https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dobrodelna prireditev »Vsaka mama je prava mama« v Puconcih

Puconci, 22.03.2013 ob 11:30  

Mesec marec je tisti mesec v letu, v katerem matere, žene in dekleta praznujejo svoj praznik. Na simboličen način jih poveže z brstenjem narave, saj so tudi one posredovalke, povezovalke in nosilke novega življenja. Osnovna šola Puconci in vrtec sta v tem kontekstu ter z namenom omogočiti mladim lepšo pot v prihodnost in jim nuditi znanje za dostojnejše življenje v regiji organizirala dobrodelno prireditev »Vsaka mama je prava mama …«

»Kaj bi bilo, če mame ne bi bilo? Komu bi izrekli ljubezen? H komu bi po šoli stekli v objem? Na koga bi se jezili? Koga bi prosili za dovoljenje za ven? Komu bi se zjokali na rami?« Vse to in še marsikaj so se otroci vrtca in učenci OŠ Puconci spraševali na odru. S petjem in plesom pa so jih počastili ter zahvalili za vse to in še marsikaj.

Pred in po končani prireditvi pa so starši kupovali zanimive izdelke na dobrodelnem bazarja. Izdelke za prodajo so izdelali učenci in učitelji sami. Zbrana sredstva bodo preko šolskega sklada namenili za pomoč socialno ogroženim otrokom vrtca, učencem v šoli in za nakup sodobnih didaktičnih sredstev. Ustavljali so se tudi na stojnici vrtca, kjer so lahko aktivno sodelovali pri ozaveščanju in ohranjanju avtohtonih (domačih) sort semen v okviru projekta Oskrbimo Slovenijo – štafeta ohranjajmo slovenska semena. Sodelujoči so na stojnico prinesli in izmenjali različne vrste semen.

Prireditev so zaključili z naslednjo mislijo: "Mama je čista ljubezen. Pri njej prvič okusiš, kako je, če te ima nekdo rad. Ko te je strah, te mama objame, ko si v težavah, se mama pogovori s tabo – MAMA je vedno blizu."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.