https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Radgoni se obeta čisto pravi »Fašenk« s Perom Lovšinom in drugimi glasbenimi gosti

Gornja Radgona, 06.02.2013 ob 11:00  

V Gornji Radgoni obljubljajo noro pustovanje s Perom Lovšinom, skupino Jean Bačić Quartet, s Samom Budno in ansamblom Toti štirje.


ŠMK Klinka bo v petek, 8. februarja s pričetkom ob 20. uri na sejmišču v Gornji Radgoni organizirala že peto pustovanje, glavna zvezda večera pa bo poleg mask letos tudi Pero Lovšin.

Program bo otvorila skupina Jean Bačić Quartet, ki bo maske zabavala z domačimi in tujimi uspešnicami, sledil pa bo nastop Sama Budne z bandom, prleškega pop-rockerja, ki je s skupino Posodi mi Jürja ustvaril mnoge uspešnice, od leta 2009 pa nastopa pod svojim imenom.

Za dvig temperature pa bo poskrbel tudi Peter Lovšin, legenda slovenske rock glasbe, ki bo s Španskimi borci poleg že poznanih uspešnic, predstavil svoj novi, septembra izdani album Za spremembo. Za konec organizatorji napovedujejo še nastop ansambla Toti štirje, skupine petih radgonskih glasbenikov, ki bodo občinstvo razplesali do konca.

Organizatorji obljubljajo, da bodo, kakor se za pustovanje spodobi, tudi letos poskrbeli za pustne krofe in izbor najboljših mask, ki bodo lepo nagrajene. Povedali so, da želijo s prireditvijo vzdrževati stare običaje in ponovno obuditi nepozabna pustovanja, ki so pred 20. leti potekala v Gornji Radgoni in ponovno postati »mesto pusta«. Pričakujejo večjo udeležbo ter še večje in boljše maske kakor lani.

 

Oglejte si video, kako so se v Gornji Radgoni na Fašenku zabavali lansko leto:

 

Na spodnji povezavi pa si lahko ogledate, kaj se je na Fašenku v Gornji Radgoni dogajalo pred dvema letoma:

FOTO: Slon in Sadež ter Adi Smolar zabavali maske v Gornji Radgoni

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.