https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Nekdanja direktorica Pomurskih mlekarn Bernardka Hlebič ovadena?

Murska Sobota, 06.03.2013 ob 13:07  

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so zaradi storitve dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti kazensko ovadili odgovorno osebo ene od gospodarskih družb iz območja UE Murska Sobota (240. člen Kazenskega zakonika KZ-1). Po neuradnih informacijah naj bi šlo nekdanjo direktorico in sedanjo članico dvočlanske uprave Pomurskih mlekarn Bernardko Hlebič, poroča STA.

 

Odgovorna oseba je v imenu delniške družbe sklenila pogodbo za nakup osnovnega sredstva velike vrednosti z gospodarsko družbo iz Nemčije brez, da bi o sklenitvi pogodbe obvestila člane nadzornega sveta in dobila soglasje za sklenitev posla ter za najetje kredita. Prav tako pa je odgovorna oseba v letu 2010 podpisala pogodbe za nakup sončne elektrarne z rizičnim izvajalcem, ki svoje strokovnosti ni izkazal z nobeno pomembnejšo referenco in ni bil najugodnejši dobavitelj. Člani nadzornega sveta pa niso dobili od odgovorne osebe točnih podatkov glede investicije v sončno elektrarno, saj so podatki v investicijskem elaboratu drugačni, kot so podatki v sklenjenih pogodbah.

FOTO: sxc.hu

S sklenitvijo omenjenih poslov se je odgovorna oseba gospodarske družbe  izognila zakonskim omejitvam iz 272. člena Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1), 10. členu Statuta delniške družbe, ter določil lastne managerske pogodbe. Uprava družbe (direktorica) mora poročati in dajati točne podatke nadzornemu svetu o poslih, ki lahko pomembno vpliva na donosnost ali plačilno sposobnost družbe ter pridobiti soglasje nadzornega sveta za sklenitev poslov.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2013 ob 13:22 Maček gost

      kaj, kdo, kje, kdaj, kako in zakaj...zveni tako enostavno...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2013 ob 13:27 hallo gost

      gre za direktorico pomurskih mlekarn Hlebičovo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2013 ob 16:07 niko gost

      Se vidi da se dvočlanska uprava želi znebiti enega člana,kdo ga ne pozna ga drago plača tudi Kučan

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2013 ob 16:49 eden gost

      saj de se zdaj izkazalo kak so nam lagali pa nas lepo meli za norce .Njej je bilo glavno samo ka prijde mesec naokoli pa lepo pokasira od 7 do 7500€ ni ji bilo mar za mlekarno pa pridelovalce .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2013 ob 17:11 Mukica gost

      Ni vse ona kriva,.. tudi tisti, ki so pod njo,... ženska se je pač nej znajšla v mlekarski industriji,,.,. tisti šteri so se pa znajšli pa so vso vodo na svoj mlin vlekli,.. pa njej po domače povejdano lagali v oči... v tej lejtaj ka je bila na vlade mlekarne je bila samo parkrat na obhode zato je nej znala ka se v proizvodnji dogaja... ovi so njej pa nosili drugačne informacije kak so v realnosti,.. tau je pač posledica toga...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2013 ob 18:44 goca gost

      v zatvor z njo!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.03.2013 ob 19:49 eden gost

      gospa Mukica pa tu se nejde za proizvodnjo v mlekarni tu se ide za pogodbe pa sklepanje poslov tak ka tau sta dva različna pojma tu pa nega izgovora ka je nej znala je dobro znala ka dela saj verjetno je nej bijla sama v ton ka je sigurno bijla še ena oseba paulek samo je zdaj potegnola rep med noge pa gas z mlekarne

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.03.2013 ob 15:16 niko gost

      kak do vse obdržali linijo ki jo je kupila se vidi da je pravilno postopala le premalo sredstev je namenila predsedniku da bi naprej mutil v kalnem še malo pa pride vse na dan,bodite pokončna ga. HLEBIČ,to je značilno za vašega naslednika

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.03.2013 ob 21:16 brigita gost

      nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana, zato nekomentirajte stvari, ki jih ne poznate. mi, ki jo poznamo, vemo da je poštena in da je delala v dobro mlekarne. upam, da boste to tudi spoznali,vendar prepozno

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.03.2013 ob 23:23 jogurt gost

      ga.Hlebic je v kmici. ze prlej kak je priso novi direktor je nej mejla nikse podpore. zdaj nas zaposlene bar tej direktor poslusa. prlej je bilo totalni sikaneranje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.03.2013 ob 8:07 felix gost

      Prišo je najbole zahrbten človik keroga te hitro spoznali za svoj žep ide prek trupla drugoga seposedi so ga natirali ma metode puklastega Mihe.To ka je DEŠKOVIČ gor spravo je njegov naslednik skoron zaprovo pa je prišla HLEBIČOVA je situacijo pobokšala zdaj pa si je Kučan prpelo rodovnika ka se lepo olastninita živi bili pa videli

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.03.2013 ob 10:23 pohandrek gost

      zatau je pa daubo nagrdao za naj menegera! http://www.tip.ba/2010/07/05/dusan-lanscak-najmenadzer-u-kategoriji-veliki-biznis/ nej na pomet

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.05.2014 ob 21:28 Piži gost

      Groza, ni vsak za kmetijstvo, ka zaj provi naj gremo z mlekom vkraj, ko direktore uvažamo, gre vse k ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.05.2015 ob 11:45 Jani gost

      Ja, ja, se vidi, kje je ta gospa in koliko odpravnine so ji dali na mlekarni, to naj v javnost pove, pa tisti njeni gajševski hinavski prisklednik ...lizec.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.05.2015 ob 11:47 frančišek gost

      Naj se nam kmetom pove, kakšne lepe denarce so te ženske pokasirale na mlekarni. Eni kmetijstvu delajo večno škodo. zaj pa uničujejo našo zadrugo pa še plačujemo jih zato, hitra menjava mora biti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.