https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Politični barometer: SD usidrana na prvem mestu, Janša in Janković ostajata na dnu lestvice

12.03.2013 ob 9:30  

SD ostaja trdno usidrana na prvem mestu po priljubljenosti med parlamentarnimi strankami. Tako Janša in Janković pa sta znova izpadla z Barometra priljubljenosti.


Kot je pokazala zadnja anketa Dela, največjo podporo ohranja stranka SD, ki so ji anketiranci tokrat namenili skoraj dvakrat toliko glasov kot drugouvrščeni Pozitivni Sloveniji. SD-ju so vprašani v zadnji anketi nemenili 17 odstotkov glasov, PS je podprlo 9,5 odstotka glasov, tesno za njo pa se nahaja SDS z 9,1 odstotka glasov. Še vedno pa je največ tistih, ki se niso opredelili za nobeno stranko, v tokratni anketi jih je 43,7 odstotka.

Kot še poroča Delo, nezadovoljstvo z delom vlade trenutno ne narašča več, nezadovoljnih pa kljub temu ostaja 78,7 odstotka vprašanih.

Foto: www.delo.si

Med politiki najbolj priljubljen še vedno ostaja Borut Pahor, ki mu sledi Radovan Žerjav. Na Barometru politikov je opazno povečanje priljubljenosti Andreja Vizjaka, Janez Janša in Zoran Janković pa sta se znova izkazala za najmanj priljubljena.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2013 ob 10:58 mike gost

      Normalno da je pahor prvi po priljubljenosti ker vsaj več nobene škode ne more delat ker ja na taki funkciji

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2013 ob 11:42 nike gost

      samo slovenci smo pravi balkanci:) PRED ČASON SO SE SKORAJ ŽE KRVOLOČNO BORILI PROTI PAHORJU IN GA DO KONCA ZASOVRAŽILI, NEKAJ ČASA KASNEJE PA ŽE NA PRVEM MESTU PRILJUBLJENOSTI:) Betežen seljački folk:) V avstriji so me samo blejdo gledali kak je tau možno....GE SAN PA PRAVO NA BALKANU JE MOŽNO VSE:) zatau pa bižin od tec:)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2013 ob 12:53 323232 gost

      Nike dosta sreče ... doma mo te pač ostali probali stvari izboukšati!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.03.2013 ob 12:58 aaa gost

      Nike. si že v temi o podeljevanji diplom pokazo svojo inteligenco, s svojimi primitivnimi komentari pa samo še nadgrajuješ svoje znanje... Če si tak pameten kak se delaš bi bilao dobro ka bi pomago situacijo izbaokšate, aja za tebe smo vsi seljaki!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.03.2013 ob 13:03 Čika-pajo gost

      Mi Slovenci smo taku zakompleksirani narod da bi trenutno še samega Jezusa proglasili za skorumpiranega če bi vodil našo vlado.Vsak ki vodi mora potegniti ukrepe še posebej v krizi, kateri niso pogodu nikomur .In kaj ti ukrepi ponavadi prinesejo ali še slabše stanje ali se pa stanje ščasoma izboljša, nič pa ne deluje hipoma.Seveda so potem rezultati padec priljubljenosti itd.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.03.2013 ob 13:34 vidne posledice gost

      Moše Pijade, s prvega zasedanja AVNOJ-a novembra 1942. v Bihaću: “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom … Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…” [Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnička arhiva, pod oznakom K-12, 30/12.] posledice so vidne in nemre biti nikaj drugače.......

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.03.2013 ob 17:52 KAR NEKDO gost

      Še boljše bi bilo, če ju na listi sploh ne bi bilo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.03.2013 ob 18:36 ne razmin... gost

      ... kak so lejko najbole priljubljeni v tisti stranki kera je v prejšnjon mandati zajebala našo državo in katere šef Lukšačenko se ne razlikuje dosta od Janše. Pri nas je narod rejsan totalno zabiti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.03.2013 ob 20:14 IZVOLITE gost

      Kar se tiče uspešnosti vlade, se lahko pogovarjamo čez nekaj mesecev, ko se bo dvignila megla in bo prišla kruta realnost, po vsej verjetnosti nas čaka dvig DDV, kar je podobno kot da bi nam vsem znižali plače....pa še marsikaj drugega.... Da vlada ne more biti uspešna, če sta v njej SD in PS, sem rekel preprosto zato, ker je PS nastal čez noč, poznamo njihove člane in program, SD pa so itak bili glavna stranka prejšnje vlade, pa se boš verjetno strinjal, da so klavrno končali, nas pa enormno zadolžili..

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.03.2013 ob 22:35 volitve gost

      Zanimivo je nekaj! SD je še ne dolgo nazaj vpil na vsa usta, da so potrebne predčasne volitve in jih drugo sploh ne zanima. Danes je Židan povedal, da se postavlja vlada, ki bo ena najboljših v samostojni Sloveniji. S koga se sedaj SD in Židan delajo norca. Tusi DeSUS je vpil, da hočejo predčasne volitve. Sedaj pa takoj v novo vlado in je vse spet lepo in prav. PS so vso leto govorili, da hočejo predčasne volitve, sedaj pa hočejo sestaviti novo vlado. PA KDO SE DELA NORCA IZ LJUDI ?!?!?! Protestniki so že jeseni rekli, da hočejo nove volitve in da vsi stari politiki spokajo. Sedaj se lepo vidi, KDO JE SPRAVIL PROTESTNIKE NA ULICE. Ko je Janša dobil nezaupnico se je v Ljubljani zbrala samo še peščica protestnikov, ki niso vedeli, kaj bi sploh radi. Očitno jih je večina že pozabila, da so vpili za predčasne volitve. Uboga raja. In še ena iz vrst SD. V SD so najbolj glasni, ko je debata okrog javnega zdravstva. Najbolj zagovarjajo javno zdrasvtvo, kot edino in pravilno in so strogo proti privat zdravstvu. A glej ga zlomka. Ravno žena od Lukšiča ( trenutni predsednik SD ) je pred dnevi odprla zasebno ordinacijo in za po vrh še potegnila svoje paciente, ki so prej hodili na UKC s seboj. Še v medijih je bila afera s pošiljanjem sporne elektronske pošte, ki bi jo naj gospa Lukšićeva pošiljala svojim pacientom. Me zanima, kaj bi na to rekel zagovornik javnega zdravstva tovariš Lukšić? Mogoče bi pa kmetijski minister Židan kaj povedal. No, Židan je prejšni mesec vsem dopovedoval, da so nujne predčasne volitve, sedaj, ko se mu zopet nasmiha stolček kmetijskega ministra pa je najbolj vnet zagovornik prihajajoče vlade. GOVORIJO ENO, DELAJO DRUGO !!! In sedaj naj takim ljudje verjamejo ?!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.03.2013 ob 8:05 farma gost

      tako je gost - volitve......Židan je popolnoma izgubil kredibilnost.....govori eno, dela drugo..... prihajajoča vlada pa....res po ključu: halo, a bi ti bil minister! VOLITVE, TAKOJ!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.