https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Zaključek natečaja za najboljša likovna in literarna dela na temo naravnih nesreč

Bakovci, 26.03.2013 ob 15:00  

Na Osnovni šoli Bakovci je danes potekala zaključna prireditev regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela na temo naravnih nesreč s podelitvijo priznanj in nagrad.


V šolskem letu 2012/2013 je Uprava RS za zaščito in reševanje razpisala že 17. natečaj likovnih in literarnih del »Naravne in druge nesreče« za predšolsko in šolsko mladino. Tema natečaja je bila »Potres«.

Namen natečaja v šolskem letu 2012/2013 je bil, da se mladi podrobneje seznanijo s tematiko potresa in se nanj tudi ustrezno pripravijo. Regijski izbirni natečaj likovnih in literarnih del »Naravne in druge nesreče - Potres« je Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Murska Sobota razpisala junija. V pomurski regiji je v štirih starostnih kategorijah na natečaju sodelovalo več kot 400 avtorjev, od tega je bilo likovnih del 292, literarnih pa 103.

Letos se je na razpis prijavilo 26 šol in 18 vrtcev, pri čemer je bila za najaktivnejšo šolo izbrana Osnovna šola Bakovci, za najaktivnejši vrtec pa Vrtec Radenci. Komisija je izmed prispelih literarnih izdelkov izbrala po 5 najboljših del iz 3 starostnih kategorij (skupno 13 del); izmed prispelih likovnih del pa so izbrali po 5 najboljših del iz 4 starostnih kategorij (skupno 20 del) ter jih poslali na državni izbor. Izven konkurence so na natečaja udeležile tudi nekatere šole iz sosednjih držav, Hrvaške in Madžarske.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.