ki si sploh upa zagristi v to grenko jabolko.

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.01.2013 ob 8:13 Muraš gost

      Joreget kivanok! "Javnost bo sprotno informirana o dogajanju v klubu, kar se nam zdi ključno za vzpostavitev ponovnega zaupanja." so besede Horvatove. Včeraj je pravla, ka do se Nizozemci ob 16.30 ( v pondejlek ) odloučili. Kak je zdaj te z sproutno informacijo?

      4 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.01.2013 ob 8:25 piki gost

      @Muraš, vidin da redno spremljaš in se vključuješ v komentarje. Predlagam ti da se povežeš z upravo pa jin pomagaš. To, da pišeš pa štenkaš po forumi žal temu klubu ne bo pomagalo. Izpostavi se pa nekaj prispevaj! za druge šinfati pa štenkati res ni potrebno ne vem kakšno znanje in inteligenca.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.01.2013 ob 8:45 pikec gost

      Dve vreči pejnez trbej, eno za nazaj pa eno za naprej.Pa hitro..Modruvanje odpade.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.01.2013 ob 9:35 Dejan gost

      Daj Muraš oladi malo. Tudi tvoj Topič je mel 2-ej leti mer, pa ga nišče neje gnjavo. Tak ka tudi ti se malo umiri. Nemaš drugoga dela kak na internete visete?

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.01.2013 ob 9:51 Muraš gost

      Zdaj glij so nas Slovenske novice informejrale, ka je Bogatinov več nej trener. O sestanku z Nizozemci, ponedeljek 16.30, pa še nič.

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.01.2013 ob 10:00 LEGENDA gost

      piki dobro si povedo naprej MURA in novo vodstvo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.01.2013 ob 10:21 Chico gost

      Muraš telko v info , kda je od 20.decembra do 10. januara bilo novoletno voščilo na spletni strani od Mure si se nej telko buno. Ne vejš ka so tej Nizozemci skoz ,, of keden,, so se nalezli od bivšoga predsednika. Pustite Nizozemce na meri,z njih nede haska. Ges bi jih osebno vse menjo. UO brez pejnez lejko mamo sami, ne nucamo še Nizozemcov pa dodatnih stroškov kda gospodje sem prijdejo, pa jin trbej vse plačati.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.01.2013 ob 10:26 Prekmurski Lajči gost

      Gor ali dol, sem ali ta, ma pojma o fuzbali ali nej.. hallo? Pa lidje dragi, prvo vsaka čast lidem, keri so si sploh upali pomisliti da prevzamejo kaj takšega ka jim je Topič putil... Saj pa od topičevega dela ni ostalo drugo kot le dolg čez 750 tisoč evrov, za katerega vem da se bo po reviziji, še znatno povecal in da nas bojo še kako bolele glave ko se bo če se sploh bo dalo ugotoviti kam in kakšni denar je odtekal iz kluba.... Torej ti lidje so prevzeli klub oz ime kluba + dolg, ostalega nič, saj pa v nd mura ni bilo vec registriranega igralca... HALLO ?! torej če so si upali iti v to so si mogli zamisliti neko vizijo in imeti neki plan da bodo nekak rešili zadeve... odkar imamo novo predsednico, imam vsaj obcutek da je vse skupaj čisto drugače, ženska ima svoje jasne cilje, in kaze sposobnosti voditi in se hkrati zavedati kaj je pomebno da sploh lahko funkcioniraš... in potem se najdejo friki ki ze tri dni gnjavijo in tezuijo znevmestnimi komentarji... Pa hallo, dajte jim moznost da pokazejo zakaj so prišli, nej jim pa zbijati morelao, Ljudje se sploh nevejo kakšno je realno stanje v klubu, vi pa ste ze vsi pametni.. Zdaj v tem trenutku rabijo največ podpore navijačev in domačinov, da jih motiviramo saj jim v tem trenutku ni lahko... omejuje jih čas, ni potrebno da jih še vi! Take poteze kot so jih storili oni je potrebno PODPIRATI ne pa zdaj iskati malenkosti ki sploh niso pomembne (takojšnje poročanje o sestanku, itd...) FOLK STRPITE SE MALO!

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.01.2013 ob 10:39 anta gost

      NAJ SE JAVNO NAPISE KAM JE SEL DENAR DA SE JE NABRALO TOLIKO DOLGA.....TO JE PRVA STVAR

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.01.2013 ob 11:12 Gost gost

      gost - anta; se strinjam, naj se napijše. Napijše se naj tüdi kelko je doubo sakši igralec, plače, prevoz, nagrad, stimulacij. Napijše se naj tüdi kelko je doubo Topič, pa Celec (policaj), Puhan, za Hlasteca znamo. Mogo san se prijaviti kak gost, kak Muraš me več ne pistij v forum.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.01.2013 ob 11:57 lopta gost

      horvatova s kon si pa mejla sestanek s kakšneme igralci? gost anta praf si napisal javno napiuše naj vodstvo što je vse dobival pejneze v pretklon leto pa pol. kelko je doubo cipot pa celec policaj pa topič . gda de se tou zvedlo do domači igralvi pobes..... tou ka pijšen je nej napad na vodstvo. vsi tej ka so se angažejrali pri skupščini pa tej ka so nouvi v uo so v konflikti z županom. a znajte župan pa petrijan edina lejko spravita pejneze. pijtau bi pa tudi direktora pošte slovenije, če horvatova nema nikšoga dela v službi kak pa ka se tu noura dela.

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.01.2013 ob 12:05 avguštin gost

      spozobna ženska že na pogled želim ji čim več ospeha ker znan pa vrvlen v njo! mura živi večno

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.01.2013 ob 12:33 aaa gost

      muraš je vajeni besedne zveze OF KEDEN! :p SELJAK!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. smrt
      29.01.2013 ob 12:49 smrt

      Komunala da pejneze za to so storijtve podražili .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.01.2013 ob 12:53 mura13 gost

      Nizozemcov nede,zdaj pa se izkašte tisti ka mate telko domačih sponzorov...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.01.2013 ob 12:54 GOST TAXI gost

      KAJ MOTATE TE NIZOZEMCE: DA BI ONI VLAGALI V MURO: NITI TAXI DO GRAZA SO SI NEJ MOGLI PLAČATI SAMI :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      29.01.2013 ob 13:01 milos gost

      decki moji vse de odvisno od maribora. ce nan dajo dobre igralce ka nas malo vo potegnejo..Nemo pravo ka so nasi slabi ali premalo jih je za eno dobro ekipo plus toga mlajsi deco so neizkuseni in dano njin je premalo casa ka bi tou vse vo potegnili... Zna stoj mogoce koga maribor misli sposodit.... RAZEN REP-A

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      29.01.2013 ob 13:02 aaa gost

      Nizozemski investitori so lidge brez pejnez, isto kak ge... malo so scecali ka se je scecate dalo zsj ps šils in kopits prle kak kriminalisti pridejo! Se spomnite" šejkov" v Španski ligi? :P

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      29.01.2013 ob 13:57 jojo gost

      lidgej dragi pa, ka se vam mejša, kakšne blesarije pijšete, v upravnom odbore kluba so bili 10 mesecev italijani, pa 5 mesecov nizozemci, poleti pa sta hlastec in frajman prodajala terjatve, kelko denarja so dali italijani v svojem času (0 eur) , kelko nizozemci (0eur), gda bi klub preživo je župan pripelo hlasteca in frajmana, tak, ka je te grun vdaro!!!!nizozemci so avgusta že vodili klub, seveda z figof v žepu!! topič pa namesto, ka bi se odločil doma poiskati rešitev je v klub pripelo italijanske in nizozemske lopove, zdaj pa je vse drujgo krivo nizozemcon, tak, kak prlej italijanom, seveda pa so te stroške naraščali !!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      29.01.2013 ob 13:58 piki gost

      Nizozemci so baje že oktrobra dali NE, do sedaj so služili kot krinka Topiču da je lahko podaljševal lastno agonijo. Če ne bi to novo vodstvo naredilo reza bi še stalno živeli v lažnem upanju da bodo nizozemci pristopili. Če bi Topič že jeseni sporočil nizozemski NE potem bi že takrat letel, on pa je imel še nedokončano poslanstvo in sicer poravnava dolga do svojega podjetja ki mu grozi z prijavo. Sedaj še lahko čakamo da se bo Topič elegantno umaknil in tako poskusil prikazati to da so bili NL pripravljeni financirati zgolj zaradi njega. Ne moreš verjetni v naivnost nekaterih!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      29.01.2013 ob 14:30 Gost gost

      A zdaj pa že župan pripelo Hlasteca pa Frajmana????? Svašta ka vse eni podtikate...samo ka prava imena nebi prišla na videlo (puhan, nemec...)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      29.01.2013 ob 15:11 upanje umre zadnje gost

      Veliko, veliko sreče v prihajajoči polsezoni!!!!! Upam in verjamem v obstanek v ligi!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      29.01.2013 ob 17:04 lauraas gost

      Če zdqj lokalna skupnost in gospodarstvo reši klub, kdo ga bo pa reševal naslednja leta?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      29.01.2013 ob 22:43 lool gost

      Če so nej mogli rešiti klub lansko leto gda je bilo pol tega dolga in nekšna perpektiva, te ga zdaj bole nedo rešavali.... oziroma notri metali peneze.....Itak penezi ka pridejo do šli tudi v žepe uprave in vseh za lansko leto....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      29.01.2013 ob 23:57 lauraas gost

      Karitas (spartacus), ne daj Bože, da bi še ti propadel z muro vred.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      30.01.2013 ob 11:31 janko gost

      Mura kot nogometni klub je nezanimiv za investitore. Kdo normalen pa bi investiral v nekaj kar nima perspektive in dobička? Tudi nova uprava kluba edino kar lahko je da fehta sponzorstva (če jim bo kdo kaj dal) dejansko pa edini način bi bil, privatizacija kluba, da ga nekdo kupi in dela z njim kot s svojo firmo, te socialistične finte z člani ki izbirajo upravni odbor, ko pa jih skupaj daš pa skuapj v žepih nimajo 500 eur, je smešno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      30.01.2013 ob 23:08 zet gost

      Ko se prisino vmešava politika v klub je slika lokalne občine.Kje ste bili prej?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      02.02.2013 ob 21:34 stevo56 gost

      Mislim,da je že zadnji čas,da tisti, ki non-stop obrekujejo tudi to,če se kaj pozitivnega dogaja v našem klubu nehajo brez veze pisati-če jim ni nič prav,naj gledajo limonade po POP-tv.Mislim,in verjamem,da ima novo vodstvo poštene namene.Iz srca jim privoščim mnogo uspehov.Pa še to-proti Cifru nimam nič proti celo spoštujem ga-ampak v svoje dobro in v dobro kluba naj neha z svojim pristopom (al.......m ) ali naj se pa poslovi,ker negativno vpliva na mlade igralce-žal je tako! L.P.LJUBITELJ MURE 05!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.