https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nadzorni odbor MO Murska Sobota večjih kršitev proračunskih postavk ni ugotovil

16.02.2013 ob 11:15  

Nadzorni odbor Mestne občine Murska Sobota namreč v svojih poročilih ni ugotovil večjih nepravilnosti glede proračunskih postavk, ki zajemajo postavke v okviru Projekt ravnanja z odpadki ter postavke Javne razsvetljave in svetlobne signalne naprave, ki so bile sprejete s strani Mestnega sveta Murska Sobota.

 

Nadzorni odbor Mestne občine Murska Sobota, ki ga sestavljajo Gabrijela Jakob, Štefan Puhan, dr. Branko Škafar, Roman Ladislav Ratkai, in Marjan Žekš, je objavil dokončno poročilo o nadzornem pregledu proračunskih postavk za Projekt ravnanja z odpadki, Center za ravnanje z odpadki Puconci ter Vzdrževanje mešanega in meteornega sistema kanalizacije v letu 2011 ter poročilo o nadzornem pregledu proračunske postavke Javna razsvetljava in svetlobno signalne naprave za leto 2011, ki ju je nadzorni odbor sprejel na 16. seji, dne 6. februarja 2013.

Področje proračunskih postavk ravnanja z odpadki porabljeno v okviru planov

Namen in cilj nadzora proračunskih postavk Projekti ravnanja z odpadki, Center za ravnanje z odpadki Puconci ter Vzdrževanje mešanega in meteornega sistema kanalizacije je bil preveriti namenskost in gospodarnost porabe proračunskih sredstev, preveriti višino porabe sredstev, skladnost poslovanja s predpisi, podati mnenje in ugotovitve ter morebitna priporočila.

Po pregledu dokumentov je nadzorni odbor je ugotovil, da so bili realizirani odhodki, ki so bili predmet nadzornega pregleda, porabljeni v okviru načrtovanih planov, skrbno in gospodarno. Nepravilnosti niso bile ugotovljene. Nadzorni odbor na delo ni imel nobenih pripomb in priporočil.

Področje proračunskih postavk Javna razsvetljava in svetlobno signalne naprave v večji meri brez napak

Namen izvedbe nadzornega pregleda proračunske postavke Javna razsvetljava in svetlobno signalne naprave za leto 2011 je bilo ugotoviti skladnost ravnanja s predpisi, namenskost in gospodarnost porabe proračunskih sredstev. 

Glede dobave električne energije s strani dobavitelja GEN-I d.o.o., odjem električne energije od BTC d.d. in omrežnine, je nadzorni odbor  ugotovil, da so bila proračunska sredstva porabljena namensko, saj niso ugotovili nepravilnosti. Tudi glede proračunskih postavk tekoče vzdrževanje in poslovne najemnine ter zakupnine, je nadzorni odbor ugotovil, da so bila proračunska sredstva porabljena namensko in gospodarno, nepravilnosti, razen zamujanja pri plačilih računov, niso bile ugotovljene.

Nadzorni odbor ugotovil nepravilnosti pri neupoštevanju pogodbenih določil

Kar se tiče proračunske postavke investicijsko vzdrževanje in obnove, ki je zajemala načrtovano porabo za potrebe investicijskega vzdrževanja in obnove javne razsvetljave v MOMS v višini 50.347,00 EUR, z rebalansom plana, je bila načrtovana poraba znižana na 32.947,00 EUR. Nadzorni odbor je ugotovil, da so bila proračunska sredstva porabljena namensko in gospodarno, pogodbe  pa dosledno ni upoštevala nobena izmed pogodbenih strank - izvajalec ne glede obdobja izvedbe, naročnik pa ne glede roka plačila izvedenih del.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.